Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

liebe ist fur alle da ( в АдА )

Мнения: 1 243
Как се прави швейцарски мус търсих рецептата и неможах да я намеря.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
не си търсила достатъчно  Wink

швейцарски мус
« Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 10:51 от asyalein »
Цитирай


Мнения: 8 579
Аз имам тази рецепта:

за 6 порции:
6 яица
1 ч.ч захар
1 с. л. ванилова захар
0,5 ч.ч коняк
400 г горчив шоколад - натурален
100 гр краве масло
0,3 ч.ч еспресо кафе
1 ч.ч сметана за разбиване
щипка сол

Отделяте белтъците от жълтъците. В съд смесвате жълтъците с 0,75 ч.ч захар, ванилията и коняка., слагате на водна баня и биете с тел до сгъстяване – 8-10 мин. Сваляте от огъня. В друг съд разтопявате на водна баня шоколада, сваляте от огъня и постеренно на парченца добавяте маслото. Бавно сипвате шоколадовата смес в яйчената и внимателно бъркате. Сместта трябва да стане доста гъста.Наливате кафето и пак разбърквате. Разбивате на пяна белтъците със солта, като постепенно добавяте останалата захар, така че да стане на твърд сняг. На порции внимателно го добавяте към шоколадово-яйчената смес. Разбивате сметаната и я смесвате с муса. Сипвате в купички или чашки и слагате в хладилник за 10-12 часа.
Цитирай

liebe ist fur alle da ( в АдА )

Мнения: 1 243
Благодаря.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.