Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SK

Мнения: 352
Привет!  Smile
Мъжът ми се върна от командировка в Дъблин и там ял и се влюбил в някакъв много вкусен и здравословен флепджек...  Rolling Eyes Вече два дена ме пита кога ще му направя... Намерих някакви рецепти в нета, повечето различни, но искам да попитам дали сте чували за този флепджек и дали нямате изпробвана рецепта...
Благодаря!  Hug

Ето така някакси изглежда, но имало всякакви разновидности:


Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 305
това не е ли от вида на корнито?

овесени ядки с карамел?

Цитирай


Мнения: 2 187
Това според мен е основната рецепта:

http://www.accidentalsmallholder.net/articles/recipes/flapjack/

Ето тук някои вариации по темата:

http://www.bbcgoodfood.com/search.do?keywords=flapjack&searc … =&filterItem=
Цитирай

SK

Мнения: 352
asyalein, хм, дааа, на такова ми прилича....  Thinking
Котка, мерси за помощта - първата рецепта изглежда много добре, нищо че е малко по-сложна.

Тази седмица ще го пробвам туй чудо, пък каквото излезе...  Whistling
Само се чудя къде да го търся тоз Златен сироп...  newsm78 Ще измисля нещо.
Цитирай


Мнения: 8 582
На мен името ми се стори познато и се разрових из тефтерите. Имам някаква записана рецепта, но дали е точно това.............Ето я за всеки случай:

Продукти:
2 ч.ч. овесени ядки
2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. краве масло
мляко или вода за замесване на тестото

1. Смесете всичките компоненти.
2. Постепенно добавяйте млякото/водата и замесете меко, почти лепкаво тесто.
3. Сложете го в намазана с мазнина тава.
4. Печете до покафеняване.
5. Още топъл, нарежете на парчета - излизат 12.
6. Извадете от тавата, когато е напълно изстинал.

Тая рецепта съм записала за Флепджек, но откъде е не съм отбелязала, температура и време на печене няма - това е всичко.
Цитирай

SK

Мнения: 352
labrex, мерси много!   Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.