Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 юли 2008, 13:38 ч.
  • Преглеждания  4 153  Мнения  24  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 559
Рецептата е от гърба на опаковката на ориз "Ризон". Аз обаче малко попромених. Стана страшно вкусно, мога да кажа,че за първи път оризът ми се получи както винаги съм го искала на вкус и нито воден, нито сух Simple Smile Продуктите са: масло за задушаването, глава лук, чаена чаша ориз, ч. ч. грах(използвам бондюел-почти готов е в пакета), 2,5 ч.ч зеленчуков или пилешки бульон, домати, кашкавал, сол, черен пипер
Ето рецептата:
Запържва се лука и ориза в разтопеното масло. След това се добавят 2,5 ч.ч бульон и граха. Слага се и черен пипер, може и още малко сол на който не му е достатъчно от бульона. Това се оставя да поври 3-4 минути и се изипва в тава. Отгоре се нареждат нарязани на кръгчета домати и се наръсва с кашкавал. Пече се в умерена фурна до готовност. Аз го пекох на 160 градуса около 30 мин, след това го оставих още толкова да си поема водата и да се задушава. Слагам и една снимка все пак, но не е първо качество, не мога да си настроя апаратчето Crazy

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ризотото не се ли прави в тенджера? Аз поне никога не съм правила и срещала печено?  Thinking

# 2
  • София
  • Мнения: 559
да, в тенджета или в тиган се прави по рецептите, които съм срещала досега. Явно има и вариант запечено във фурна и определено става много сполучливо, може би заради запечените домати и коричката от кашкавала  Flutter

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Да, звучи интересно, ще се пробва  Hug

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
В тези горещини това ще бъде великолепно ядене.
Аз бих прибавила и малко соев сос .
Благодаря за рецептата че се изчерпах от към постни ястия.  bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 3 268
Разкошно звучи,ще го пробвам.Аз правя подобен,но вместо грах,слагам обезкостени маслини зелени.Също става прекрасно.

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 243
Хайде и аз в кюпа на пробващите! Луд фен съм на ориза!  Peace

# 7
  • в капчица роса
  • Мнения: 800
ще се пробва  Peace

досега съм правила само ризото с гъби и копър, сполучливо е, бързо и вкусно, но ни втръсна  Embarassed

# 8
  • Мнения: 3 358
Хареса ми -ще пробвам!

# 9
  • у нас-на 5-ия етаж
  • Мнения: 216
Хареса ми -ще пробвам!
Аз също.  bouquet
.

# 10
  • Мнения: 254
и аз

# 11
  • София
  • Мнения: 559
само да ви кажа как е в оригиналната рецепта-ако искате да го направите баш както си е Flutter
долива се вместо 2.5 ч.ч бульон-половин чаша бяло вино и 2 чаши бульон. И след това се добава освен грах и шунка, нарязана на ситни кубчета.Аз обаче не ям месо и затова заложих само на граха. Разбира се, че може и с маслини, гъби, царевица, кой каквото има Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 3 268
Ааааа,така звучи още по-сладко! Grinning

# 13
  • Мнения: 13 443
И аз съм фен на ориза и ще пробвам. А какъв ориз слагаш?Обикновен или от ризотото в пакети.

# 14
  • София
  • Мнения: 10 856
И на мен ми допада рецептата. Бих пробвала и със маслините също.
Благодаря, че я сподели   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт