Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 412
Баща ми и чичо ми, заедно с братовчедка им решават да прехвърлят на свое име наследствен имот, тяхно наследство от прадядо ми. Отиват при препоръчан адвокат в гр. Самоков - имотът е в тази община. Дават му пари на ръка, за да плати издаването на нужните документи от общината и да извърши прехвърлянето, така че всеки от тях като наследник да има нотариален акт за наследения имотен дял. Вече година мина оттогава, нямат още готови документи, адвокатът отказва да им върне и парите.
Сумата, която са дали не е малка, поискали са от адвоката да им даде платежен документ, той казал следващия път и оттогава се крие от тях.
Мога ли някак да помогна, поне да накараме адвокатът да си свърши работата и да получат роднините документите си?
Благодаря предварително за съдействието!

# 1
  • France
  • Мнения: 665
Имах подобен проблем. Консултирах се с прокурор. Той ми каза, да се обърна към адвокатската колегия в писмен вид, с входяш номер, която ще направи вътрешно разследване. Също така, може да се сезира прокуратурата.
Успех.

# 2
  • Мнения: 0
Понякога направо не мога да повярвам колко наивни са хората... ooooh! Как така ще давате пари без да вземете документ за това? И как точно обмисляте да докажете, че е дадена точно тази сума?  newsm78 От както сама си управлявам финансите (приблизително от първата ми заплата) си пазя абсолютно всякакви бележки за плащания, които съм правила. Май само касови бележки изхвърлям  Mr. Green
Не мога да помогна със съвет по темата...но все пак - минала е година! Изчакайте още една и може и този да се смили и да ви ги върне  Twisted Evil

# 3
  • Мнения: 1 844
обърнете се към адвокатската колегия.по принцип обаче такива суми,дадени на ръка,без платежен документ,трудно се доказват.
все пак пробвайте,дано имате успех.и друг път изисквайте това,което трябва да получите.
и как по-точно адвокатът се "крие"от вас?

# 4
  • Мнения: 1 412
И аз се плеснах по челото, защото баща ми свършил тази работа със засилка и без да поговори с мен или мама, вече е доста възрастен и от старото поколение, но надробили са я вече.
Не държим да върне парите, а по-скоро да свърши работата.
Ще  опитам с писмо до адвокатската колегия, но като е адвокат в Самоков дали до софийската или ако има до колегия на София-област трябва да пиша?
"Крие" се  в смисъл, че не отговаря на телефона, който е дал на баща ми, а когато татко отиде и го потърси в кантората му отказва да се срещне.

# 5
  • Мнения: 455
Адвокатска колегия - София е органа.
В Самоков нямат адвокатска колегия.

# 6
  • Мнения: 353
когато трябваше да прехвърлим жилището, отидохме при един нотариус - много пекан. Започна: такса за това, такса за онова, копия не знам си какво, накрая една доста прилична сума се заформи. Отиваме да плащаме - свършили им били сметките, не могат да ни дадат бележки. Съпругът ми готов и така да си тръгне, аз обаче като най-дребнавата от всички в офиса им казах че всякакъв документ ми върши работа - да ми напишат нещо, дори на ръка подписано подпечатано, път аз на другия ден ще отида да ми издадат официалните квитанции за платените сметки. Ровиха търсиха, влизаха излизаха, намериха цял кочан бил "забутан" някъде в бюрото. Дадоха ни квитанции и си тръгнахме доволни Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт