Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 ян. 2009, 12:30 ч.

Има ли частна детска ясла в Пловдив?

 • 4 697
 • 23
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 301
Ако има - къде и някой пращал ли е детето си там?

# 1
 • Варна
 • Мнения: 1 919
Частни детски ясли

Целодневна частна детска ясла "Вълшебник" - valshebnic.hit.bg
гр. Пловдив
ул. "Александър Екзарх" 1А
тел.: 0885 953189
e-mail: valshebnic@abv.bg# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 652
А има ли отзиви за този детски център?  Flutter

# 3
 • Мнения: 1
Здравейте, от петнайсет години се занимавам с гледане на деца. По едно детенце гледах за различни периоди от време и така доста деца изгледах. Имам тема за това, който иска може да я види.
През последните няколко месеца се опитвах да събера малка групичка деца,които да гледам в дома си. Мислех си ,толкова бебета изгледах, не мога ли да събера няколко наведнъж и да направя мини ясла в къщи. Мислех, че ще допадне идеята на майките и понеже сме взаимно заинтересовани, ще потръгне. На практика нищо не се получи. Идваха майки с различни претенции и всяка с мисълта,че щом плаща, има право да ми нарежда какво да правя и как да го правя. Никоя от тях не пожела да се съобрази с един общ режим и общи елементарни правила.
 Но си мисля, дали няма да се намерят няколко майки-две-три, които се познават добре, изравнили са вкусовете си и методи на гледане , с еднакви изисквания или поне със желание да се съобразяват помежду си , за да осъществим  заедно идеята! За всички ще е изгодно. Ще ви излиза по-евтино от детегледачка у вас . И ще гледам децата ви по-добре от частна ясла, ако ме мотивирате.
 Ще очаквам конкретни предложения от организирани майки, които да ми предложат условията си.
 

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 1 477
Записвам се да следя.И за се интересувам от частните ясли в града.Нека ако някой има впечатления от Вълшебник се включи с по-подробна информация.
леля Ценка,моля да споделите повече за идеята си за миниясли.Как смятате да я реализирате?И евентуално какви ще са вашите условия?

# 5
 • Мнения: 1

леля Ценка,моля да споделите повече за идеята си за миниясли.Как смятате да я реализирате?И евентуално какви ще са вашите условия?
    Ами например 2-3 деца в яслена възраст с еднакъв режим на сън и хранене. Работното ми време -8 часа, примерно от 8,30 до 16,30. Храна ще взимаме от детска кухня . Аз ще готвя също когато мога ,но само за разнообразяване на менюто. Не мога да се ангажирам  системно да готвя и да гледам деца. Закуските може да  се редуват майките да приготвят и ги донасят.
За да не се заразяват децата едно от друго, поставяме изрично условието заразно болни деца да не идват. За това ще разчитаме на съзнанието на майките и на взаимен контрол между тях.  Сутрин в 8,30 приемам децата,  виждат се за десетина минути до половин час  родители  и деца, и виждаме дечицата здрави ли са , не са ли.
    За апартаментът ми . Чисто, широко, подходящо за деца, по-скоро за бебета, имам двор, наблизо  е парка на Каменица. Съжалявам, че не мога да сложа снимки тук, за да видите.  Постарала съм се да създам уют и да бъде интересно на децата- много играчки, малки масички и столчета и пр. Който желае моля да заповяда , да види.  Бих могла да направя и някои подобрения, ако предложите такива, но само ако видя че имам насреща сериозни родители, които ми предлагат сериозна работа за по-дълъг период от време.
  За заплащането.  Пуснах обява, че търся да гледам  едно дете за 400лв. Ако гледам две деца,  взимам по 300 лв. на дете на месец за 8часов работен ден.  Това са условията ми.
 Другото ми условие е да се включим към Подкрепа на майчинството .  Свързах се със Социални грижи, отговярям на условията и тях не ги интересува едно дете ли ще гледам или две-три и къде, важното е с една от майките да подпишем договора за гледане на дете .  Мисля,че това ще ви дава по-голяма сигурност и доверие в мен, тъй като и държавата ще упражнява контрол вълху работата ми, не само вие.
   Не знам дали  има частни детски ясли в Пловдив и дали скоро ще има. Дотогава ще търсите алтернативи. Затова реших да пиша в гази тема.
  

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 11:39 от леля Ценка

# 6
 • Асеновград
 • Мнения: 521
ще следя темата с интерес това което пише леля Ценка  силно ме интересува, но ако родителите работят до по късно от 16.30 тогава какво правим евентуално

# 7
 • Мнения: 1
ще следя темата с интерес това което пише леля Ценка  силно ме интересува, но ако родителите работят до по късно от 16.30 тогава какво правим евентуално
   Нямам идея какво да правите.
    Мога да гледам едно или повече деца ОСЕМ часа на ден. Писах от 8,30 примерно. Ако гледам само едно дете , родителят , ВИЕ  определяте в колко часа ще довеждате детето си в зависимост от работното си време, но пак държа на 8часов работен ден за мен, разбирате ли? А ако гледам няколко деца  трябва да ги довеждате в един и същ час, по едно и също време и определяме час за прием както в яслите.
   Защо държа на 8 часа ,не повече. Не е някакъв мой каприз , че се уморявам - леля Ценка умора няма. Помислете за детето. Колкото и добре да го гледам - в един момент то си иска мама,  омръзва му, каквито и развлечения да му предоставям, уморява се , изнервя се . Не говоря само лично на Вас, Мария, говоря по принцип от наблюдения през дългогодишната ми практика с деца.
  Идеите ми са да създавам навици  и умения, а това е възможно   само при ред ,  елементарна дисциплина и системност( тоест -деца които да идват всеки ден). Имам желание и опит за малки дечица  в яслена възраст .   Махаме памперс, запознаваме се с гърненце , лъжичка и паничка, как да се храним самички- малко прозаично звучи, но това е работата ми ежедневно.Оправям злояди дечица- май не е тук мястото да го пиша, но наистина режимът на хранене, сън и разходки, е помогнал на не едно детенце да прояде. Това е, питайте, ако има още.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 1 477
Аз също се въздържам именно заради работното време.Иначе идеята на леля Ценка ми хареса.Но няма как да обясня това на работодателя си.Успех   bouquet

# 9
 • Мнения: 1
Аз също се въздържам именно заради работното време.

    РосиТа, ти как искаш,  колко часа? От колко до колко?

# 10
 • Асеновград
 • Мнения: 521
разбирам но и аз както и другите мами са писали преди мен знам че 8 часа не са малко време но за жалост работодателите ни държат на работа понякога до по късно а и нито аз нито съпруга ми свършваме работа в 5 часа и това не важи само за мен не се заяждам казвам го в смисъл че този проблем стои пред много родители че не могат да спазят този посочен от вас час за съжаление нещата седят по този начин.
желая ви успех

# 11
 • Мнения: 1
разбирам но и аз както и другите мами са писали преди мен знам че 8 часа не са малко време но за жалост работодателите ни държат на работа понякога до по късно а и нито аз нито съпруга ми свършваме работа в 5 часа и това не важи само за мен не се заяждам казвам го в смисъл че този проблем стои пред много родители че не могат да спазят този посочен от вас час за съжаление нещата седят по този начин.
желая ви успех
     maria_q_b , съжалявам, но не мога да гледам децата ви повече от 8 часа.
 Разбира се ,че не се заяждаме, търсим изгодно решение и за двете страни. Добре, да допуснем, че се договорим за работното ми време, ако само то е проблем. Тогава аз бих искала да ми отговорите на следните въпроси:
     1. Какво ще стане , ако дете се разболее не по моя вина?
      Знаете ,че децата имат неизграден имунитет и затова много лесно се разболяват.
     2.Какво ще стане ако дете падне и се удари лошо не по моя вина?
  Някои хиперактивни дечица, както и да ги пазя, все успяват да се наранят. Нося ли аз отговорност? Въпросът ми не е риторичен, очаквам отговор.
     3. Какво ще стане, ако вие решите, че гледам детето ви `неправилно`?
     4. Какво ще стане, ако педагогическите ни методи не съвпаднат?
    Аз за себе си отдавна съм си отговорила на тези въпроси и осъзнавам огромната отговорност, която поемам за живота на децата Ви. Сега очаквам вашето становище.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 11:28 от леля Ценка

# 12
 • Асеновград
 • Мнения: 521
Всички деца се разболяват то е ясно, като се разболее ще си го гледам докато оздравее и това е нормално е децата да се разболяват на тази възраст особено за това нещо мисля че виновни няма.

Моето дете е супер кротко и не е от тези деца които често падат имат цицини и т.н. просто е кротко, но ако падне и се удари лошо ще искам обяснение не защото при мен не би паднало и се ударило по същия начин а защото при такава ситуация всичко трябва много добре да се изясни за да не остава съмнение у родителя че детето му не е гледано и затова се е стигнало до лошото падане.
това го казвам от личен опит защото съм имала пдобен проблем с детегледачка .

Преди да поверя детето си на друг човек да го гледа ще изясня до най малката подробност как точно го гледам аз и как вие примерно смятате че трябва да се гледа и това е с цел да се намери компромисен среден вариант между мненията на двете ни, и бих останала 1,2 дни с детето за да показвам какво правим с него и аз как процедирам  в различните ситуации ще се постарая да обясня възможно най добре какво смятам за правилно и какво не за да няма после недоисказани изисквания и безпричинно недовлство от това от моя страна.

# 13
 • Мнения: 1
  Харесват ми отговорите ти, Мария. Но не е важно дали на мен ми харесват, важното е както ти сама казваш, вие като родители да си дадете ясна сметка за тези неща, за да не се самоизмъчвате после с безпочвени съмнения гледа ли тя добре детето или не и за тези пари дали си струва?
но ако падне и се удари лошо ще искам обяснение не защото при мен не би паднало и се ударило по същия начин а защото при такава ситуация всичко трябва много добре да се изясни за да не остава съмнение у родителя че детето му не е гледано и затова се е стигнало до лошото падане.
   Абсолютно права си. И много добре си го казала. Разбира се,че ще искате обяснение как е станало.  Такива случаи аз много обстоятелствено разказвам, дори с риск да стана досадна. Например как Петко е стоял мирен, но  изведнъж му идва идея в главата и той без да види печката /масата /стената пред себе си, хуква да я осъществи. Или как Недка хвърля напосоки  кубче и то пада на главата на Петко . И на него му става цицина на главата, защото аз не съм супермен, за да хвана летящото кубче във въздуха. Естествено е  да не се търси вина и отговорност от детегледачката. Обратното би било нелепо.  Но има толкова много , хиляди оплаквания  към ДГ, ясли, учителки, лели, дори тук във форума. Което е нормално впрочем. Но срещу което и аз  не съм застрахована. Което ме навява на мисълта,че трябва да подпишем клауза, в която се казва,че родителите нямат право да ме злепоставят и клеветят пред други лица с недоказани обвинения срещу мен.
   Като нищо някой разлютен родител може да ме съди, че детето му е паднало и си е счупило носа. Да не дава Господ.
    Мечтая си да си върша работата спокойно, разбирай , да  гледам децата спокойно , без да се чувствам като наблюдавано насекомо под лупа. Да бъдем равностойни партньори, а не работодател и наемен работник.
  Радвам се, че се получи диалог. Но по въпроса за гледането мисля,че няма правилно и неправилно . 100 майки ще ви кажат 100 различни начини за гледане. Виждате че дори тук във форума непрекъснато се спори и дискутират различни въпроси за храненето, приспиването. Така че всички тези точки-хранене, сън, разходки и прочие  трябва да бъдат предварително изяснени, както казвате вие. Но пак няма гаранция. Защото дори да си мисля, че правилно съм ви разбрала , аз не мога да върша нещата както вие , като вас. Хората вършат нещата различно, всеки по своему. Как да съм сигурна,че вие ще харесате моя начин  или аз вашия. Затова си мисля, дори съм сигурна, че Вие родителите , ако ми гласувате доверие да ми поверите най -скъпото децата си, не трябва да издребнявате да ми казвате кое как да правя.  Как да му сменя памперса на бебока , в колко часа да го нахраня и дали не е много студено или много горещо за разходка, мисля, че аз добре мога да преценя и добре съм научила за 15 години бебегледане. Доверете ми се .Вършете си спокойно Вашата работа, аз -моята .Което не значи че аз не ще се съобразявам с вас. Напротив, напротив. Вашите указания са закон за мен.
  Затова моля разкажете как  искате да бъде гледано Вашето дете. Колкото по-подробно  отговорите, толкова е по-вероятно да се разберем. Така че не пестете думи.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 07:57 от леля Ценка

# 14
 • Мнения: 1
Иначе идеята на леля Ценка ми хареса.
  РосиТа ,
   Какво точно ти харесва в идеята ми?
 

   

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт