Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора
Здравейте,имам 2 килограма чушки- от тези за пълнене-тумбестите, но не искам да ги пълня.Помагайте с идеи? Какво да ги направя?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Миш маш, със сирене и яйца, печени на салата или почистваш и прибираш във фризера, за да ги направиш пълнени когато ви се доядат.
Цитирай
те са от тези тумбестите-не стават за печене.а миш-маш с непечени чушки не ме блазни много
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277712.msg6910186;topicseen#msg6910186
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=130676.msg2448528;topicseen#msg2448528
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=129584.msg2419234;topicseen#msg2419234
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196082.msg4122791;topicseen#msg4122791
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=150964.msg2880385;topicseen#msg2880385
  bouquet
« Последна редакция: чт, 29 май 2008, 16:46 от ani metcalf »
Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
те са от тези тумбестите-не стават за печене.а миш-маш с непечени чушки не ме блазни много

търбушиш ги, измиваш и ги оставяш да се изцедят, след това ги редиш една във друга колкото за едно ядене ( пълнени чушки)  и в пликове и във фризера или камерата, после когато ти се ядат вадиш, размразяваш и пълниш
а може и трушия да ги направиш някъде имаше рецепта за пълнени камби, ама май е рано още
« Последна редакция: чт, 29 май 2008, 17:42 от rut »
Цитирай


Мнения: 3 331
Пиперена яхния с прясно мляко или сметана  Peace Любимата ми
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз си ги пека на котлона, беля и слагам в буркани в хладилника със сол и олио и си ги ползвам за салати  Smile
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Чушки бюрек....
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528

А, от тези тумбестите не знам дали ще стане бюрек  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 000

А, от тези тумбестите не знам дали ще стане бюрек  newsm78
Що?Тънки ли са?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не, дебели са, и ципата им е дебела, но нали за бюрек чушката трябва да легне, да се сплеска, за да я оваляш в панировката и да я изпържиш? Тубместите камби са твърди и големи, високи, няма как да ги напълниш и сплескаш, без да ги счупиш. Но може и да греша, де  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз ги пека първо,обелвам ги,изчиствам им семето...И после слагам сирене и панирам (с острата и хрупкавата панировка)
Като се опекат си се сплескват.....



Сетих се и още нещо от чушки...Паприкаш....
« Последна редакция: чт, 29 май 2008, 18:00 от TheNMaster »
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз ги пека първо,обелвам ги,изчиствам им семето...И после слагам сирене и панирам (с острата и хрупкавата панировка)
Като се опекат си се сплескват.....

Да, така става.  Smile
И аз много се смях след теб за боцкането; сега пак  35
Цитирай


Мнения: 2 392
те са от тези тумбестите-не стават за печене.а миш-маш с непечени чушки не ме блазни много


ах не стават  Flutter Вчера на грила много добре ми станаха Smile А през зимата във фурната ги пека за салата.

Миш-маш правя само със сурови чушки. Червените винаги са тумбести.  Мия, махам семките, нарязвам на ивици и мятам в дълбок тиган с малко мазнина (те си пускат вода).  Smile
Цитирай


Мнения: 6 461

Можеш да ги изпечеш и след като ги обелиш им правиш марината от олио,оцет ,малко сол и захар,чесън и морков,Идеални за салата Wink
Можеш да ги накълцаш на ситно и да ги замразиш ако са ти в повече.
А също така ,можеш да приготвиш миш маш,ризото,месо със зеленчуци.


Тумбестите пиперки ги пълня със смес от сирене,яйце ,ситно нарязан магданоз   и ги пека във фурната.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора