Необходими продукти:
1 и 1/2ч.ч. захар
1ч.ч. олио
5 яйца
1ч.л. сода бикарбонат
1/2ч.ч. кисело мляко
бакпулвер
1кг брашно
ванилия
за кремчето:
1 бурканче шипков малмалад, може и друг
за декорация:
жълта и червена боя за сладкиши или степчета(аз ползвах степчета, получават се по бледи цветове, но за сметка на пова са ароматизирани. Едното степче беше праскова, а другото череша).
Приготвяне: От продуктите се замесва меко тесто, което се разточва не много тънко и се изрязва с малка чашка на кръгчета. Слагат се в намаслена тава и се пекат за около 15 мин. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като се изпекат, запазват цвета си не покафевяват, затова трябва да се следят, се изрязва с ножче по една дупчица във всяко по средата и се издълбава. Троичките се натрошаван много добре и се смесват с мармалада. Прасковките се пълнят с него и се слепват, оставят се да изстинат и да стегнат. През това време боята засладки или в моя случай степчетата се разтварят в чашки с широки гърла. Половин степче на 100мл вода, при боте, вече всеки сам си преценява. Овалват се в захар и се окрасяват с по две листенца чемшир. Преди да се консумират, трябва да престоят малко- поне ден.
Приятен апетит!