Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 юли 2008, 23:02 ч.

Как се прави швейцарски мус

  • 806
  • 3
  •   1
Отговори
  • liebe ist fur alle da ( в АдА )
  • Мнения: 1 243
Как се прави швейцарски мус търсих рецептата и неможах да я намеря.

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 719
не си търсила достатъчно  Wink

швейцарски мус

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 10:51 от asyalein

# 2
  • Мнения: 10 213
Аз имам тази рецепта:

за 6 порции:
6 яица
1 ч.ч захар
1 с. л. ванилова захар
0,5 ч.ч коняк
400 г горчив шоколад - натурален
100 гр краве масло
0,3 ч.ч еспресо кафе
1 ч.ч сметана за разбиване
щипка сол

Отделяте белтъците от жълтъците. В съд смесвате жълтъците с 0,75 ч.ч захар, ванилията и коняка., слагате на водна баня и биете с тел до сгъстяване – 8-10 мин. Сваляте от огъня. В друг съд разтопявате на водна баня шоколада, сваляте от огъня и постеренно на парченца добавяте маслото. Бавно сипвате шоколадовата смес в яйчената и внимателно бъркате. Сместта трябва да стане доста гъста.Наливате кафето и пак разбърквате. Разбивате на пяна белтъците със солта, като постепенно добавяте останалата захар, така че да стане на твърд сняг. На порции внимателно го добавяте към шоколадово-яйчената смес. Разбивате сметаната и я смесвате с муса. Сипвате в купички или чашки и слагате в хладилник за 10-12 часа.

# 3
  • liebe ist fur alle da ( в АдА )
  • Мнения: 1 243
Благодаря.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт