Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 септ. 2008, 08:12 ч.

Домашни закуски

 • 5 158
 • 45
 •   1
Отговори

Анкета

Взимат ли си децата ви закуска от вкъщи?

Опции:

 • Мнения: 11 610
Признак ли са домашните закуски на бедност? Или е грижа от страна на родителите за това какво яде детето в училище, когато му слага домашно приготвена закуска в чантата?

Слагате ли нещо в раницата на детето си - сандвич, друга закуска, мляко в бутилка(от тези плодовите), ябълка......

Закусват ли децата ви сутрин, преди да тръгнат на училище?

Как се храни ученикът според вас?

Ще ми е интересно да прочета повече мнения.......Благодаря!

# 1
 • във фантазиите на някои хора
 • Мнения: 698
 Laughing Не са признак на бедност. Може и по-скъпи да излизат. Признак са на родителска загриженост, на опит да се спести някой и друг напълно излишен оцветител и консервант. Дъщеря ми сега тръгна на училище и си носи сандвич, плодове и зеленчуци в цветна кутийка за храна. Най-отдолу слягам нарисувана от мен картинка, която да замени любимите стикери. За пиене - минерална вода. Това за 10 часа + една дреболийка /като Мюсли бар или половин пакетче "Слабин"или най- обикновени солетки/за 16 ч., защото вече са огладнели. Обядва в стола, казва, че храната й харесва. Писах за това в темата "Как се справяте с напълняването на децата си?", там обсъждаме подробно какво ядат децата ни в училище. По принцип в нашето училище малките трудно стигат до лафката, което е чудесно, всички си носят закуски от вкъщи, но някои предпочитат готови кроасани пред сандвичите. Повечето хора, които не са имали някакви проблеми, като алергии например, не са се замисляли с какво се хранят те и децата им. 

# 2
 • под течащия покрив
 • Мнения: 95
  Моите деца са четвърти и пети клас и винаги си взимат сандвич от вкъщи.Понеже са си от по-яжните някой път си взимат и по някоя вафла.Сега съм решила да пробвам да им слагам по някое плодово мляко за пиене ,било прясно или кисело.

# 3
 • Мнения: 711
Взима си сандвич от вкъщи, слагам и по една вафличка- обича сладичко. За пиене слагам вода. Давам и по 1 лв. за всеки случай, обядва в стола.Обяда е 1,50 без десерт и 1,80 с десерт, но ни предупредиха, че десертите обикновено са пасти и децата не ги ядат.Явно не са от най вкусните.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 416
В никакъв случай не са признак на бедност, дори бих казала, че излизат по-скъпо.

От както е на училище дъщеря ми закусва вкъщи задължително.
В раницата слагам сандвич, плодове и зеленчуци, млекца, домашен кекс, солети (не всичко едновременно де). За пиене вода.

Обядва в стола, купона е 2 лв, но храната не е хубава и рядко децата изяждат всичко. Пращам я, защото е по цял ден на училище и така може да хапне поне на обяд нещо течно.
Давам пари - 1 лв, ако й се свърши водата и просто за да има в нея.

Изкушава се от лавката - близалки, чипсове и подобни - радвам се, че засега е рядко.

Много по-лесно е да дам пари и да я оставя да си купува и яде каквото иска. Аз обаче съм решила да се "потрудя" в това отношение.

# 5
 • София
 • Мнения: 581
 Дъщеря ми е в първи клас.За сега слагаме в раницата само вода и кроасан, давам й и по 2лв. да си купи нещо от лавката.Сутрин хапва вкъщи по малко (банан, нещо месено,корнфлейкс), колкото да не е с празен стомах до голямото междучасие.В училище си купува само сок, защото не й харесали закуските.
 Бих й слагала домашно приготвена закуска, просто все още не сме си говорили за това.Според мен това в никакъв случай не е признак за бедност, по-скоро е грижа към храненето на детето имайки предвид какви боклуци продават на лавката в нашето училище.
 Аз за сега я взимам на обяд като свършат часовете и нямам притеснения относно храненето.Ако се наложи да остава по цял ден в училище със сигурност ще слагам в раницата нещо домашно приготвено и плодове.

# 6
 • София
 • Мнения: 36 901
Закусват вкъщи всяка сутрин, дори да е само една бисквита и чаша чай (не всеки път са много гладни, особено ако сме вечеряли късно). За училище винаги им слагам по нещо в зависимост от запасите вкъщи. На училище им дават и безплатни закуски и ядат това, което им се стори по-вкусно, понякога връщат каквото съм им дала вкъщи. На училище са до обяд, така че практически се хранят само у дома.
Закуските им ги давам, за да ядат по-свястна храна, да не се тъпчат с боклуците от лавката и наистина да си почитант в междучасието, вместо да се редят на опашка. Не е от бедност, а от желание за по-здравословно хранене.
Засега са доволни, дори сами си искат закуската за училище.

# 7
 • СОФИЯ
 • Мнения: 511
Миналата година задължително закусваше в къщи,сега сме втора смяна.Слагам закуска от къщи,защото съм много против училищните лафки,и страшно се дразня като го питат-нямаш пари ли?Не,че е проблем парите,а какво е качеството което продават?Нямам намерение да се тъпче с боклуци,само и само да не е различен.

# 8
 • София
 • Мнения: 4 294
Голямата щерка е вече в 4 клас, от първи клас и слагам сандвич, по нещо сладко - кекс, вафла, вода задължително, понякога си взема сок или плодово мляко. Самата тя предпочита домашната закуска пред училищните сандвичи.

# 9
 • Мнения: 7 823
Моя е първокласник. Не си взима закуска и най-вероятно няма да яде закуската, която му се полага, питам иска ли казва, че не гладен. Сутрин закусва стабилно, на обяд го взимам и обядва у дома. Даваме му джобни, но той е решил да ги събира и използва за различно от яденето в лавката, защото не е гладен и предпочита да потича или да порита футбол през междучасието.
Аз честно казано не разбирам цялата тази мания по яденето в училище. Моите деца и като бебета ядяха на 3 часа, а от първата си година ядат на 4 дори 5 часа. При положение, че сутрин се закусва, кой ще е гладен в 9 и половина?
Иначе мнението ми е, че щом им дават някакви закуски, то по-добре те да са плод или сок, вместо някакво тесто.

# 10
 • сред люляците
 • Мнения: 732
Дъщеря ми е във втори клас. Миналата година не искаше да закусва вкъщи, но тази седмица е закусвала всеки ден. Слагам в раницата сандвич - задължително от хляб Бонус (само такъв хляб иска да яде, друг не признава Laughing), а плод не иска Sad На обяд се прибира вкъщи и си хапва домашна храна Peace

# 11
 • София
 • Мнения: 36 901
Гладни са и още как! Не си ли спомняш твоето детство? Помня как нямахме търпение да дойде първото голямо междучасие, когато носеха топлите закуски в лавката.
Сутрин стават твърде рано за училище и часовете им започват пак твърде рано, когато тялото още не е особено активно. Всичко това се пробужда и функционира добре към 9 часа. Ако са закусвали в 7 сутринта няма как да издържат до 12 часа без да ядат нищо, а докато се приберат става поне 12.30.

# 12
 • във фантазиите на някои хора
 • Мнения: 698
О, да, гладни са. Ако забравя да сложа нещо дребничко за четири следобяд, докато се прибере в пет, ми звъни няколко пъти по телефона да ми обяснява как умира от глад. Laughing Явно твоето дете не е ящно като нашите, Ellipr  Wink

# 13
 • Мнения: 16 135
Признак ли са домашните закуски на бедност? (
За мен отдавна не са признак за бедност, а по- скоро за загриженост за здравето на хлапето.
Или е грижа от страна на родителите за това какво яде детето в училище, когато му слага домашно приготвена закуска в чантата?
Да, това имам предвид.
Слагате ли нещо в раницата на детето си - сандвич, друга закуска, мляко в бутилка(от тези плодовите), ябълка......
Сутрин има обикновено сандвичи, които са "стока", коренно различна от тестото с незнайно какви добавки, предлагано в училище. И банички да направя, поне в тях има сирене и яйце и със сигурност са пресни.
Закусват ли децата ви сутрин, преди да тръгнат на училище?
Не, много му е рано за закуска в къщи, храни се към 10.00 часа, когато огладнява. Не съм привърженик на ранното закусване, особено ако липсва апетит за това.

Как се храни ученикът според вас?
Ми няма нужда отговарям тук. Най- общо- твърде кофти.
Ще ми е интересно да прочета повече мнения.......Благодаря!
За нищо! И на мен ми е приятно да побъбрим петък следобед.   Laughing

# 14
 • Мнения: 390
Имам второкласник и първокласничка.
И на двамата слагам ззакуски в кутийка. По един сандвич с нещо месно и/или кашкавал и домат/краставица и половин ябълка. Давам и джобни, защото на големия не му стига това до следобеда. Оказа се, че и на малката не й стига, но на нея вече слагам два сандвича, защото още не ги пускат до лафката.
Ходят и на стол, но още нямам впечатления  как е храната тази година.
От тази тема се подсетих, как да разнообразя менюто в кутиите - кекс, банички, мляко. Понякога слагам и сухи пасти, понеже ги обичат. Няма как да им забраня всичко вредно, поне да е в по-малки количества и за по-малко пари (в лафката е скъпо!)
Вода слагам, но чешмяна, радко минерална, или само празно шише, защото в училище водата е хубава, само трябва да се сети да си налее.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт