«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора

¬арна

ћнени€: 989
ћомичета помагайте, вкъщи мъжо е на диета за напълн€ване(натрупване на мускулна маса)  и €де предимно пилешко филе, аз отслабвам и също карам на пилешко. ѕроблема е, че се изчерпах вече откъм рецепти за приготв€не на пилешко филе  newsm78. ƒавайте идеи, мол€ ви, че ми писна да €м пържоли Sad
÷итирай

Sofia

ћнени€: 529
ѕредлагам ти гювечета с пилешко филе - стават много хубави. може и да не се само филе, а просто пилешко месо.

Ќар€зваш го на хапки и в тиганче (по-дълбоко) за пърждаш в много малко мазнина лук, чесън и пилешкото месо.  ато се запържи съвсем леко, добав€ш подправки - черен пипер, сол, питантина (или кубче любон), гъби нар€зани на филийки и зелена чушка (правила съм и вариант вместо чушка с морков и целина, също става добре). ќт гъбите и зеленчуците се получава много при€тен сос. јко ти се струва малко - добави много малко вода (аз не слагам). ћахаш всичко това от котлона и добав€ш топено сирене (или пушено, или каквото имаш под ръка) да се разтопи и накра€ много магданоз.  –азпредел€ш го по гювечетата, захлупваш и печеш на умерена фурна (200 градуса). јз пека поне 50 мин., защото гювечетата се слагат в студена фурна, пък и да си поеме месото възможно най-много. —тава супер вкусно:-)
«а глезоти€ можеш накра€ да ги отвориш и да поставиш резенче домат отгоре и поръсваш с кашкавал да се запече за съвсем мъничко.

 
÷итирай
ƒиетични рецепти, или какви да е  Wink Very Happy
÷итирай

Sofia

ћнени€: 1 289
ѕиле с естрагон /тарос/ за 4 порции:
800 г пилешко филе
100 мл течна готварска сметана
олио или зехтин за запържването
естрагон и сол на вкус

ѕриготв€не:
Ќар€звам пилешкото филе на дълги парченца /мисл€ че жулиени му викаха/ и го запържвам в олиото. ƒобав€м подправките и сметаната и го остав€м на тих огън, докато сосът се посгъсти. ћоже да се прибави и малко царевично нишесте, за да се сгъсти по-бързо. √арнитурата е по желание.
 ъм соса може да се добави н€какво по-екзотично сирене - синьо, –окфор или друго, но тогава внимавай със солта.
÷итирай
јбе пускам път ти си избирай Wink

‘иленца
Ќар€заваш предварително пилешките филенца на тънки ивички, осол€ваш ги с малко сол, черен пипер и соев сос. ѕоливаш ги с малко олио и ги остав€ш н€къде около половин час да си покиснат.
ѕосле ги овъргал€ш в сусамово семе си ги пържиш (може и в обикновенно олио, може и в сусамово)

ѕилешки гърдички
Ќа човек по бройка
1 тиквичка
1 червен домат
сирене "ћоцарела"
сол
черен пипер
ѕаста, спагети или подоби€та им за сервиране

¬ъв фолио нареждаш предварително нар€зани на гръгчета тиквички и домати (редуваш), да стои като основа на пилешката гърдичка. Ќе€ самата € разр€зваш през средата и постав€ш и 1-2 парченца от сиренето. ѕосол€ваш със сол и черен пипер, може и малко босилек (така ли му се викаше на basil  ) и завиваш фолиото. ƒа стане като пакетче. ѕече се предварително загр€та фурна, направо на реотаните за около 20-25 минути (фурната на 200градуса)

ѕастата си € приготв€ш, както си знаеш. јз обикновенно € вар€ в пилешки бульон и накра€ € омесвам с топено сирене.

ѕилешки гърдички - толкова бройки, за колкото хора ще се сервира
сол
черен пипер
€йце - разбито
шарена сол (мо€ прибавка)
галета
брашно
кр.масло
пр€сно мл€ко
кашкавал - настърган

ѕилешките гърдички се начукват на тънък слой (около 2-3мм), посол€ват се със сол и черен пипер. ѕотап€т се в брашно, след това в €йцето и накра€ в галетата.
»зпържват се.
ѕредварително си направ€те сос бешамел като гледате да остане малко по-гъстичък. јз го прав€ като разтоп€ малко масло, запържа 1с.л брашно и полека прибав€м топло пр.мл€ко. ѕодправ€м със сол.
¬ърху вече изпържените пилешки пържолки слагате един пласт горе долу долкова дебел колкото пържолката от сос Ѕешамела, поръсвате с настъргани€т кашкавал, и отгоре малко шарена сол. ѕекат се под грила.
—тават разкошни
—ервират се с парче лимон и стрък магданоз отгоре, а за гарнитура пържени картофи и салата или картофено пюре.

ѕѕ: «абравих да кажа, че може предварително да си ги подготвите и да ги бутнете във фризера за "изненадващи" гости, но тогава пилешките пържолки не се посол€ват предварително.  ато се извад€т от фризера не се чакат да се размраз€ват, а направо се посол€ват и в тигана
÷итирай

¬арна

ћнени€: 989
ћалии златни сте!  newsm51 м€там ги подред рецептите Smile
јбе пускам път ти си избирай Wink

ѕѕ: «абравих да кажа, че може предварително да си ги подготвите и да ги бутнете във фризера за "изненадващи" гости, но тогава пилешките пържолки не се посол€ват предварително.  ато се извад€т от фризера не се чакат да се размраз€ват, а направо се посол€ват и в тигана

 акви гости, аз нас немога да изхран€  newsm45, иначе приемам вс€какви предложени€ за пилешко, аз за да е "диетично" хапвам по-малко  smile3506 а гаджето по-много и често  newsm53
« ѕоследна редакци€: чт, 23 юни 2005, 16:15 от mikkey »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 5 374
≈то ти нещо и от мен
÷итирай

в Ѕургас

ћнени€: 3 251
ѕиле 'а ла  иев
2 бр. пилешки гърди без кожата
1 л."¬егета"
2 л. нар€зан магданоз
100 гр.масло
сол,лимонов сок,галета,брашно и олио за пържене.
ћаслото се разбива с вегетата и магданоза и се шприцова на фитили във фолио и се слага във фризера за да се стегне.ѕилешките гърди ги режеш на пържоли и ги начукваш на много тънки пържолки/прав€ го в найлонови торбички за да не пръска/.¬с€ка пържолка се намазва с лимонов сок ,поръсва се със сол и й се слага по 1 парченце от замразеното масло.ѕокрива се маслото с н€кое излишно парченце от пържолката ,за да придобие правилна форма и се навива всичко това на руло,да придобие формата на кебапче.¬с€ко"кебапче"се потап€ в брашно,после в разбито €йце и накра€ в галета.ѕържи се в сгорещено олио около 10 минутки,най-добре е във фритюрник до зачерв€ване.»зважда се и се слага в/у кухненска харти€ за да се поеме излишната мазнина.ѕредлага се с различни гарнитури.“ези 2 пилешки гърдички стигат за 4 порции.
÷итирай

в Ѕургас

ћнени€: 3 251
» това е една много вкусна и лесна пилешка иде€,лично съм € приготв€ла и става апетитно и интересно!
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=14972.msg275473#msg275473
÷итирай
јз имам една рецепта,ко€то е супер.—тава много вкусно.
«начи начукай пилешкото филе като за пържола, овкуси го със сол и черен пипер, след това вътре нареди парчета кашкавал и го завий на пуло.ѕанирай го в брашно, €йца и галета и го изпържи в маслена бан€.—тава превъзходно. јко рецептата ти харесва пробвай се да € направиш  Very Happy
÷итирай

съвсем наблизо

ћнени€: 3 080
ѕиле със синьо сирене

ѕродукти:
500 г. пилешко бон филе
100 г. синьо сирене
150 г. заквасена сметана
2 - 3 с. л. мазнина по избор

Ќачин на приготв€не:

Ѕон филето се нар€зва на хапки и се накисва в половин кофичка кис.мл€ко за 1 час в хладилник. ѕосле се задушава в загр€тата мазнина (за предпочитане в тефлонов тиган), когато побелее от всички страни, се слага натрошеното сирене и се разбърква добре. —лед това се слага сметаната (разбита в малко вода), разбърква се и се остав€ на слаб огън до хомогенизиране на соса. ѕодправ€ се на вкус със черен пипер. Ќе се слага сол, защото синьото сирене е достатъчно солено.

Ќе отнема повече от половин час и е идеално за внезапни гости. ¬ърви чудесно с пресни картофи соте.

÷итирай

–уей

ћнени€: 1 017
јз в последно време пилесхките пържолки ги прав€ само по един начин, който е много бърз и лесен, а резултата е вкусен Laughing
Ќар€звам ги на малки парченца около 4 на 4 см и ги задушавам с олио, лук нар€зан на едро и домати на кръгчета( може и доматено пюре), добав€м и босилек и сол и става просто неверо€тно:)
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора