Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 септ. 2008, 22:38 ч.

Моля за помощ

 • 3 736
 • 41
 •   1
Отговори
Имам страхотен проблем със съседи. Получаваме заплахи за убийство, обиди и псувни. Това е така от няколко години, понеже те работят незаконно автотенекиджийски услуги и са точно срещу нас, а ние не сме съгласни и пускахме жалби срещу това. Въпреки забраната от РИОКОЗ продължават да работят и да ни тровят с боите. Отделно постоянно тропат и работят не в работилница , а отвън. Вчера през нощта вдигаха страхотен шум ,защото имаха гости и ние им викнахме полиция към 2 през нощта, а след като си отиде полицията започнаха да говорят, че аз съм курва, а съпруга ми педераст и какви ли не обидни думи. Ритаха ни по портата, а на другия ден, пречеха на съпруга ми да си вкара колата в двора, та се наложи да викаме отново полиция. След това имахме гости и когато съпруга ми тръгна да закара някои от тях, с две коли са го засичали. Имам дете, което слуша тези неща и не смее да спи спокойно. Днес детето си е пуснало кучето в двора и тези са пяли някаква песен, че баща му жив няма да остане. Пуснахме днес жалба до прокуратурата, но такава пускахме преди няколко месеца и нищо отказаха да образуват досъдебно производство, поради липса на доказателства. Сега имаме свидетели, дали ще бъде по различно. Страх ме е за съпруга ми да не му се случи нещо. Ако някой има на идея какво може да направим да се защитим ще бъда благодарна да ми пише .Може и на лични.

# 1
 • Мнения: 292
Имам приятели в подобна ситуация,институции не им помогнаха.
Мислят да се местят в ниво жилище и да продават това.В общи линии съжаляват,че не са си замълчали.
Не знам какво да те посъветвам,дано решите проблема скоро.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 573
Не вземам страна, но какво ли ще кажат от другата страна?
Лично аз пък не харесвам хора като вас, дето все по полиции висят, прокуратури и прочее да се оплакват за щяло и нещяло. Нормално вие като ги тормозите със жалби и те вас да тормозят. Да беше отишла да поговориш с тях и да се разберете по мирному. И сега не ми казвай че си, защото няма да ти повярвам.

# 3
Не вземам страна, но какво ли ще кажат от другата страна?
Лично аз пък не харесвам хора като вас, дето все по полиции висят, прокуратури и прочее да се оплакват за щяло и нещяло. Нормално вие като ги тормозите със жалби и те вас да тормозят. Да беше отишла да поговориш с тях и да се разберете по мирному. И сега не ми казвай че си, защото няма да ти повярвам.
Аз не съм говорила с тях, основно с тези неща съпруга ми се занимава. Още преди три години първо с разговори започнахме. Предложихме им вариант и те да са доволни и ние: да работят зад къщата, в друг гараж. Така няма да се чува толкова и няма да ни мирише на детето в стаята толкова на бои /стаята е точно срещу тях, където работят/. Обещаха, но си продължиха по старому. Дори имахме договорка: ние им предложихме да си оттеглиме жалбата до общината, ако те отидат да работят зад къщата си в задната част на двора им. И ние си оттеглихме жалбата, а те продължиха да работят.

# 4
 • Мнения: 230
Не вземам страна, но какво ли ще кажат от другата страна?
Лично аз пък не харесвам хора като вас, дето все по полиции висят, прокуратури и прочее да се оплакват за щяло и нещяло. Нормално вие като ги тормозите със жалби и те вас да тормозят. Да беше отишла да поговориш с тях и да се разберете по мирному. И сега не ми казвай че си, защото няма да ти повярвам.

Говори се, когато с/у теб има хора, които могат и искат да те разберат. Яла съм подобна попара и знам, че ситуация като тази, описана от авторката на темата, скапва буквално целия ти живот - дните и нощите ти. Изнервен си, непълноценен в работата си и пр.

Аз пък не схващам логиката на тези, които остават да бъдат мачкани, при наличието на институции, които следят за спазване на някакъв обществен ред. Наше право е, да се обръщаме към тях. От манталитета на българите трябва да си иде разбирането, че мътиш водата на другия, като го казваш на моля другарката.
Съвсем естествено е, според мен, да се обръщаме към органите на реда, когато става въпрос за кретени, с които не можеш да излезеш на глава. По добре ли е да се изправиш лице в лице с/у доказан идиот, който може да ти забие един. Всичко е измислено в т.нар. бели държави-няма нужда да откриваме топлата вода. Гледайте Дискавъри- там съседи се обаждат на съотв. институции, за недохранен кон или зле гледана котка и хората се отзовават на сигнала, а тук цяло семейство да си трае и да понася миризмите и шумотевиците на някакви селяндури, които си мислят, че са сами на планетата земя.

От описаното става ясно, че жалби не са пускани за щяло и нещяло. Културният човек живее така, че не пречи на другите. Не може всеки да прави безнаказано каквото му кефне - затова има термин-правова държава. В нея вс. са длъжни да спазват определени норми на поведение. Иначе, се получава анархия. Условно казано, утре един може да реши, че той ще пресича на червено, а ще спира на зелено.

Друг е въпросът,че поради нехайството на въпросните органи, у нас надделяват простащината и арогантността.# 5
 • Мнения: 1 492
1. Намери Районния инспектор на квартала, в който живееш. Ако не знаеш кой е и къде е приемната му, можеш да научиш в най-близкото РПУ.

2. Подай ПИСМЕНА жалба срещу престъпното поведение на съседите ти като точно опишеш действията им - Чисто и просто опиши какви са тези действия и с какво смяташ че застрашават твоя живот и живота на семейството ти.

3. Помоли районния (макар че той без това сигурно ще го направи) да привика съседа ти и да го предупреди писмено.

P.S. Извън всичко друго, не падай духом и покажи на наглите съседи, че не са те впечатлили с нищо, че техните заплахи и истерии не те интересуват и не смяташ да се чувстваш ангажирана с тях!

Ако имаш възможност инсталирай и охранителни камери в дома си и ако заснемат престъпни действия на съседите ти спрямо теб със сигурност ще има какво да правиш със записите - дали ще ги предоставиш на полицейските органи или ще предприемеш нещо друго ти решаваш... Peace

# 6
 • Мнения: 1 492
Дори имахме договорка: ние им предложихме да си оттеглиме жалбата до общината, ако те отидат да работят зад къщата си в задната част на двора им. И ние си оттеглихме жалбата, а те продължиха да работят.

Направили сте голяма грешка че сте оттеглили жалбата, но това не пречи да подадеш друга жалба в полицията, която в никакъв случай и при никакви обстоятелства не оттегляй.

# 7
Сега сме пуснали в прокуратурата, защото нещата станаха опасни и се притеснявам за живота и здравето на съпруга ми. Снощи обаче говорихме със съпруга ми и се чудихме какво да правим, защото не знаем какво им е в главата, да не би да са замислили да го убият не те самите , а техни приятели, а те да си осигурят алиби и така да си решат проблема. Наистина съм в безизходица , отчаяна съм. Дори в отчаянието си мислихме дали да не престанем с оплакванията до иституциите, и да ги търпим, въпреки ,че е ужасно да търпиш тези неща. Аз искам да продадем жилището и да се преместим, но съпруга ми не е особено съгласен, а и то е на родителите му и може би и те докато са живи няма да се съгласят.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 573
Сега сме пуснали в прокуратурата, защото нещата станаха опасни и се притеснявам за живота и здравето на съпруга ми. Снощи обаче говорихме със съпруга ми и се чудихме какво да правим, защото не знаем какво им е в главата, да не би да са замислили да го убият не те самите , а техни приятели, а те да си осигурят алиби и така да си решат проблема.

Защо не посетиш лекар? Мисля,че подобни мисли трябва да се лекуват. newsm78

# 9
 • Мнения: 1 492
Сега сме пуснали в прокуратурата, защото нещата станаха опасни и се притеснявам за живота и здравето на съпруга ми. Снощи обаче говорихме със съпруга ми и се чудихме какво да правим, защото не знаем какво им е в главата, да не би да са замислили да го убият не те самите, а техни приятели, а те да си осигурят алиби и така да си решат проблема. Наистина съм в безизходица, отчаяна съм. Дори в отчаянието си мислихме дали да не престанем с оплакванията до иституциите и да ги търпим, въпреки ,че е ужасно да търпиш тези неща. Аз искам да продадем жилището и да се преместим, но съпруга ми не е особено съгласен, а и то е на родителите му и може би и те докато са живи няма да се съгласят.

Добре сте постъпили като сте се обърнали към прокуратурата.

Но какво ще постигнете ако се примирите и продължите да ги търпите? - Единствено ще допринесете поредната порция боклуци да са на свобода за ваша сметка. Звучи сурово, но помислете и ще видите че е точно така. Sick

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 3 621
И наши познати си продадоха къщата, заради такива съседи, то не бяха разговори, обещания, като нямаше ефект и жалби писаха и до полиция и до прокуратура. Накрая им писна и се преместиха. Дано вие да имате късмет

# 11
 • varna
 • Мнения: 168
Пуканке, мисля че влизаш доста тежко и го раздаваш така спокойна и "намахана", защото не се печеш ти на този огън. Ако обаче твоето дете диша отровите и твоето дете го е страх да заспи в собствената му стая не знам пак ли щеше да си толкова ларж. Естествено, че ще сигнализира в полицията, та нали й се нарушават правата, нейните и на семейството й. Така че такива, дето "висят" по полиция не мисля, че го правят от любов към бюрократщината!!!

# 12
 • Мнения: 1 067
Да бе, Пуканке, и аз си мисля, че никога не си имала щастието да имаш такива съседи, тогава друга песен щеше да пееш. Знаеш ли какво е малко дете ( братовчед ми в случая) да не иска да се прибира вкъщи , защото не иска да срешне лошия чичко дето е гонил баба му с нож.  Не искам да описвам подробности, че е много дълга историята, но детето ужасно се  беше стресирало.

Има такива отвратителни хора и не дай си боже да ти се паднат съседи. Изобщо не може да се разбереш нормално, по човешки с тях. И авторката съвсем резонно се страхува за мъжа си.

# 13
 • Мнения: 1 061

Защо не посетиш лекар? Мисля,че подобни мисли трябва да се лекуват. newsm78


Не мислиш ли, че прекаляваш? Някога да си се сблъсквала с подобен род хора, които да тормозят психически детето ти, със заплахи как баща му ще умре?. И това да е една от малкото гадости, които ще направят? А да са заплашвали мъжът ти или теб, като те засичат с две коли и те притискат? А да са ти се случвали всички останали гадости, за които разказва авторката. А, видях, че вече са те "порицали". Аз спирам, само че мисли малко преди да се изкажеш.
И за да съм и по темата - идеята с камерата е добра. Или поне можеш да ги заснемеш в момента, когато ви заплашват. Пусни и жалба, за заплаха с убииство и психически тормоз над детето.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 573
Просто мисля че разказа е една фантасмагория и измислица. Авторката може да има такива комшии верно, но да правят засади и да плашат с убийства вече ми се струва плод на фантазия. Това е. Познавам една параноичка и виждам какви си ги измисля,и приликата между нея и авторката тука е много голяма.Явно това ми влияе на мненията. Тая моя позната по цял ден виси из полициите да пуска жалби и да си измисля истории.
А иначе за моите комшии, имам един дето топи олово цял ден две тераси под моята /изпаренията са отровни/, друг дето цяла нощ спи на музика, трети дето ме удушава с печката си през зимата, но не съм се карала и още по-малко пускала жалби срещу някой от тях. Не може да нагласиме да имаме комшии каквито искаме, когато живеем в гъстонаселено място. Като не ми изнася, ще ходя да живея на някоя вила в края на краищата в гората.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт