Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Перник, и понякога Милано
 • Мнения: 129
Здравейте, моето се роди 2-3 седмици преди термина, но едва 2,160 г. Едвам се хранеше от немощ, и беше термолабилно. Но бързо почна да се адаптира. Не се наложи да стоим много в болница и от няколко седмици сме си в къщи. То скоро стана на един месец и е над 2,600, и искам да ви помоля за съвет за това как процедирахте с разходките на бебето ви.

Ние едва вчера го изведохме, силно казано, то си стоя в колата почти през цялото време. Като единствено ни се наложи да влезнем за 10 мин. в един магазин и го взехме с нас с кошчето му.

При вас как беше (особено ако сте със зимно недоносено бебче)? То е ясно, че има разлика дали е родено през януари (като моето) или през лятото.

Толкова крехко ми изглежда, че не знам какво да правя. От друга страна нали е добре малко да види слънце, чудя се да почна ли да го изнасям по малко на балкона при подходящо време?

# 1
 • Варна
 • Мнения: 956
Здравей, освен за консултациите изведох Вики за първи път на разходка когато беше на 2 месеца (Януари). Но беше в парк, на въздух (и за кратко).
Според мен е много рано да водите бебчо в магазин (въобще в обществени затворени помещения), защото имунната система на бебето (а и на майката) са слаби, а в момента циркулират вируси. Според мен е опасно.

# 2
 • София
 • Мнения: 486
Здравей, изписаха малката 2.200кг. изведох я след 2 седмици на разходка/беше лято/

# 3
 • Мнения: 15 731
Здравей, изписаха Калина 2300кг, изведох я на 4тият ден след като се прибрахме от болницата.
Беше края на септември месец, времето беше приятно, около 12-14градуса.
В това време тази седмица спокойно я извеждай, нищо няма да и стане. Много по-добре е на въздух, отколкото да стоят затворени в къщи.
Това с балкона няма смисъл, извеждай го директно на вън на разходка.

# 4
 • София
 • Мнения: 360
Ние го изведохме миналата седмица за първи път. Беше на около 50 дни. Той се роди 1700 гр. Според мен е идеално за разходки на въздух, но в магазин и аз мисля, че е рано.  1stroller

# 5
 • Мнения: 103
Моята принцеса я изписаха 3 кг ( беше почти на 2 месеца). Пет-шест дена я държах вкъщи, за да се адаптира от болничната към домашната среда. После няколко дни подред я изкарвах на терасата - първия път - за 10тина минути, после увеличавах и накрая - някъде на 11-12тия ден излязохме на разходка с количката - не много дълга. После цяло лято я държах по едно боди в количката - цял ден навън. Нито витамин Д съм й давала, нито нищо - беше станала като негърче. Simple Smile Така че - щом прецениш, че времето е подходящо, обличайте се - и навън. Няма нищо по-хубаво за бебче от чистия въздух  Peace

# 6
 • Мнения: 4 966
Моите бяха 1 седмица в кувьози, после още 2 седмици в неонатологията, защото наддаваха бавно (родиха се в 35 г.с. - бяха 45 см. и 2200 г. и 44 см. и 2500 г., но първите дни паднаха с по 300-400 г. и бяха и двете под 2 кг.).
Родиха се на 11.08., изписаха ни на 31.08. - вече бяха 2500 и 2300 г. На разходка ги изведох 2 дни след това, но гледах да сме някъде, където няма хора, за да не лепнат някой вирус. Започнах с 1/2 час и след 2-3 дни вече стояхме по цял ден в парка.

# 7
 • Мнения: 983
Десетина дни след изписването му от болницата, започнах да го извеждам на терасата, като започнах от 5 мин. и всеки ден увеличавах времето. Беше февруари месец/Жоро беше на месец и нещо/, но ако си спомняш, миналата година зимата беше много мека и слънчева. В март започнахме вече и с разходките с количката поне по час на ден.

# 8
 • ...au bord de la mer
 • Мнения: 1 156
Аз родих края на месец май, а изведох малката след около месец.

# 9
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 11 988
Моят го изписаха края на юни топло, хубаво горещо време. Още същия ден го изведох. Е цял квартал го чакаше да го види. Е аз не заради това го изведох. Само ни бяха предупредили не на много слънчево и топло да го извеждаме първите дни. Забелязах, че не му харесваше да се движи количката. Затова не се движехме много в началото. Ама хубаво муждублоково пространство имаме от едната страна на блока.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 872
Сина ми го изписаха на 40 дни /6 януари/ 2450 гр. Изведох го за първи път на 3.5 мес. -  10-ти март. Бил е сигурно към 4 кг тогава. Тогава зимата беше доста студена и чаках температурата да стане подходяща за него. На балкона го изкарвах при над 5 градуса от 5 до 20 минути постепенно и чак тогава разходката навън.
Хубаво е бебето ти да взима чист въздух, но имай предвид, че терморегулацията му не е много добра и лесно се претопля или охлажда. Затова гледай да не го навличаш прекалено много или пък да не е твърде леко облечено. Също така не ходи по места, където има много хора, защото точно сега е момента на вирусите, а недоносените бебчета са много податливи на инфекции.

# 11
 • Мнения: 983
Когато бебето е облечено добре, няма никакъв проблем според мен, дори то се чувства по-добре навън. Съдя по моя бонбон - аз го оставях дори навън да спи, на терасата и там спеше много по-спокойно и по-дълго, отколкото в стаята.

# 12
 • Мнения: 11
Ние се родихме на 11.10.2007г. 1 440.  Излязохме навън началото на февруари. Исках да е поне 10 градуса и затова. А имаше и слънце. Ако беше лято нямаше да чакам толкова време, но зимата си е студено.

# 13
 • София
 • Мнения: 9 973
на 20 дни

# 14
 • Plovdiv
 • Мнения: 355
Веднага след изписването им, бяха на около 2 200 кг., края на октомври беше, но все още топло. В градинка, завити и далеч от други майки и деца. Не разрешавах никой да се навежда над количката им, жената, която чистеше вкъщи не влизаше в тяхната стая. Далче от хора - да, но на чист въздух колкото може повече.
Съвет - избягвай магазини, изобщо затворени пространства с много хора, и много гости у дома, особено в стаята на детето.
Но разходките са изключително полезни за бебето, стига времето да позволява не го лишавай от тях. Нашето правило за хубаво време първата зима (тогава децата бяха на по няколко месеца) беше: да е над 5 С, да не духа силен вятър и да не вали.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт