Рецепта за гофрети

  • 52 916
  • 51
  •   1
Отговори
  • Попово
  • Мнения: 687
Здравейте дами,
моля споделете рецепта за сместа за гофрети  Praynig рових се из нета, но нещо не постигнах кулинарни успехи  Blush а така ми се похапват Embarassed

# 1
  • Мнения: X
Преписвам ти рецептата от моята книжка на гофретника :
500 гр. брашно
3 щипки сол
6 яйца
150 грама масло
750 мл. мляко
50 грама захар.

Яйцата се разделят, белтъците се бъркат със солта на сняг, а всички останали продукти се бъркат отделно. После двете смеси се объркват заедно внимателно до хомогенна смес.

Аз добавям и 1 ванилия, и правя половин доза, защото стават страшно много гофрети.

# 2
  • Мнения: 5 026
Аз пусках тема преди около половин година и пробвах почти всички рецепти - все не стават хрупкави, а едни глетиви и меки  Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: X
Аз пусках тема преди около половин година и пробвах почти всички рецепти - все не стават хрупкави, а едни глетиви и меки  Rolling Eyes

Моите си стават перфектни - хрупкави и добре изпечени.
Да не би проблема да е в гофретника ти?

# 4
  • Мнения: 1 248
Аз пусках тема преди около половин година и пробвах почти всички рецепти - все не стават хрупкави, а едни глетиви и меки  Rolling Eyes

Моите си стават перфектни - хрупкави и добре изпечени.
Да не би проблема да е в гофретника ти?
И аз това се чудя за моя newsm78...на максимум ли се печат?На максимум изгарят...ма минимум изсъхват. ooooh!
Няма оправия. Tired

# 5
  • Мнения: X
Само една степен ми е гофретника. От най-простите. Включвам, чакам да загрее и сипвам сместа. И после преяждаме Simple Smile

# 6
  • космополитно
  • Мнения: 941
Преписвам ти рецептата от моята книжка на гофретника :
500 гр. брашно
3 щипки сол
6 яйца
150 грама масло
750 мл. мляко
50 грама захар.

Яйцата се разделят, белтъците се бъркат със солта на сняг, а всички останали продукти се бъркат отделно. После двете смеси се объркват заедно внимателно до хомогенна смес.

Аз добавям и 1 ванилия, и правя половин доза, защото стават страшно много гофрети.



Аз да попитам като лаик НЕпритежаващ гофретник, но харесващ гофретите:
Гореописаната смес ИЛИ ДРУГА може ли да доведе до някакъв гофретоподобен вариант БЕЗ ГОФРЕТНИК напр. при печене и/или пържене в нещо? newsm78

# 7
  • Мнения: 1 248
Само една степен ми е гофретника. От най-простите. Включвам, чакам да загрее и сипвам сместа. И после преяждаме Simple Smile
Колко W е твоя?   bouquet

# 8
  • Мнения: X
Само една степен ми е гофретника. От най-простите. Включвам, чакам да загрее и сипвам сместа. И после преяждаме Simple Smile
Колко W е твоя?   bouquet


http://www.amazon.fr/Moulinex-Amd2-41-Gauffrier-Monsieur-Appareil/dp/B000TGIK1G

Ето го - стар модел. Едвам го намерих. 650 W според описанието.

# 9
  • Мнения: X
Преписвам ти рецептата от моята книжка на гофретника :
500 гр. брашно
3 щипки сол
6 яйца
150 грама масло
750 мл. мляко
50 грама захар.

Яйцата се разделят, белтъците се бъркат със солта на сняг, а всички останали продукти се бъркат отделно. После двете смеси се объркват заедно внимателно до хомогенна смес.

Аз добавям и 1 ванилия, и правя половин доза, защото стават страшно много гофрети.



Аз да попитам като лаик НЕпритежаващ гофретник, но харесващ гофретите:
Гореописаната смес ИЛИ ДРУГА може ли да доведе до някакъв гофретоподобен вариант БЕЗ ГОФРЕТНИК напр. при печене и/или пържене в нещо? newsm78

Нямам абсолютно никаква идея какво ще се получи ако направиш от сместа нещо подобно на дебели палачинки в тиган. Може би ще стане като американските палачинки - дебели и пухкави. Пробвай, що да не.
По друг начин гофретоподобни без гофретник не мисля че ще станат.

# 10
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Ето рецептата, по която аз ги правя. Не излизат много но пък са хубави  Simple Smile

140 г брашно
1 1/2  ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 1/2 с.л. захар
1 голямо яйце
240 мл прясно мляко
2 с.л. разстопено  масло
ванилия

Oт тази рецепта могат да се направят и американските палачинки - pancakes

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 19:21 от Еli===

# 11
  • София
  • Мнения: 7 874
И тук да се иззфукам, ме днес изпробвахме нормално кексово тесто във машинка за понички. Тя по същество си е чист гофретник ама с други формички вътре. Така, че пробвайте и този вариант.

# 12
  • Мнения: X
Обожавам понички. Нали става въпрос за онези малките, кръглите, с дупки в средата. Продаваха ги едно време много, забравих как им викаха. Помня че машините бяха едни огромни и самите понички се пържеха в огромно количество олио.

дядо хаджия, дай линк към твоята машинка, мооооля.

# 13
  • София
  • Мнения: 7 874
Обожавам понички. Нали става въпрос за онези малките, кръглите, с дупки в средата. Продаваха ги едно време много, забравих как им викаха. Помня че машините бяха едни огромни и самите понички се пържеха в огромно количество олио.

дядо хаджия, дай линк към твоята машинка, мооооля.
А нееее. Ония огромни машини за казанлъшките понички, дето един шприц изсипва гефречетата в една огромна вана с вряла мазнина и на другия край вади изпържените понички. Това са с търговски или промишлени машини.

Нашата е друга и е  точно както ви я описах. Типичен гофретник само дето формата вътре му е такава че като сипеш тестото и вадиш геврчета.

# 14
  • Мнения: 1 248
Само една степен ми е гофретника. От най-простите. Включвам, чакам да загрее и сипвам сместа. И после преяждаме Simple Smile
Колко W е твоя?   bouquet


http://www.amazon.fr/Moulinex-Amd2-41-Gauffrier-Monsieur-Appareil/dp/B000TGIK1G

Ето го - стар модел. Едвам го намерих. 650 W според описанието.

Мерси, сбъдваща мечти.Моята е 1200 W, значи ще пробвам следващия път да завъртя термостата към средата, дано се получи.  bouquet
А колко време печеш от всяка страна?  Страшно ли е ако се отвори гофретника преди да е станала гофретата? newsm78

# 15
  • Мнения: 707
дядо хаджия, дай линк към твоята машинка, мооооля.
Аз не съм дядо хаджия, ама мисля, че това е въпросната машинка:


tony_t,
не мисля че е страшно ако отвориш предварително да видиш дали е изпечена вече гофрата.

И аз какви ли не рецепти опитах, за да ми станат хрупкави, но резултата бе незадоволителен. Ако ядеш на момента до като са топли става, но престоят ли известно време и стават като джапанки  Rolling Eyes. Аз лично се отказах да опитвам (детето счупи гофретника и си имам оправдание). Сега правя само палачинки  Mr. Green.
Успех!

# 16
  • Мнения: X
tony_t, пека, докато порозовеят хубаво. Отварям, гледам, затварям ако има нужда от още печене. Хубаво си стават. Наистина са по-хубави топли, но и на 1 ден сме ги хапвали, супер са си.

tanja33, мерси за картинката, май ще се търси такова чудо.

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 12:58 от Анонимен

# 17
  • Варна
  • Мнения: 355
Ето и моята рецепта за гофрети:

125 гр. брашно
125 мл. мляко
125 гр. разтопено масло
125 гр. захар
щипка сол
1 ч.л. суха мая
2 яйца

Разбиват се яйцата и постепенно се добавят брашното, млякото и маслото. Оставя се да втаса поне 2 часа (най-добре от предната вечер) и се пекат в гофретника.

Добър апетит!

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 21:40 от Джиджи-биджи

# 18
  • Мнения: 1 777
Ето и моята рецепта за гофрети:

125 гр. брашно
125 мл. мляко
125 гр. разтопено масло
2 яйца

Разбиват се яйцата и постепенно се добавят брашното, млякото и маслото. Оставя се да втаса поне 2 часа (най-добре от предната вечер) и се пекат в гофретника.

Добър апетит!
Aко не се слага набухвател от какво втасват?И не стават ли блудкави ,ако не се сложи сол и захар?

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 21:10 от Pety

# 19
  • Варна
  • Мнения: 355

Aко не се слага набухвател от какво втасват?И не стават ли блудкави ,ако не се сложи сол и захар?

Извинявам се, в бързината съм пропуснала половината съставки  Embarassed

Поправих рецептата.

# 20
  • Мнения: 1 122
Преписвам ти рецептата от моята книжка на гофретника :
500 гр. брашно
3 щипки сол
6 яйца
150 грама масло
750 мл. мляко
50 грама захар.

Яйцата се разделят, белтъците се бъркат със солта на сняг, а всички останали продукти се бъркат отделно. После двете смеси се объркват заедно внимателно до хомогенна смес.

Аз добавям и 1 ванилия, и правя половин доза, защото стават страшно много гофрети.



Вчера правих по тази рецепта, но 1/2 доза и прибавих 1 бакпулвер. Много хубави станаха. Но хрупкави стоят само докато са топли и после омекват. И при вас ли е така?

# 21
  • Мнения: 326
аз ги правя от доста време само по рецепта на Tandoori стават наистина хрупкави и много вкусни. Като студени също остават хрупкави. Огромни благодарности на Tandoori за рецептата. Надяваям се да не се разсърди, че я цитирам  Blush, но рецептата наистина е много успешна.
Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!

# 22
  • Мнения: 1 777
Като ми останат готови гофрети ги слагам в торбички и ги прибирам във фризера.Следващия път когато децата искат гофрети вадя и замръзнали ги слагам в тостера. Simple Smile

# 23
  • Мнения: 5 001
Откакато  научих рецептата на Тандури само така ги правя гофретите... Peace Peace

# 24
  • Варна
  • Мнения: 634
Само по рецептата на Tandoori ги правя, харесват ми . Simple Smile

# 25
  • Мнения: 1 122
Следващия път и аз ще ги направя по рецептата на Tandoori

# 26
  • Мнения: 3 314
а в скара (преса) за сандвичи дали става  newsm78  нали пак е като гофретник самоче с други шарки  Thinking 

# 27
  • Мнения: 172
Преди два дни ми подариха гофретник и днес направих първият си опит.

Използвах следната рецепта:

Стандартно тесто за сладки гофрети

Продукти:
250 гр. масло
200 гр. захар
2 пакетчета ванилия
6 яйца
500 гр. брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
половин литър мляко

Приготвяне:
1. Разтопете маслото на котлон и го добавете в голяма купа.
2. Прибавете захарта, ванилията, яйцата и разбийте.
3. Прибавете и разбърквайте брашното и бакпулвера.
4. Постепенно прибавете млякото като разбърквате.
5. Разбийте за около 2-3 минути сместа с най-високата степен на миксера.

Когато тестото се прави с мляко гофретите стават по-тъмни и по-меки. Ако искате да са по-хрупкави и по-светли се използва вода.

Аз лично направих сместа на половина, защото ми се стори голямо количеството. Станаха 10 гофрети.
Гарнирах ги с течен кафяв шоколад Финети и течна сметана.

# 28
  • Мнения: 1 440
Ами, да използвам темата да благодаря на Тандури за страхотната рецепта и да кажа, че станаха страхотни, при все, че аз не съм особена почитателка на гофрети Hug

# 29
  • София
  • Мнения: 1 946
Здравейте! Решила съм да пробвам с рецептата на Тандури. Досега обаче никога не съм правила гофрети с мляко и не знам дали ще се справя. Аз от отдавна си знам една рецепта, само че тя е с газирана вода...  Rolling Eyes
и сега исках да питам "експертите кулинари" във форумчето как всъщност стават по-хрупкави гофретите - с или без газираната вода?  newsm78

# 30
  • Мнения: 6 017
Днес в предаването "Бон апети" показаха много интересна рецепта за гофрети Peace . Само, че не си я записах, за да ви я дам. Съжалявам за което, ако има начин и някой знае може да я качи в темата. Мисля, че е много полезна. Харесаха ми на външен вид гофретите на Иван Звездев.

# 31
  • София
  • Мнения: 23 165
ето я рецептата от Бон апети, но без картинките  Simple Smile

Какаови гофрети с черешов сок

10/6/2008


Списък на необходимите продукти:

за гофретите:
2 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. ч. захар
3 с. л. краве масло
3 с. л. какао
2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол

за соса:
500 г череши
1/2 ч. ч. захар
сок от 1/2 портокал
сок от 1/2 лимон

за крема:
200-250 мл цедено кисело мляко
100 мл сметана
2-3 с. л. захар
1 капсула ванилoва есенция
1/2 капсула лимонова есенция


Начин на приготвяне:
1. Черешите се загряват в касерола със захарта.
2. Лимоновият сок и портокаловият сок се добавят, когато черешите започнат да пускат своя. Оставят се да къкрят на тих огън.
3. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг, след което се смесват с жълтъците.
4. Брашното, какаото, солта и бакпулверът се пресяват и се смесват с млякото, разтопеното масло и захарта.
5. Разбъркват се с яйчения крем и от сместа се изпичат гофрети.
6. Сметаната се разбива на сняг.
7. Сипват се цеденото кисело мляко, захарта и есенциите и се разбива бавно, за да не се пресече сметаната.
8. Готовите гофрети се гарнират с топка крем и се поливат с черешов сок.

# 32
  • Мнения: 172
А някой знае ли рецепта за солена гофрета? Например с шунка и кашкавал, или нещо подобно. Скоро ще ми идват гости и те предпочитат солено. А съм обещала солени гофрети. Моля за помощ.  Praynig

# 33
  • Мнения: 224
Понеже видях , че търсите рецепта за хрупкави гофрети, ето ви и рецептата, от моя гофретник:

1 1/2 чаша брашно
1/2 чаша царевично нишесте
2 с.л. царевично брашно (по желание)
1 с.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сол
3 големи яйца
2 с.л.захар
1 3/4 пр.мляко
1/2 ч.л. ванилия
1/2 ч. разтопено масло

брашното, царевичното нишисте и брашно, бакпулвера и солта се смесват..отделно се разбиват белтъците, прибавя се захарта и се бият докато станат твърди..отделно се разбиват жълтъците , млякото и ванилията и се прибавят кам брашняната смес..разбъркват се колкото да се смесят двете маси..прибавя се маслото към тази смес и се разбърква.Внимателно се прибавя и белтъчената смес..Сместа се изсипва върху нагрят и омаслен гофретник..

  царевичното нишесте придава хрупливост на гофретите..ако не искате да са хрупкави заменете го с брашно..

надявам се да ви харесат..добър апетит!


# 34
  • в баира
  • Мнения: 861
Аз пък ползвам рецептата за марудници, а разликата е, че се ползва кисело мляко със сода вместо прясно. Ето ги:
http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/cooking/Picture011.jpg

# 35
  • Мнения: 5 001
А някой знае ли рецепта за солена гофрета? Например с шунка и кашкавал, или нещо подобно. Скоро ще ми идват гости и те предпочитат солено. А съм обещала солени гофрети. Моля за помощ.  Praynig
Правиш си гофретите и просто ги гарнираш със солени неща.....Крема сирене,кашкавал,шунка...каквото ти роди фантазията...

# 36
  • Мнения: 172
TheNMaster, благодаря за препоръката.
Мислех си, обаче за вариант, в който се слагат нещата в тестото и така да се пече. Аз имам една рецепта за гофрети с шунка, но ми изглежда доста постна.  Embarassed

# 37
  • Мнения: 795
Май е крайно време да си купя гофретник  Grinning

# 38
  • София
  • Мнения: 1 946
Днес правих гофрети по рецептата на Tandoori. Всички толкова много я хвалите тази рецепта и явно, че е доста успешна.
Само че моите гофрети се получиха никак не хрупкави Rolling Eyes, не се надуха добре и станаха тиклави... #Cussing out Много съм разочарована, а имах големи надежди. Вероятно грешката ми е, че самоинициативно замених водата със същото количество прясно мляко...  newsm78 Дали то е причината или просто някъде другаде реша???
Помогнете! Искам хрупкави гофретки като тези, които продават навън.  Blush

# 39
  • Мнения: 1 440
Доколкото се сещам самата Тандури беше писала, че с мляко не са така хрупкави както ако са с вода Peace

# 40
  • Мнения: 3 314
Фифундрела би ли дала рецептата за тези марудници  Hug 

# 41
  • в баира
  • Мнения: 861
stanislav4eto : Заповядай!

# 42
  • Мнения: 172
Гофретите, които правих по рецептата, която имаше приложена към гофретника ми станаха хрупкави и с мляко. Само се оставят малко повече време и повече потъмняват (заради млякото).

# 43
  • София
  • Мнения: 1 946
Гофретите, които правих по рецептата, която имаше приложена към гофретника ми станаха хрупкави и с мляко. Само се оставят малко повече време и повече потъмняват (заради млякото).
Моля те, кажи тази рецепта. Още не съм намерила подходящата за нашия гофретник...

Между другото да питам, понеже е с няколко степени гофретника, аз пека на най-силната винаги. Така ли трябва?

# 44
  • Мнения: 172
Гофретите, които правих по рецептата, която имаше приложена към гофретника ми станаха хрупкави и с мляко. Само се оставят малко повече време и повече потъмняват (заради млякото).
Моля те, кажи тази рецепта. Още не съм намерила подходящата за нашия гофретник...

Между другото да питам, понеже е с няколко степени гофретника, аз пека на най-силната винаги. Така ли трябва?


Преди два дни ми подариха гофретник и днес направих първият си опит.

Използвах следната рецепта:

Стандартно тесто за сладки гофрети

Продукти:
250 гр. масло
200 гр. захар
2 пакетчета ванилия
6 яйца
500 гр. брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
половин литър мляко

Приготвяне:
1. Разтопете маслото на котлон и го добавете в голяма купа.
2. Прибавете захарта, ванилията, яйцата и разбийте.
3. Прибавете и разбърквайте брашното и бакпулвера.
4. Постепенно прибавете млякото като разбърквате.
5. Разбийте за около 2-3 минути сместа с най-високата степен на миксера.

Когато тестото се прави с мляко гофретите стават по-тъмни и по-меки. Ако искате да са по-хрупкави и по-светли се използва вода.

Аз лично направих сместа на половина, защото ми се стори голямо количеството. Станаха 10 гофрети.
Гарнирах ги с течен кафяв шоколад Финети и течна сметана.



Аз започнах и да си добавям канела, когато слагам ванилията. Придава се много хубав аромат. Може и вместо ванилия да се използва ванилена захар.
Аз също пека на най-силната степен.

# 45
  • Мнения: 105
колко време долу горе се пекат гофретите
днес си купих гофретник
и сега издирвам рецепти
ако може да ми помогнете понеже съм начинаеща в готвенете озибщо търся нещо лесно и вкусно

# 46
  • Мнения: 1 777
Като изключи лампичката отгоре и са готови.Поне моя е така.

# 47
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 236
а да препоръчате някоя марка гофретник/от който сте доволни/,защото се каня да си купя!

# 48
  • Марс
  • Мнения: 439
а да препоръчате някоя марка гофретник/от който сте доволни/,защото се каня да си купя!

И аз с този въпрос и да побутна темата Flutter

# 49
  • Мнения: 503
По каквато и рецепта да ги правя не стават така хрупкави както едно време ,дето ги предлагаха по морето.Там едни младежи наливаха в гофретника смес подобна на боза и наистина гофретите бяха много хрупкави.Моите в началото са с хрупкава коричка , но много бързо омекват.И затова последно време гофретника го използваме в къщи за сандвичи ,защото нямаме сандвич мейкър./така май се казваше/. Simple Smile

# 50
  • Мнения: 1
 Здравейте, ако  в  сместа  за  гофрети  сложа  кашкавал  и  шунка  дали  ще  стане  нещо.  newsm78 Благодаря  эа  мненията   предварително. Peace

# 51
  • Попово
  • Мнения: 687
Здравейте, ако  в  сместа  за  гофрети  сложа  кашкавал  и  шунка  дали  ще  стане  нещо.  newsm78 Благодаря  эа  мненията   предварително. Peace
аз има слагам, но накрая когато са опечени и ги сгъвам на 2 докато са топли, кашкавала и сиренцето се стопяват и стават страхотни,а иначе от толкова четене рецептата която ползвам и казвам на приятелки е следната
2 яйца- разделят се белтъци от жълтъци
към жълтъците добавяме:
4с.л. захар
25 гр масло или зехтин
1 ванилия
300 гр прясно мляко
300 гр брашно + 1 бакпулвер
и накрая слагам и разбитите на сняг белтъци
оставям сместа да "почине" докато загрее гофретника и пека  Peace
дюканска гофрета:
3 сл овесени трици
1/2 ванилия
2 захарина
1 яйце
бакпулвер на върха на чаена лъжичка
всичко се омесва и се изсипва във формите за гофрети, излизат 2 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт