Д-р Мазнейкова,
очевидно няма смисъл да очаквам отговори на въпросите ми свързани с ваксината, затова ви моля учтиво да ми отговорите на останалите.
Форумът е създаден с тази цел, както са ви написали в друг постинг.

Не е коректно да отговаряте избирателно. Ако не желаете да ми отговорите (по каквито и да е причини), просто го направете мое достояние, за да не си губим взаимно времето.

Ето и въпросите, на които се надявам да получа отговор.

Цитат
1. Интересувам се чия беше идеята за учредяването на национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката “HPVGard” и с какво се занимават инициаторите. Вашата роля каква е?

Цитат
2. Искам да попитам каква е връзката между HPVGARD и MSD? И по-кокретно, дали MSD е по-някакъв пряк или косвен начин инициатор в учредяването на HPVGARD?

Цитат
3. ...има ли някаква възможност HPVGARD да получи от MSD безплатни ваксини или такива на по-ниска цена. Прекрасно знаем, че в България има хора, които не могат да си позволят по никакъв начин да платят цената за ваксината (ако не се лъжа около 800 лева).

Цитат
4. ...единствено и само в посочените тук центрове ли може да се ваксинира човек? Ако е така, кой е определил, че само тези лекари имат право да ваксинират и на базата на какви критерии?

Цитат
5. Кой е вносител на СИЛГАРД за България? Има ли връзка тази фирма по някакъв начин с HPVGARD?