Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 май 2008, 00:04 ч.

Ако съседите ви правят ремонт

 • 4 395
 • 21
 •   1
Отговори
Как ще реагирате, ако съседите ви над вас сменят дограма и всички боклуци и прах(меко казано), са във вашата тераса, в/у цветята и прането ви. А на следващия ден когато всичко сте почистили, връщайки се от работа намирате всичко на пръски бяла боя.

# 1
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Имаме съседи под нас ,които вече втора година им продължава ремонта,като това включва непрекъснато къртене(няма събота ,няма неделя,няма часово време при тях),чукане и други подобни от които трепери пода.....Бих изтърпяла една смяна на дограмата ,независимо от това ,че ще трябва да почистя ,изпера дрехите,пък било то и няколко пъти....  Simple Smile

# 2
 • София
 • Мнения: 98
Моите пък къртят вече 10 години Mr. Green Една дограма ще е като един работен ден в месеца Mr. Green

# 3
 • Мнения: 1 801
Смяната на дограма не отнема повече от ден -два (монтажа и имам предвид).
Освен това едва ли умишлено и нарочно са ви изпоцапали цветята и прането.
Сигурна съм, че ако бяха съобразили, че биха могли да ви навредят и да ви създадат проблеми щяха да ви предупредят, че ще ремонтират.
На въпроса ти:Не бих направила скандал. Ако ми е много накипяло, бих ги помолила за в бъдеще, когато предвиждат ремонт да ни предупреждават предварително, за да вземем и ние съответните мерки срещу мръсотията и шума.

# 4
 • Мнения: 1 974
Мисля, че по пътя на правилната логика, имайки предвид че хората няма да си съобразяват ремонта с твойто пране, аз не бих го простнала ОТНОВО, знаейки какво може да се случи. Дори да не се случи, не бих си изтопосала там мокрите дрехи, най-малкото заради праха. И как бих реагирала ли - ми следващия път бих била по-предвидлива. А на съседите - спорна работа Peace

# 5
 • Мнения: 38

Смяната на дограма не отнема повече от ден -два (монтажа и имам предвид).
Освен това едва ли умишлено и нарочно са ви изпоцапали цветята и прането.
Сигурна съм, че ако бяха съобразили, че биха могли да ви навредят и да ви създадат проблеми щяха да ви предупредят, че ще ремонтират.
На въпроса ти:Не бих направила скандал. Ако ми е много накипяло, бих ги помолила за в бъдеще, когато предвиждат ремонт да ни предупреждават предварително, за да вземем и ние съответните мерки срещу мръсотията и шума.
[/quote
 Peace
А как ще реагират съседите под Вас ако също решите да сменяте дограмата? Смятам, че трябва да сме по-търпеливи и толерантни към съседите си. Сигурна съм, че не са го направили нарочно.

# 6
 • Мнения: 139
Смятам, че е редно когато някой реши да прави ремонт да предупреди най-близо живеещите съседи, за да може да обезопасят (ако и доколкото е възможно) апартамента си от падане на предмети, прах, мръсотия, боя...Смятам, че е редно да обявят колко дълго ще продължава ремонта, за да могат съседите да планират излизане, разходка и т.н. пред алтернативата да слушат шума от къртене на плочки например. Една бележка поставена до асансьора в стил : "Уважаеми съседи, налага ни се такъв и такъв ремонт, който ще отнеме 3 дни...Молим да ни извините за причиненото неудобство и шума." би свършила чудесна работа. Не е толкова трудно, нито боли. Смятам че е редно с шумовите ефекти да не се прекалява. На приятелят ми съседите къртят и разбиват в неделя в 7 сутринта, без всякакво предупреждение. Ремонтът им продължава вече два месеца. Да, възнамерявам да вдигна скандал, ако и тази неделя това безобразие продължи.

# 7
 • Мнения: 1 763
Съседите отгоре постоянно правят ремонт, останалите около нас се включват само през летния период. Не е особено приятно, но не съм се занимавала да се карам с тях, няма смисъл. Отдавна съм свикнала да спя на шум ( 5 години в Студентски град). На терасата не простирам, защото освен боклуци от ремонта и други неща летят отгоре. И така, общо взето гледам да не обръщам внимание.

# 8
 • Мнения: 2 805
Разбирам те напълно. Имам много горчив опит с поражения в дома си, напука ми се тавана и се наводнихме, защото не бяха сложили покрива и пороя ни заля, бях наредила купички да обирам водата, сега паркета ми се надигна и пр. Въпреки че ми покриха разходите за щетите изхабих много нерви с майстори. За пояснение живеем в 4 етажна фамилна къща. От вчера са с къртача, разширяват старата тераса. Оф  направо грабвам си детето и навън. Не бих искала да се карам пък и няма да ги спра да строят отгоре. Намери си спасение навън!

# 9
 • Асеновград
 • Мнения: 1 071
Много е неприятно това положение.Моите съседи като правеха голям ремонт ни предупредиха,че ще къртят стени и ще се вдига много шум.Детето ми беше тогава бебче събрахме си багажа и отидохме за седмица у баща ми.Така си реших проблема и си спестих нервите.

# 10
 • Мнения: 2 388
Неприятна работа, но на всеки се случва да прави ремонт. Аз не бих направила скандал.
Точно в момента съседите до нас правят ремонт. Пречат ми на спокойствието, но преди три години ние пък им "разказахме" играта.

# 11
 • Мнения: 1 165
Когато слагахме външна изолация и боядисвахме, раздадох на съседите под мен найлони, за да си завият прозорците и первазите - така че има решение , стига човек да иска

# 12
 • ВЕЛИКО ТЪРНОВО
 • Мнения: 540
В момента съседите над нас си правят ремонт но дойдоха и ни предупредиха да си приберем прането.После донесоха бира да се почерпим че сме ги изтърпяли.Това е разбира ме се много добре

# 13
 • под водата
 • Мнения: 750
Ало,авторката....на теб ако ти се налага да смениш дограмата,дали аджебъ ще се съобразиш с това,че ще понацапаш на комшиите под вас?М?

# 14
 • София
 • Мнения: 2 197
Факта, че живеете в кооперация е достатъчно основание да очакваш да се случват подобни неща. Аз не простирам дрехи извън балкона. Терасата ми е остъклена и нямам проблеми. Така или иначе никой не се съобразява с приетите часове за тръскане, миене и т.н. не виждам защо да си цапам прането, простирайки го навън.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт