Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора

Варна

Мнения: 1 068
Момичета помагайте, вкъщи мъжо е на диета за напълняване(натрупване на мускулна маса)  и яде предимно пилешко филе, аз отслабвам и също карам на пилешко. Проблема е, че се изчерпах вече откъм рецепти за приготвяне на пилешко филе  newsm78. Давайте идеи, моля ви, че ми писна да ям пържоли Sad
Цитирай

Sofia

Мнения: 529
Предлагам ти гювечета с пилешко филе - стават много хубави. може и да не се само филе, а просто пилешко месо.

Нарязваш го на хапки и в тиганче (по-дълбоко) за пърждаш в много малко мазнина лук, чесън и пилешкото месо. Като се запържи съвсем леко, добавяш подправки - черен пипер, сол, питантина (или кубче любон), гъби нарязани на филийки и зелена чушка (правила съм и вариант вместо чушка с морков и целина, също става добре). От гъбите и зеленчуците се получава много приятен сос. Ако ти се струва малко - добави много малко вода (аз не слагам). Махаш всичко това от котлона и добавяш топено сирене (или пушено, или каквото имаш под ръка) да се разтопи и накрая много магданоз.  Разпределяш го по гювечетата, захлупваш и печеш на умерена фурна (200 градуса). Аз пека поне 50 мин., защото гювечетата се слагат в студена фурна, пък и да си поеме месото възможно най-много. Става супер вкусно:-)
За глезотия можеш накрая да ги отвориш и да поставиш резенче домат отгоре и поръсваш с кашкавал да се запече за съвсем мъничко.

 
Цитирай
Диетични рецепти, или какви да е  Wink Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Пиле с естрагон /тарос/ за 4 порции:
800 г пилешко филе
100 мл течна готварска сметана
олио или зехтин за запържването
естрагон и сол на вкус

Приготвяне:
Нарязвам пилешкото филе на дълги парченца /мисля че жулиени му викаха/ и го запържвам в олиото. Добавям подправките и сметаната и го оставям на тих огън, докато сосът се посгъсти. Може да се прибави и малко царевично нишесте, за да се сгъсти по-бързо. Гарнитурата е по желание.
Към соса може да се добави някакво по-екзотично сирене - синьо, Рокфор или друго, но тогава внимавай със солта.
Цитирай
Абе пускам път ти си избирай Wink

Филенца
Нарязаваш предварително пилешките филенца на тънки ивички, осоляваш ги с малко сол, черен пипер и соев сос. Поливаш ги с малко олио и ги оставяш някъде около половин час да си покиснат.
После ги овъргаляш в сусамово семе си ги пържиш (може и в обикновенно олио, може и в сусамово)

Пилешки гърдички
На човек по бройка
1 тиквичка
1 червен домат
сирене "Моцарела"
сол
черен пипер
Паста, спагети или подобията им за сервиране

Във фолио нареждаш предварително нарязани на гръгчета тиквички и домати (редуваш), да стои като основа на пилешката гърдичка. Нея самата я разрязваш през средата и поставяш и 1-2 парченца от сиренето. Посоляваш със сол и черен пипер, може и малко босилек (така ли му се викаше на basil  ) и завиваш фолиото. Да стане като пакетче. Пече се предварително загрята фурна, направо на реотаните за около 20-25 минути (фурната на 200градуса)

Пастата си я приготвяш, както си знаеш. Аз обикновенно я варя в пилешки бульон и накрая я омесвам с топено сирене.

Пилешки гърдички - толкова бройки, за колкото хора ще се сервира
сол
черен пипер
яйце - разбито
шарена сол (моя прибавка)
галета
брашно
кр.масло
прясно мляко
кашкавал - настърган

Пилешките гърдички се начукват на тънък слой (около 2-3мм), посоляват се със сол и черен пипер. Потапят се в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.
Изпържват се.
Предварително си направяте сос бешамел като гледате да остане малко по-гъстичък. Аз го правя като разтопя малко масло, запържа 1с.л брашно и полека прибавям топло пр.мляко. Подправям със сол.
Върху вече изпържените пилешки пържолки слагате един пласт горе долу долкова дебел колкото пържолката от сос Бешамела, поръсвате с настърганият кашкавал, и отгоре малко шарена сол. Пекат се под грила.
Стават разкошни
Сервират се с парче лимон и стрък магданоз отгоре, а за гарнитура пържени картофи и салата или картофено пюре.

ПП: Забравих да кажа, че може предварително да си ги подготвите и да ги бутнете във фризера за "изненадващи" гости, но тогава пилешките пържолки не се посоляват предварително. Като се извадят от фризера не се чакат да се размразяват, а направо се посоляват и в тигана
Цитирай

Варна

Мнения: 1 068
Малии златни сте!  newsm51 мятам ги подред рецептите Smile
Абе пускам път ти си избирай Wink

ПП: Забравих да кажа, че може предварително да си ги подготвите и да ги бутнете във фризера за "изненадващи" гости, но тогава пилешките пържолки не се посоляват предварително. Като се извадят от фризера не се чакат да се размразяват, а направо се посоляват и в тигана

Какви гости, аз нас немога да изхраня  newsm45, иначе приемам всякакви предложения за пилешко, аз за да е "диетично" хапвам по-малко  smile3506 а гаджето по-много и често  newsm53
« Последна редакция: чт, 23 юни 2005, 16:15 от mikkey »
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Ето ти нещо и от мен
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Пиле 'а ла Киев
2 бр. пилешки гърди без кожата
1 л."Вегета"
2 л. нарязан магданоз
100 гр.масло
сол,лимонов сок,галета,брашно и олио за пържене.
Маслото се разбива с вегетата и магданоза и се шприцова на фитили във фолио и се слага във фризера за да се стегне.Пилешките гърди ги режеш на пържоли и ги начукваш на много тънки пържолки/правя го в найлонови торбички за да не пръска/.Всяка пържолка се намазва с лимонов сок ,поръсва се със сол и й се слага по 1 парченце от замразеното масло.Покрива се маслото с някое излишно парченце от пържолката ,за да придобие правилна форма и се навива всичко това на руло,да придобие формата на кебапче.Всяко"кебапче"се потапя в брашно,после в разбито яйце и накрая в галета.Пържи се в сгорещено олио около 10 минутки,най-добре е във фритюрник до зачервяване.Изважда се и се слага в/у кухненска хартия за да се поеме излишната мазнина.Предлага се с различни гарнитури.Тези 2 пилешки гърдички стигат за 4 порции.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
И това е една много вкусна и лесна пилешка идея,лично съм я приготвяла и става апетитно и интересно!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14972.msg275473#msg275473
Цитирай
Аз имам една рецепта,която е супер.Става много вкусно.
Значи начукай пилешкото филе като за пържола, овкуси го със сол и черен пипер, след това вътре нареди парчета кашкавал и го завий на пуло.Панирай го в брашно, яйца и галета и го изпържи в маслена баня.Става превъзходно. Ако рецептата ти харесва пробвай се да я направиш  Very Happy
Цитирай

съвсем наблизо

Мнения: 3 137
Пиле със синьо сирене

Продукти:
500 г. пилешко бон филе
100 г. синьо сирене
150 г. заквасена сметана
2 - 3 с. л. мазнина по избор

Начин на приготвяне:

Бон филето се нарязва на хапки и се накисва в половин кофичка кис.мляко за 1 час в хладилник. После се задушава в загрятата мазнина (за предпочитане в тефлонов тиган), когато побелее от всички страни, се слага натрошеното сирене и се разбърква добре. След това се слага сметаната (разбита в малко вода), разбърква се и се оставя на слаб огън до хомогенизиране на соса. Подправя се на вкус със черен пипер. Не се слага сол, защото синьото сирене е достатъчно солено.

Не отнема повече от половин час и е идеално за внезапни гости. Върви чудесно с пресни картофи соте.

Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Аз в последно време пилесхките пържолки ги правя само по един начин, който е много бърз и лесен, а резултата е вкусен Laughing
Нарязвам ги на малки парченца около 4 на 4 см и ги задушавам с олио, лук нарязан на едро и домати на кръгчета( може и доматено пюре), добавям и босилек и сол и става просто невероятно:)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора