Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Габрово

Мнения: 3 036
Моми4ета,
Майка ми е купила този вид гъба.Тя е в сух вид .
Пише 4е се накисва във хладка вода и след това е за салати.
Питането ми е какво може да се направи с тях,като ядене или нещо друго.
Благодаря ви предварително.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 306
можеш да я ползваш при ориз със зеленчуци или в сос към месо.
в супа не я слагам често, защото самата гъба е леко слизеста и не всеки обича подобни неща в супата  Cool

аз я накисвам, после я слагам да се готви в яденето.
най-често я слагам в ориз със зеленчуци в уока.

погледни внимателно дали е почистена добре, че някои не са и после яденето скърца  Laughing
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
В момента съм  я накиснала във вода и то само половината за да видя какво ще излезе от нея.
Ще проверя и дали няма някоя и друга рецепта за китайска черна дървесна гъба със зеленчуци
А и пише че после се смесва с т.нар. "Бяла хрущялна гъба"
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.