Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

София

Мнения: 559
Рецептата е от гърба на опаковката на ориз "Ризон". Аз обаче малко попромених. Стана страшно вкусно, мога да кажа,че за първи път оризът ми се получи както винаги съм го искала на вкус и нито воден, нито сух Smile Продуктите са: масло за задушаването, глава лук, чаена чаша ориз, ч. ч. грах(използвам бондюел-почти готов е в пакета), 2,5 ч.ч зеленчуков или пилешки бульон, домати, кашкавал, сол, черен пипер
Ето рецептата:
Запържва се лука и ориза в разтопеното масло. След това се добавят 2,5 ч.ч бульон и граха. Слага се и черен пипер, може и още малко сол на който не му е достатъчно от бульона. Това се оставя да поври 3-4 минути и се изипва в тава. Отгоре се нареждат нарязани на кръгчета домати и се наръсва с кашкавал. Пече се в умерена фурна до готовност. Аз го пекох на 160 градуса около 30 мин, след това го оставих още толкова да си поема водата и да се задушава. Слагам и една снимка все пак, но не е първо качество, не мога да си настроя апаратчето Crazy
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ризотото не се ли прави в тенджера? Аз поне никога не съм правила и срещала печено?  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 559
да, в тенджета или в тиган се прави по рецептите, които съм срещала досега. Явно има и вариант запечено във фурна и определено става много сполучливо, може би заради запечените домати и коричката от кашкавала  Flutter
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Да, звучи интересно, ще се пробва  Hug
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
В тези горещини това ще бъде великолепно ядене.
Аз бих прибавила и малко соев сос .
Благодаря за рецептата че се изчерпах от към постни ястия.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Разкошно звучи,ще го пробвам.Аз правя подобен,но вместо грах,слагам обезкостени маслини зелени.Също става прекрасно.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Хайде и аз в кюпа на пробващите! Луд фен съм на ориза!  Peace
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800
ще се пробва  Peace

досега съм правила само ризото с гъби и копър, сполучливо е, бързо и вкусно, но ни втръсна  Embarassed
Цитирай


Мнения: 3 354
Хареса ми -ще пробвам!
Цитирай

у нас-на 5-ия етаж

Мнения: 216
Хареса ми -ще пробвам!
Аз също.  bouquet
.
Цитирай


Мнения: 254
и аз
Цитирай

София

Мнения: 559
само да ви кажа как е в оригиналната рецепта-ако искате да го направите баш както си е Flutter
долива се вместо 2.5 ч.ч бульон-половин чаша бяло вино и 2 чаши бульон. И след това се добава освен грах и шунка, нарязана на ситни кубчета.Аз обаче не ям месо и затова заложих само на граха. Разбира се, че може и с маслини, гъби, царевица, кой каквото има Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Ааааа,така звучи още по-сладко! Very Happy
Цитирай


Мнения: 11 589
И аз съм фен на ориза и ще пробвам. А какъв ориз слагаш?Обикновен или от ризотото в пакети.
Цитирай

София

Мнения: 10 658
И на мен ми допада рецептата. Бих пробвала и със маслините също.
Благодаря, че я сподели   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора