Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 24
Здравейте! Прерових форума, но не мога да намеря рецептата която търся  Embarassed , та реших да питам тук. Искам да приготвя агне с ориз и спанак на фурна. Аз съм все още начинаещ готвач и всяка помощ от по-можещите мами ми е добре дошла.   chef Благодаря предварително! 
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Аз не съм приготвяла такова нещо, но само мога да ти кажа, как аз бих процедирала, ако трябваше да го готвя сама. Стига да не е цяло агне, ами примерно около 500-600 гр.
Може би по-късно ще се включат и други мами с други предложения и те ще ти дадат и други идеи, от които да си избереш.

Аз бих нарязала месото на големи порции и бих го сварила.

Бих запържила лук в повечко олио, месото и бих добавила измития и нарязан спанак (може и да се бланшира предварително, но става и така). Ако спанакът е замръзен трябва да се добави и да се захлупи тенджерата, за да се размрази. След това добавям измития ориз и необходимото  съотношение вода (1:4 или при мен-1:3 1/3), сол и черен пипер, пресипвам го в тава и пека до готовност.

Ето и едана друга вегетарианска рецепта (за лапад с ориз, но аз я приготвям със спанак), която е много сполучлива и мисля - може да се използва в случая, просто като се добави и месото:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4018
Цитирай

Попово

Мнения: 687
аз ще ти споделя моята рецепта:
агнешкото се прави на порции, осолява се и престоява в марината 1 нощ- оцет или червено вино-бахар,дафинов лист,зърна чер пипер. сутринта се измива със студена вода и се заварява в тенжера под налягане за около 25-30 минути (аз го заварявам със сол, бахар и дафинов лист отново и не ползвам бульона след това)
настъргвам средно голяма глава зрял лук, която леко се запържва с ориза 1ч.ч, слагам 1ч.ч вода, сол, предварително почистения спанак, лопуш, зелен лук и зелен чесън, овкусявам с малко сол, целина, девисил, магданоз и джоджен, след завирането и слетянето на зелентията доливам с още 3ч`.ч. вода и нареждам порциите агнешко, прече се и се разбърква леко няколко пъти за да не се отдели ориза от зелентията, докато си изпие водата Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 748
Агнешко със спанак - ако добавиш ориз, също става вкусно.

Кебап от агнешко месо
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.