Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 13
Здравейте, момичета!Не съм кой знае каква кулинарка, но пък съм се ентусиазирала силно да направя орехов пай. Ще се радвам ако споделите някоя хубава изпробвана рецепта. Hug
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 160
   Аз много обичам ореховия пай на Цецето.Сега,ако открия рецептата,ще ти дам линк към нея.
« Последна редакция: пт, 26 дек 2008, 14:28 от Селма »
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 160
Ето го!
Понеже страничката се отваря много бавно,давам и копие на рецептата:

Замесвате тестото от 300 гр. брашно, 200 гр. краве масло, 100гр. захар и 1 яйце. Можете да си го съхранявате в хладилника до 2-3 дни. Разстилате го в тавичката, нареждате орехите и заливате с течен мед /пайовете, които се предлагат в сладкарниците, са по-често с глюкоза, което май е по-добрият вариант, защото ако медът е много гъст, се спича/. За разкош можете да добавите и малко сушени плодове /кайсии например/. Печете на умерена фурна и внимавайте да не ви загорят плодчетата, както ми се случи на мен първия път  Very Happy Другият вариант е блатът малко да се запече, да се наредят орехите и меда и да се допече за кратко.
Ако все пак го "изпуснете" и се пресуши много, нарежете го на фигурки - резултатът е разкошни орехови курабии!

Между другото, никога не съм била фен на масленото тесто, но това се замесва много бързо и лесно и е изключително сполучливо - както казах, може да се използва като основа както за всякакви пайове, така и за сладки и курабии.


Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Орехов пай правя обаче само с орехите Пелан. Те са по-различни от нашите. Но предполагам, че ще стане и с нашия сорт добре  Thinking
Ако някой ще се наеме да го прави, ще го напиша, че е много писане, много продукти (хем аз съм махнала 1/3 от тях), то е безумие направо...  Tired Така преди години правих на Кралицата майка един сладкиш с фурми и не знам си какво си, ега ти и врътнята  ooooh!














Цитирай

България

Мнения: 1 090
Аз преди години си бях купила една книга и там намерих рецептата за Pecan pie, който бил върха и разбира се ,от любопитство ,го направих. Стана хубав ,но доста калори4ен. Сега отдавна съм забравила какво се слага,но намерих видео,което показва нагледно.

http://www.videojug.com/film/how-to-make-pecan-pie

Тъкмо се 4удех как се казват тези ядки на български, понеже имамт вкус на орехи newsm78.
Пелан ли са?
А във видеото тестото е купено готово,не знам в България продават ли ве4е ,сигурно?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Тъкмо се 4удех как се казват тези ядки на български, понеже имамт вкус на орехи newsm78.
Пелан ли са?

Пекан е. И са орехи, да, ама друг сорт, вкус и консистенция. Аз лично доста повече ги харесвам от познатите у нас. Ето ги:



Мисля, че го няма готовият блат за ореховия пай все още у нас.
Цитирай

България

Мнения: 1 090
Мерси, Блонди!
От сутринта като ми е влязъл в главата този пекан пай и как се превежда на български ooooh! Laughing.
Ядките наистина се разли4ават от орехите,които знаем, не знам дали с орехи  вкусът ще е същият. Но може да се пробва ,няма да е голяма криза предполагам newsm78.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пак е орех, ще стане  Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 160
    Блонди,не че тук му е мястото......Но аватарът ти е по-хубав от всякога! newsm10  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.