Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Бургас
 • Мнения: 160
Мили изстрадали майчици,моля ви тук да споделите вашия горчив опит от престоя си в бургаската болница,или този на ваши близки.Искам да видя на колко още семейства е отнето щастието,заради некомпетентността и безхаберието на бургаските "доктори".Предприела съм прокурорска проверка по моя случай и ако се стигне до дело,вашите случаи могат да ми помогнат да накажем мафията в бели престилки.Ако сме повече/а а з знам,че сме много/и ако имам вашата подкрепа бихме могли да обмислим кампания против това безумие,наречено болница.Имам нужда от вас и от вашето мнение и подкрепа!Имам нужда да знам,че правим нещо,за да спрем черната статистика!
Нека направим така,че да спрат драмите на бургаските майки!Нека се помъчим да променим нещата!
Чакам вашите мнения,препоръки...изобщо всичко,което би могло да промени нещата.На нашите ангелчета няма как да помогнем,но дано поне успеем да направим нещо,да няма повече ангелчета от Бургас!
Благодаря ви предварително!!!

# 1
Моите родители са загубили две деца, родени в Бургаската болница. Заради лекарска немарливост. И двете. Първото им дете при раждането, а другото на няколко месеца. Често плача. Сега нямаше да съм сама.

# 2
 • Поморие
 • Мнения: 80
Аз съм имала брат бллизнак, жива съм само аз  Praynig през октомври 2008 родих близнаци...докато ги стабилизирам в къщи голям зор видях. Благодаря на Бог, че сме живи!

# 3
 • на дъното
 • Мнения: 1 227
ksd_g Копирам си поста от една друга тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287106.0

Първия лекар който слагам в този списък е от гр.Бургас
др.ГЕОРГИЕВА работи в МБАЛ -стария корпус на 1-и етаж общо практикуващ лекар .Изписва хомеопатични лекарства за спокоен сън и капки за уши при /+/ белтък в урината .Нямам сили да пиша с подробности но резултатът е на лице нямам си дете

# 4
 • на морето
 • Мнения: 3 018
Колко майчини сърца е почернила бургаската болница?!?

И моето е почернено за цял живот. Разказвала съм хиляди пъти случилото се. Вече нямам сили.... Cry И дано никога Господ не ми дава да попадна в тази болница отново .

# 5
 • София
 • Мнения: 9 973
много са из форума."Лекари",причинили смърт на деца,поради некомпетентност и невнимание!-там съм срещала много майчета.Успех в твоето начинание!

# 6
 • гр. София
 • Мнения: 319
През миналото лято ми се наложи да изкарам целия сезон по южното черноморие. Тогава потърсих лекар, който да наблюдава бременността ми в Бургас. Учудих се ,че няма нито един читав лекар в такъв гоям град. Дори и частен лекар не намерих читав, а техниката им е отпреди 20 години и твърдят, че щом виждат сърцето на бебето всичко е наред. Единствено Калчева има 3Д, но не знае как да работи с него и е изключително груба.

# 7
 • Мнения: 252
Наскоро бях писала и в една съседна тема,но ще го напиша ако трябва още 1000000 пъти,защото това безумие трябва да спре.Накратко:От София съм ,но по независещи от мен причини трябваше да отида за няколко месеца в Бургас.След щателно проучване се спрях бременноста ми да бъде следена от великата  Дорийска.Няма да коментирам колко съм си плащала и какво отношение получавах. #2gunfire  Бях доволна ,че с бебето всичко е наред.Дойде време да раждам и се разбра,че ще се наложи да е в този почернен град.Все пак нали всичко е наред,викам си ще изтрая.Преносвах вече ,но от госпожата бях убедена ,че всичко е наред.И отивам на третият ден за запис на тоновете и едвам ги хванаха.Скок и бегом в болницата.Въпросната Дорийска не може да присъства на раждането...Е сега ли се сети да ми го каже?!През мен минаха четири смени лекари(една от тях беше Ризова  #2gunfire на другите не си спомням имената,и по-добре)Всички твърдяха,че тоновете са си наред и ме приготвиха за изписване.Дойде на смяна Тъй оплютият доктор Шик.Вече ми подготвяха документите за изписване ,но той като разбра от коя лекарка идвам реши да ме прегледа.Благодарна съм на господ,че ми изпрати този лекар,защото иначе и аз щях да съм майка на ангелче.Оказа се,че малката почти се е задушила,едвам се чуваха тоновете.В този момент явно от притеснение ми изтекоха водите и докато извикат екипа за секциото аз вече бях родила.Не си мислете,че са се бавили,просто родих за няма и 30-40 мин
.Впоследствие се оказа ,че имам увреждане на плацентата и бебето се е мъчило около един месец.
По уврежданията върху плацентата заключиха ,че е така от поне 3-4 месеца.
Бебето беше с три пъти омотана пъпна връв ,като единият път е на ръчичката .
Водите ми бяха не зелени,а почти черни.
Няма да продължавам,защото се улях.Но всичко това е било видимо за Дорийска.А всеки път съм си плсщала 30 лв.за ехограф и ако има и други манипулации.Спирам да пиша защото отново сълзи напират в очите ми...Едва ли някога ще забравя какво преживях в тази прокълната болница...И колко време ми беше нужно ,за да се преборя за живота си после!
  за вашите ангелчета


# 8
     Скъпи Жени,помогнете на тази майчица. Помогнете на чистите,невинни души на дечицата прекратили земния си път без време, отново да се преродят във здраво тяло, без страх че ще оставят- почернени майчини сърца. Няма нужда от картички и тъга.Не ще стоплят те ничие майчино сърце. Да се борим - заедно И всеки сам - ( "нямам сили " - казват някои, "сърцето ми умря"- казват други, трети - "душата ми плаче"). Докога ще се примиряваме,докога ще мълчим, докога ще оставаме без достойнство - в борбата си да оцеляваме в България. Казват - всеки народ заслужава съдбата си! Ако това е така то АЗ отказвам да плача за вашите деца.  Не е ли по добре да засадим цветя пред Бургаската болница?Цветя полети от хилядите майчини сълзи, огрени от безграничната майчина любов. Една цветна леха,посрещаща хората с бели престилки ((дали (незнам кога?) ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА)) напомняки им че,с обгрижване и любов сме дошли на този свят, с обгрижване и любов когато трябва ще го напуснем. Давайте мнения, препоръки. Изказвайте мисли. Но те, не ще върнат децата. Не ще запълнят празното майчино сърце. Да се събудим и да осъзнаем че всичко зависи от нас. От нашите действия.      Не утре, а  ДНЕС.                                                                                                                                                                       В памет на Сиянна - която живя само 30часа,   но надявам се ни научи да ЖИВЕЕМ.    
                                                                                                                             ОБИЧАМ ТЕ - КРЕМЕ!

# 9
 • гр. София
 • Мнения: 319
Много сериозно обмислям вариант за публично изобличаване на всички лекари в цяла българия и понеже съд и справедливост няма трябва да намерим други начини. Това не са хора, това са изверги...

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 160
      Тъжна мама,напълно съм съгласна с теб.Бих те подкрепила с каквото мога.Само кажи и съм насреща!
      Моята идея за тази тема,беше да се включат всички,с трагедия като моята от Бургас,но явно идеята ми не беше разбрана правилно.Аз много пъти съм чела темите с черните списъци и т.н.Знам за многото почернени бургаски майчета,но очаквах те да се свържат с мен чрез тази тема,за да измислим нещо,всички заедно,за да спрем безумието в нашата болница.Аз сама не мога да се справя.Предприех прокурорско разследване по моя случай както казах,но за да се направи нещо по мащабно,ми трябват и другите момичета,моя случай като единичен нищо няма да постигне.И аз съм покрусена от загубата на моята Сиянна звездичка,но именно в нейно име искам да се боря и да търся начин да променя ужаса в нашата болница.Аз не мога да се скрия зад мъката си,искам да си я изживея,но ако за детето си вече няма какво да направя,то поне в нейна памет мога да се боря да променя тъжната и нелепа реалност в бургаската болница.В името на Сиянна ще направя всичко по силите си да променя нещата,за да може да се даде шанс на други дечица в нейното положение.Искам да помогна на бъдещите деца,които ще се родят в Бургас,да имат шанса да живеят и да радват близките си,а не живота им да бъде проигран от лекарското безхаберие.Крайно време е и тук лекарите да дават всичко от себе си,да направят и невъзможното за дечицата,а не да идват на работа с идеята да се наспят,да си обслужат частните клиенти и да източат всички клинични пътеки...
Вече взех да се отчайвам,че никой не споделя намеренията ми.Все още може някой да ме потърси и да измислим нещо заедно.Дано повече момичета го направят-знам че тук сме много...

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 673
И аз съм изгубила дете, не точно в бургаската болница, но усетих на гърба си безхаберното им отношение в Патологична бременност.
След като отидох към 10 вечерта със съмнения за изтичане на околоплодна течност, д-р Ангелов ме пребърка с големите си ръце , гледа на ехограф и каза, че нищо ми няма. Ако съм искала да остана през нощта, ама за какво ли...Казах му, че тези неща се решават от лекар, не от мен, но се прибрах. На сутринта пак отидох, чаках някой да ме погледне, даже си носех от течността в чашка. Оказа се, че в болницата няма реактив за определяне дали е околоплодна течност  Shocked Въпреки, че ги произвеждат в Лукойл. След 2-3 прегледа , всички дружно решиха, че съм се напишкала, ама да остана, като искам  Rolling Eyes Привечер дойде наблюдаващата бременността ми тогава д-р Ризова и ми казва: Видях ти снимката на бебето, говорих с лекарите, нищо ти няма, явно имаш по обилно течение. И в този момент аз теквам пред нея, най-накрая разбраха за какво става въпрос и ми наредиха да лягам. После разправяла на мъжът ми, че всичко е загубено, няма шанс за бебето, пък и в болницата няма Сърфактант за разтваряне на дробчетата на бебето /то какво ли има.../
Та посред нощ си хванахме багажа и бегом към София в Майчин дом. Друг е въпросът дали там направиха нещо за бебето ми, но поне имат най-добрата неонатология.
Исках да кажа, че подкрепям всяка грешка и немарливост да бъдат огласявани !
На пациентите да не се гледа само като на касичка, малко от малко човещинка няма да е излишна!
Самият д-р Гамишев не веднъж ми е казвал, че болницата е абсолютна развалина. Според него сред лекарите има и добри професионалисти, но никой не се напъва да работи, нямат грам мотивация. И че рибата се вмирисва откъм главата...Факт е, че не става въпрос само за родилно, а за цялата болница.
незнам какво може да се направи, но се надявам при наличието на конкуренция от страна на болницата във Ветрен нещата да се подобрят.

# 12
 • София
 • Мнения: 347
 Flowers Rose Flowers Rose за всички ангелчета.
Майка ми е загубила 3 деца в Бургас, но не знам каква е била причината, а и това е било преди около 30-35г. За съжаление и моето майче е вече ангел и не знам нищо повече...  Cry Миналата година една съседка изгуби бебето си в бургаската болница, но отново не знам причината. За съжаление, след като има толкова смъртни случаи, явно има проблем в лекарите и дано този ужас спре и няма повече почернени семейства!  Praynig

# 13
Не утре, а ДНЕС.
    Хайде сестрици - за нашите деца.

# 14
 • гр. София
 • Мнения: 319
Момичета, днес се свързах с Часът на Милен Цветков. Главния редактор откликна веднага. Говорихме по телефона и сигурно ще направим предаване другата седмица на тема "лекари причинили смърт на деца". Има ли някоя от вас, която иска да присъства?

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт