Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 931
Доста се чудех какво да сготвя за Никулден, и реших, че няма да е шаран или риба с кости за да не се налага цяла вечер да чистя рибата на децата и аз да си остана гладна. Дайте идеи.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Сомът е тъстичък става добре на скара или грил-тиган. Друга риба без кости е филе хек, филе риба-тон, сьомга котлет, както и всички бели риби и филета.
Цитирай


Мнения: 1 705
Мазните риби ги пека на фурна. Първо пека около 20 минути тавата покрита с фолио. После, докато се зачерви рибката пека без фолио. Става мноооого вкусна!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Гювеч от сом

1 кг сом
7-8 глави лук
1 кг домати
1/2 кг чушки
1 чаша олио, сол, черен пипер, лимон, галета.

Измитата риба нарязваме на парчета, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Поръсваме я с лимонов сок и я оставяме да престои 1 час. През това време изпържваме нарязания лук в сгорещена мазнина. Като се изпържи лукът, добавяме нарязаните чушки, пържим и тях. Наръсваме с червен и черен пипер, посоляваме. Изсипваме всичко в тава, прибавяме нарязаните домати и лимона, нарязан на кръгчета. Отгоре нареждаме рибата, която сме оваляли в галета, и печем. От време на време доливаме по малко вода.
 
Цитирай


Мнения: 1 931
Много благодаря за предложенията. Още не знам как да сготвя, но пък има още няколко часа. Все пак трябва да става за ядене и за децата и за нас и за това се чудя много.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.