Пълнено пиле

  • 27 746
  • 29
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 118
моля ви даите ми някаква рецепта за пълнено пиле, защото моя мъж ве4е 2 месеца ме моли да му направя.Благодаря ви предварително Simple Smile

# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 7 054
Аз съм пълнила пиле с плънка от ориз, гъби и зелен лук. Задушавам лука и гъбите с подправки - чубрица, черен пипер и т.н., прибавям ориза и 1 пилешки бульон. Пълня пилето с тази смес, зашивам и го пека в плик, става много вкусно.

# 3
  • Мнения: 22 867
моля ви даите ми някаква рецепта за пълнено пиле, защото моя мъж ве4е 2 месеца ме моли да му направя.Благодаря ви предварително Simple Smile

Пълнено пиле-всякакви рецепти!

А на мен лично ми харесва пьлненото  пиле в гювеч на ani metcalf . Много е вкусно.

# 4
  • Мнения: 5 001
Пилето може да бъде напълнено с ориз,гъби и дробчета например....

Задушават се зелен лук(1 голяма връзка),гъбите,добавя се 1/2 ч.ч. ориз да стане прозрачен,посолява се,добавя се черен пипер на вкус,магданоз.долива се зеленчиков бульон или гореща вода и се оставя ориза да попие водата(добавяш периодично) и да е почти готов....Дробчетата са сварени предварително и след като изстинат се нарязват и добавят към ориза.
 Пилето се измива,посолява и се натърква с червен пипер и мазнина отвътре и отвън.Пълни се  и се зашива. Пече се в йенска с капак или тава с фолио.На дъното се налива 1 ч.ч. вода и 1/2 бира....
 След като се опече пилето се сервира в затоплена чиния. В порцията се слага месце,плънка и месцето се залива със сос бешамел или фрикасе.....Подходяша салата - всякаква прясна.... Hug

# 5
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


 Спред мен дреболиите правят вкуса на пилето чудесен.Аз също го пълня с гъби, лук, подправки и ориз.Отстрани слагам кисело зеле, така най-много го харесваме.

# 6
  • Мнения: 118
Благодаря ви много за рождения му ден(11.05) ще направя Пълнено пиле

# 7
  • Мнения: X
Давам изпитана рецепта за пълнено пиле, която съм правила многократно и винаги с успех. МНого е вкусна, лесна и ефектна.
Рецептата съм копирала от тук преди доста време, поне 2 години... не съм си записала кой е автора, така че ако някой си познае рецептата да се обади и нека ме извини.

Ето я и рецептата: (плънката търпи вариации, според това какво имате в хладилника)

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ
1 пиле
1 пушен кренвирш/или мек колбас
гъби
кисели краставички
кашкавал
соев сос
черен пипер
сол
краве масло
червен пипер
къри

Внимателно с остър нож, или пък само с ръце се "съблича пилето /отделя се кожата от месото/ Там където са крилцата, трътката и бутчетата се срязва през коста и се събличат заедно с кожата.
Остатъка от пилето /торса, горната част на бутчетата/ се сваряват и обезкостяват. Нарязва се на ситно и се омесва с нарязаният колбас, гъби, краставички, кашкавал и 1/2 от пакетчето масло.
Посолява се с подправките и се слага около 1 каф.ч от пилешкия бульон.
Взема се кожата на пилето и се пълни със сместа, но не много плътно, защото при печенето кожата се свива и може да се скъса и да изтече плънката. зашиват се всички отвори добре. слага се в тава и се оформя като пиле. Залива се с остатъка от маслото, подправки като за печено пиле и  печете като нормално пиле.
Става ефектно. Обикновено го сервирам цяло в плато полегнало върху картофи.
Дано да съм го обяснила разбираемо.
_________________


# 8
  • Мнения: 95
Пълнено пиле със сирене

 

Аз го пълна със сирене - 1 бучка и го зашивам + задушени картофи.
 1 пиле, ½ пак. краве масло, сол, лимон, 1 бира, 400г сирене, 1 кг картофи

Почистеното пиле се измива, изваждат се коремните му тлъстини, оставя се да се отцеди. След това в коремната кухина се поставя сиренето, отворът се зашива, намазва се цялото пиле с лимонов сок и се осолява, накрая и с масло. Поставя се в намазан с олио по-голям съд от йенско стъкло. Отгоре се нареждат парченца от пилешките тлъстинки. Налива се ½ бутилка бира, 1 ч.ч. топла вода и съдът се поставя в умерена фурна. По време на печенето пилето се обръща от всички страни, за да се запече и зачерви равномерно. Когато е почти готово около него може да се наредят нарязаните на дълги резенчета картофи. Налива се останалата бира или топла вода и се допича.

# 9
  • Мнения: 226
Ако вече не е късно, ето ти и моето предложение за пълнено пиле.

За едно пиле:
1/2 ч.ч. ориз
300 гр. гъби
300, 400 гр. пилешки дробчета
2,3 глави лук
80, 100гр. масло
сол, черен пипер

В посолена вода подваряваш ориза, до състояние"полуготов". Прецежда се.
Гъбите и лукът се задушават в олио. Дробчетата също се задушават и се прибавят към гъбите и ориза.
Пилето се обезкостява/вадиш всички кости - горно, долно бутче: с гръбнака по внимателно, за да не се среже кожата/. Осолява се. Слага се пълнежа. Маслото се слага , ако сместта не е много мазна и в зависимост от мазнината на пилето. Кожата на пилето се събира и се зашива с игла. Загъва се във фолио. /оставя се дупчица на фолиото за парата./ Пече се на 200гр. за 40, 50 мин
Само обезкостяването е по-трудничко, но пък става много вкусно и нали пиленцето е без костици, изпечено можеш да го режеш като хляб. 
Успех с изненадата за рожденика.

# 10
  • София
  • Мнения: 10 858
Пълнено пиле със сирене

 

Аз го пълна със сирене - 1 бучка и го зашивам + задушени картофи.
 1 пиле, ½ пак. краве масло, сол, лимон, 1 бира, 400г сирене, 1 кг картофи

Почистеното пиле се измива, изваждат се коремните му тлъстини, оставя се да се отцеди. След това в коремната кухина се поставя сиренето, отворът се зашива, намазва се цялото пиле с лимонов сок и се осолява, накрая и с масло. Поставя се в намазан с олио по-голям съд от йенско стъкло. Отгоре се нареждат парченца от пилешките тлъстинки. Налива се ½ бутилка бира, 1 ч.ч. топла вода и съдът се поставя в умерена фурна. По време на печенето пилето се обръща от всички страни, за да се запече и зачерви равномерно. Когато е почти готово около него може да се наредят нарязаните на дълги резенчета картофи. Налива се останалата бира или топла вода и се допича.



Ей тази рецепта много ме заинтригува. Искам да попитам сиренето натрошаваш, презполагам, или?

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Вивиан, като го направиш това пиле, няма да забравиш да ме поканиш на гости, нали?  Wink

# 12
  • София
  • Мнения: 10 858
  bouquet
Нямаш грижи душо Hug
Макар че гледам, че ти май трябва да ме каниш Wink
Честито!!!

# 13
  • Мнения: 95
Ей тази рецепта много ме заинтригува. Искам да попитам сиренето натрошаваш, презполагам, или?


Слагам цяла бучка сирене- при по-голямо пиле- цяла буца  Laughing и не я натрошавам, става чудесно - и пилето и сиренцето.

# 14
  • Мнения: 573
Ако намажеш добре пилето с зехтин, сол и черен пипер от предната вечер става по-вкусно. Аз правя пълнеж от ориз, пилешки дробчета, зелен лук, копър, черен пипер. Ако решиш да правиш оризов пълнеж задължително запържи ориза.

# 15
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
  bouquet
Нямаш грижи душо Hug
Макар че гледам, че ти май трябва да ме каниш Wink
Честито!!!


Оооо, готово!  Hug
Кога идваш?  Peace
Може и още утре!  Hug

# 16
  • София
  • Мнения: 3 816
Днес бях решила да взема едно пиле за пълнене, че темата ми се наби в очите тези дни, но пилетата/гълъбетата/ в магазина бяха по кило и петдесет грама и не взех.  TiredНо тези дни задължително ще направя. Мерси за рецептите!  bouquet

# 17
  • гр.София
  • Мнения: 184
Ле-ле-е, това със сиренцето е су-у-пер. Само да запитам майсторките без масло може ли - идеята е да става за диетата по режима на Дюкан, може би да се маринова вечерта пилето и евентуално да се замени маслото с някакво сосче от нискомаслено прясно мляко с извара. Помагайте, че всичко ми се сви на топка. Смилете се с тоя форум, само първи ден ми е на протеинов режим.

# 18
  • София
  • Мнения: 10 858
Ей тази рецепта много ме заинтригува. Искам да попитам сиренето натрошаваш, презполагам, или?


Слагам цяла бучка сирене- при по-голямо пиле- цяла буца  Laughing и не я натрошавам, става чудесно - и пилето и сиренцето.

Наистина много интересна рецепта. Мъжа ми е решил да е на диета, но като му мине мерака ще я приготвя задължително! Благодаря ти  Hug

  bouquet
Нямаш грижи душо Hug
Макар че гледам, че ти май трябва да ме каниш Wink
Честито!!!


Оооо, готово!  Hug
Кога идваш?  Peace
Може и още утре!  Hug

 Hug

# 19
  • Мнения: 5 001


Слагам цяла бучка сирене- при по-голямо пиле- цяла буца  Laughing и не я натрошавам, става чудесно - и пилето и сиренцето.

Наистина много интересна рецепта. Мъжа ми е решил да е на диета, но като му мине мерака ще я приготвя задължително! Благодаря ти  Hug

[[/quote]

А  аз още утре съм се навила да го направя това пиле със сирене.... smile3508

# 20
  • София
  • Мнения: 10 858
о, айде после ще кажеш как е вкуса му Heart Eyes

# 21
  • Мнения: 5 001
Единственото нещо което ще намаля е бирата.Авторката е дала 1 бира,ама на мен ми горчи с толкова много бира(пробвала съм преди)....За нашия вкус 1 чаша е достатъчно....

# 22
  • Мнения: 5 001
Отчитам се значи с пилето пълнено със сирене....

Вкусно се получава.Хареса ми! Сиренцето се задушава вътре в пилето и е много вкусно  Peace
Пак ще направя...Мерси за идеята   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 23
  • София
  • Мнения: 10 858
О браво, значи и аз скоро ще го направя Flutter

# 24
  • Мнения: 3 036
Искам да попитам когато първото пиле го правих,имах плик,но сега нямам.
Може ли да сложа фолио или да заменя с друго?
Но не се сещам с какво.
Дайте съвет?  Praynig

# 25
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Искам да попитам когато първото пиле го правих,имах плик,но сега нямам.
Може ли да сложа фолио или да заменя с друго?
Но не се сещам с какво.
Дайте съвет?  Praynig

йенаглас

# 26
  • Мнения: 5 001
Деска,става и с фолио.Няма проблем.Пекла съм и така...

# 27
  • Мнения: 95
Радвам се, че рецептата ви е харесала. Не е нищо особено, а става вкусно. Разбира се, че може да се покрие с фолио, а пилето съм пекла и без картофи - важно е да има сиренце  smile3508

# 28
  • Мнения: 118
благодаря на всички  Simple Smile мъжо остана много доволен

# 29
  • Мнения: 3 036
Аз също да благодаря за рецептата - първоначалната,не тази със сиренето.
Втория път ще направя втората рецепта.
Стана много вкусно,пикантно и не остана почти нищо.Направих я с фолио и се задуши, а после го открих да хване коричка.
Снимки следващия път когато се сетя да снимам навреме,а не когато нямам какво да снимам.

Общи условия

Активация на акаунт