Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 септ. 2008, 10:24 ч.
  • Преглеждания  44 264  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 124
Здравейте опитни кулинарки, днес искам да направя такава туршийка от люти чушлета тип "Рибка", с магданоз, копър, чесън, морковчета, сол, оцет и аспирин, но незная как.Искам да е без варене, за да си ползвам бурканчетата от детски пюрета на Ганчев.
Благодаря предварително за всяка рецепта и съвет!!!  bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Ха,и аз ще правя същата през почивните дни Hug Hug Hug Hug
Ще ги напукам леко,ще ги наредя в бурканите и помежду ще сложа магданоз,целина,чесън на скилидки,морков на кубчета.
На дъното на всеки буркан се слага аспирин,морска сол,захар и оцет.После се възвире вода,налива се през фуния в буркана ,затваря се и се обръща .После 1 седмица се обръща за 24 часа веднъж с капачката нагоре,веднъж надолу.Аз така правя и царската туршия.Винаги е сполучлива и трайна.


П.П. за дозировката трябва да погледна в тетрадката ми,че сега съм на работа

# 2
  • Мнения: 124
TheNMaster точно такава туршийка имах предвид, без престояване, бърза, лесна и вкусна. Ще чакам пропорциите Hug Hug Hug

# 3
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Аспирин не ти трябва.
Измиваш бурканчетата и ги подсушаваш хубаво.
Слагаш оцет, захар, сол. олио.
Печеш чушлетата и още топли ги тъпчеш в бурканчето. Не трябва да остава въздух между тях.
Слагаш подправките и чесъна помежду им. Когато хубаво натъпкаш бурканчето завинтваш капачката и го обръщаш.
Това е, без варене, без аспирин. Аз така ги правя и стават страхотни,

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Мариетка,а без аспирин олиото не ти ли гранясва и чушлетата не омекват ли?
Че преди и аз така правех,но ми омекваха и се променяше вкуса... не ми харесваше.Та затова почнах да слагам аспирин и махнах олиото.....

# 5
  • При най-страхотния мъж...
  • Мнения: 8 186
Аз не им слагам нищо друго освен чесън ,магданоз /ако имам в момента/ и оцет.

Леко ги пека на котлона,натъпквам ги в бурканчета още горещи ,междутях чесъна и наливам оцет да ги покрие.Затварям ,обръщам и да престоят на капачката около 24 часа.Това е.Стават страхотни.

# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Не ми омекват, олиото не гранясва, страхотни стават. Много е важно чушлетата да се пекат много малко, да запазят цвета си - така после остават хрупкави.

# 7
  • Мнения: 1 782
Опуквам чушлетата всички наведнъж
Нареждам в бурканчета,като м/у тях слагам скилидки чесън и целина.
По 1ч.л сол,захар и заливам с оцет.
Отгоре наливам по малко олио/слагала съм и горещо и студено-разлика не намирам/
Затварям бърканчетата и смъквам в мазата Simple Smile
Не слагам аспирин.
Така ги правим вкъщи-на нас ни харесват  Peace
Със сладко-киселата марината на др.Йоткер също стават много хубави.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
Ха,и аз ще правя същата през почивните дни Hug Hug Hug Hug
Ще ги напукам леко,ще ги наредя в бурканите и помежду ще сложа магданоз,целина,чесън на скилидки,морков на кубчета.
На дъното на всеки буркан се слага аспирин,морска сол,захар и оцет.После се възвире вода,налива се през фуния в буркана ,затваря се и се обръща .После 1 седмица се обръща за 24 часа веднъж с капачката нагоре,веднъж надолу.Аз така правя и царската туршия.Винаги е сполучлива и трайна.


П.П. за дозировката трябва да погледна в тетрадката ми,че сега съм на работа


Допълвам си поста от вчера,както бях обещала....

Дозировката е за компотен буркан:
2 аспирина,2 с.л. захар,1 с.л. с връх морска сол,8 с.л. оцет.

# 9
  • Las Vegas
  • Мнения: 804
Краси.мира, Поли, кака слагате оцета, горещ ли? Ясно, че чушките са топли в боркана, но по тази логика би трябвало и оцета да е горещ newsm78 Мисля да направя моите чушки по ваша рецепта Party

# 10
  • Варна
  • Мнения: 1 720
Ще ви кажа рецептата на майка ми. Още не съм я пробвала, но пък съм яла от нейните чушки.  Grinning

1кг чорбаджийски чушки (но става и с други) - изпичат се
От следващите продукти се сварява марината:
1 кафена чашка захар
1/2 кафена чашка сол
250мл оцет
500мл вода

Чушките се натъпкват в бурканчетата, като помежу им се слагат нарязани чесън и магданоз. След това се заливат с горещата марината. После, мисля, процедурата е стнадартна - затварят се бурканчетата и се обръщат няколко дни (колко точно не съм сигурна обаче).

# 11
  • Мнения: 1 782
smily_5q,не оцета не е горещ,чушките също....
Опичам ги всички на веднъж и така ги редя в буркани,а малкия като беше бебешок дори ги бях опекла,сложих в хладилника .....та чак на другия ден ги редих и заливах.Проблем нямаше  Naughty.
Бурканите само ги  затягам  добре,без да варя.
Стават като летните печени чушки,само че в буркан.

# 12
  • Las Vegas
  • Мнения: 804
Благодаря Поли   bouquet Така ще ги направя Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт