Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Varna

Мнения: 1 094
Здравейте, момичета.Някой може ли да ми каже какво означават тези резултати.Знам че нищо добро, но точно какво.За пролактина долу-горе знам, но за останалите два????.Ще ходя на лекар но часът ми е чак за четвъртък, а до тогава ще пощурея.Моля ви помогнете ми.Предварително благодаря.

Prolactin (75-511)- 933,7
Testosteron (0,22-2,9)- 4,72
DHEA-S (1,85-7,7)- 24,18



Цитирай

Враца

Мнения: 4 380
За пролактина- наистина е висок, като гледам и двата тестостерона, мисля, че трябва да се насочиш към ендокринолог, или гинеколог-ендокринолог.
Само не се шашкай предварително!
Цитирай

Varna

Мнения: 1 094
Благодаря ти за бързия отговор и извинявай за невежеството, но какъв е точно този хормон DHEA-S, и какво зависи от него?
Цитирай

Враца

Мнения: 4 380
Без да съм 100% сигурна, но това доколкото помня е някакъв вид тестостерон.
Пусни на търсачката на Гугъл да видиш какво ще ти излезе.
По какъв повод са ти пуснали тези изследвания? Други хормони правила ли си?
Цитирай

Varna

Мнения: 1 094
Ами не знам по какъв повод ми ги пусна лекарят.Гледа ми предишните изследвания включително и на хормони(пролактина пак беше висок), но досега не бяха ми пускали такива мъжки.Пък и нали предния месец имах разни изпълнения аз бях писала във форума(идва ми два пъти през 16 дена, между двата мензиса не спрях да кървя, междувременно имах и 4 положителни теста за бременност) и може би затова реши да ми ги пусне.Само да уточня че за пръв път бях при него.До сега съм ходила при друг лекар.Ами в четвъртък съм пак при него и ще го разпитам.Каза ми че има съмнения за поликистозни яйчници, което го чувам за пръв път като диагноза за мен(а от близо 3год. все съм по лекари).Писна ми момичета Sick
Цитирай

Враца

Мнения: 4 380
Обикновено повишените мъжки хормони сигнализират точно за СПКЯ, много добре се е сетил лекарят ти!
Цитирай

Varna

Мнения: 1 094
 newsm45 smile3511 smile3514
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
DHEAS е съкращение за дехидроепиандростерон-сулфат или както разбираш от това сложно име е вид мъжки хормон. Увеличението му е резултат от свръх продукция от надбъбречните жлези. И в такъв смисъл е важен. Повишената секреция на мъжки хормони може да стане от яйчниците или от надбъбречните жлези. Важно е да се знае откъде за да може да се приложи някакво лечение.

По принцип повишен пролактин и тестостерон често се наблюдават при ПКЯ. Но може да имаш и завишени нива на тия хормони и без да имаш ПКЯ, тъй че не си оскубвай косите отсега. За да се разбере дали имаш ПКЯ трябва да ти се направят и други изследвания, включително и наблюдение с ултразвук. Най-важните хормони в този смисъл са ЛХ и ФСH. Правили ли са ти ги досега? Освен това има още няколко други мъжки хормони които не е зле да изследваш след като тестостерона и DHEAS са толкова високи (андростендион и SHBG). И недей отсега толкова да се плашиш. Дори и да е ПКЯ, това се преодолява сравнително лесно, пък и никoй не е казал че е ПКЯ.
Цитирай

Varna

Мнения: 1 094
Правила съм преди няколко месеца и другите хормони по точно
FSH(2,5-10,2)-5,7
LH(1,9-12,5)- 6,8
progesteron(14,2-89)-73
prolactin(59-619)-815, т.е. пак беше висок

Но мъжки хормони ми пускат за първи път newsm12.Най -вероятно сега всичко почва пак наново. Sad
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
ЛХ и ФСX изглеждат добре и не са като при ПКЯ. Но както и преди ти писах, повишените мъжки хормони могат да се дължат на секреция от надбъбречните жлези и да нямат връзка с яйчниците.
Прогестерона също е много добре. Остава да обърнеш внимание на пролактина. Но за него поне има лекарства. Виж с мъжките хормони, проблемът е по-голям, те се регулират трудно.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 607
Кураж миличка.
Дано бързо да намерят докторите решение на проблема.
Стискам палци за утре.
Цитирай

София

Мнения: 216

Пета, съжалявам за главоболията, които са ти се струпали.
Обаче, за да стигнем до успех трябва да открием първо причините и проблемите, след това да ги преборим, нали? След това да бременеем Very Happy

Стискам палци и успех!
Цитирай

Varna

Мнения: 1 094
Охххххх Fresh, знам че е така ама за три години ходене по лекари, как така никой не се усъмни за тази поликистоза или пък не реши да ми пусне тези хормони.И за какво са били всички тези прегледи с вагинален ехограф, инсеминации, лапароскопията.Още какво ще решат че трябва да правя.В такъв смисъл написах че ми е писнало.
Цитирай

Враца

Мнения: 4 380
Peta, за съжаление понякога лекарите гледат повече джоба си, а не пациента. И аз ходих така година и половина, чак ин-витро ни предложиха, а то на мен си ми личи добре какво съм дебеличко, пуснаха ми хормони, които бяха в норма, докато при една кръвна картина не лъсна всичко.
Погледни от друга страна- за лапарото и другите изследвания, добре е да се направят, така имаш още разчистени причини защо не става. Дано да попаднеш на свестен ендо и да реши и проблемите с пролактина и хормоните!
Цитирай

София

Мнения: 1 419
Пета, много ти съчувствам и знам как се чувстваш - аз от 7 години се оплаквам от кръвотечения от време на време когато не трябва и всеки ми казва, че е в рамките на нормалното, докато накрая една лекарка не реши да ми пусне хормони - 7 години трябваше да чакам за да ми установят ПКЯ  Shocked
Но важното е, че проблема ти е установен и знаят вече какво да лекуват Wink
Така че - горе главата - всичко ще бъде наред  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора