Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 фев. 2008, 13:22 ч.
  • Преглеждания  1 910  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 526
Привет дами!  Моят скъм мъж иска да му направя желирана торта, подобна на желирана плодова на сладкарници Неделя. Никога не съм правила такава. Споделете професионалния си опит.  Praynig   bouquet

Реклама
# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 712
Аз съм правила само желирани плодове, но ако се сложат блатове отдолу ще стане торта  Laughing
Нарязах различни плодове на дребно, желирах сока на един компот от малини и добавих плодовете.Стана много вкусно и желето се оцвети в червено Wink
Успех!

# 2
  • Варна
  • Мнения: 526
Най-трудната част ми е жилирането  Sad Никога не съм правила желе, само съм чела как става. Ти как направи желето?

# 3
  • Мнения: 6
Ето и моята рецепта.Често я правя защото е лесна, лека и много се харесва в къщи.В купа желирам различни плодове(най - често ананас и праскови  )Оставям в хладилника да се желира.Разбивам сметана с малко захар.Използвам или готови блатове или бисквити "Закуска".След като се желират плодовете реда сметана ,блат(или бисквити), сметана завършвам с блат.Блатовете леко ги сиропирам.Оставям няколко часа в хладилника.След това  обръщам купата върху подходяща чиния за торта. newsm64 newsm64.Довечера ще кача и снимки.Сега малко съм на работа. newsm53

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 712
Аз сложих 3 желатина / малко май се презастраховах, но не посмях по-малко да не би да не стегне/ Накисваш желатина в студена вода за 15-20 мин.На 1 желатин сложих около 100 гр.вода.След това в по-голям съд с вода слагаш купичката и загряваш на водна баня, но не трябва да завира желатина Naughty Охлаждаш и прибавяш към крема, плодовете или сиропа и заливаш. Слагаш да стегне в хладилника и готово.
Само незнам ако правиш желе + плодове дали не трябва да се подслади желатина, че иначе ще стане безвкусно. newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 1 035
Най-лесно ще стане в отваряема форма за торта. изпичаш блата вътре, или пък слагаш готовия блат от магазина, сиропираш, нареждаш плодовете и заливаш със желатиновия сироп.
Желатинът ли те притеснява? Вземаш си желатин на Др Йоткер - едно пакетче е за 500мл течност. На теб ти трябват поне две. Просто измерваш колко ти е течността, и смяташ. Накисваш желатина в метално съдче с част от тази течност, бъркаш-бъркаш, след десетина минути го слагаш на слаб!котлон (трябва на водна  баня да е, ама може и без) и бъркаш да се разтопи, трябва да стане прозрачна течност. Може да вдигаш съдчето от котлона от време на време, не трябва температурата да става много висока.
И това е - прибавяш желатина към течността, (наистина сок от компот върши чудесна работа, хем е със захар), оставяш го да се охлади, и заливаш нежно тортата. Може да го направиш на части това заливане, за да не ти плувнат плодовете - сипваш една трета , слагаш в хладилника, после пак, и пак в хладилника, и така.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 526
Момичета: спасихте ми вечерта. Мъжо ще е много доволен!   love001 Страхони сте. Ще се похваля като направя моето произведение на изскуството newsm03

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 712
Чакаме снимки Laughing
Успех в тортоправенето и дано мъжо се отблагодари подобаващо Wink

# 8
  • Мнения: 6
Ето така изглежда тортата.



а така изглежда малко преди да я изядем

# 9
  • Мнения: 6 037
Как стои въпроса със желатина на листчета? Колко бройки да използвам? newsm78

# 10
  • Варна
  • Мнения: 526
Привет! Както обещах-торатата стана божествена (без да се хваля  Laughing), но нямам снимков материал. Благодаря ви за помоща!   bouquet

# 11
  • BG
  • Мнения: 1 668
amiable, има много купешки вид, браво  Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 1 909
Ето моята рецепта. Има и снимки.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10318.0

# 13
  • Мнения: 6 037
Може ли някой да каже как се борави с желатин на листчета, колко бройки да ползвам? Rolling Eyes Embarassed  Embarassed

# 14
  • на брега на реката
  • Мнения: 145
Нямам отваряема форма. Ако я направя в обикновена тава лесно ли се изважда? Да не се разпилее?  Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт