Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 март 2009, 01:50 ч.

Истерия или депресия

  • 839
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам един проблем, който ме измъчва и ако не споделя и не потърся помощ ще се побъркам. Вчера, след поредната нощ на недоспиване с детето (на година и половина), станах да й приготвя закуска, сложих я в столчето докато й направя попара, а тя пищеше и крещеше през цялото време. Явно вече беше огладняла и нямаше търпение. Аз превъртях и й креснах да млъкне, а тя се разплака от страх и вместо да я успокоя отидох в другата стая за да се овладея. Малката продължаваше да пищи и аз се върнах и пак й креснах, плеснах я по лицето и я взех от столчето и я ударих 2-3 пъти по бедрото. Исках само да млъкне и да ме остави на мира. В един момент се осъзнах и я прегърнах и успокоих и накрая се разплаках с нея. И сега като пиша ми иде да се гръмна
Как може да съм такъв изрод? Не можах да се овладея и посегнах на детенцето си.
Имам нужда от съвет за добър психиатър, работещ със здравната каса, който наистина да ми обърне внимание. Моля ви да ми помогнете с препоръки за такъв.
От 13 години съм с диагноза депресия, която лекувам с антидепреснати. Смених наколко лекари, но все не мога да попадна на такъв, който да се отнесе с човещина към проблема ми. Все гледат да те претупат и не се интередсуват дали ти помагат лекарствата или не.
Преди 5 години спрех антидепреснатите по настояване на приятеля си и като резултат станах още по-зле. През това време забременях и се оженихме. По време на бременността имах сериозни проблеми с него, които продължиха и след раждането на детето. Два пъти вече ми е посягал, след последния път си зивадих медицинско, което така и не използвах защото останах без работа и без доходи. Ходих междувременно на лекар и ми поставиха и нова диагноза - социална фобия. Смятат,  че може да провокирана и от постоянните скандали вкъщи. Оттогава пия лекарства, но вече и те не ми помагат както се вижда. Цялата съм кълбо от нерви. Не мога да си намеря работа вече трети месец и моя мъж онзи ден ми вдигна скандал затова, че не работя и не изкарвам пари.
Май прекалих с писането, но исках да дам повече информация за състоянието си. Най-много ме приетснява това, че избухвам и вече за трети път посягам на детенцето си. Мъжа бие мен, а аз детето.
Съзнавам, че не мога да си намеря работа докато не се стабилизирам защото на интервютата за работа се панирам до такава степен, че се държа идиотски и повече не ми се обаждат.
Ще съм много благодарна ако някой ми даде съвет и препоръка.

# 1
  • Bruxelles
  • Мнения: 305
Миличка, мислиш ли че добрия доктор и доброто хапче ще оправят проблема. Този мъж който те бие не е ли причината за твоите проблеми. Ходила ли си при Д-р Рали Димитров? Има много добри отзиви за него.
И моля те, не посягай на детето. Това остава в съзнанието му за цял живот  Hug

# 2
  • Мнения: 204
Първо искам да ти кажа, че и за миг дори не си помислих, че си лоша майка, която трябва да бъде упреквана.
Определено безсънните нощи са се отразили зле на теб, а след това и на детето ти.
Много голямо геройство се очаква от тебе да направиш, като преодолееш собствените си потребности, дори и тези да бъдеш агресивна в даден момент, да не говорим за потребността за сън, разбиране и т.н.
 Мисля, че в случая голяма роля в подобряването на състоянието ти ще окаже разбирането от страна на мъжа до теб. Говори с него, разговорите с приятелска нагласа между двама ви ще са от полза и за него. Може би трябва да тръгнеш и с разбиране на неговото положение- от него се иска да бъде глава на семейството, да осигурява прехраната на всички ви и в същото време да бъде любящ баща и съпруг. Така показвайки му, че самата ти го разбираш, ще го подтикнеш да те разбере и той.
 В крайна сметка, ако любовта между вас е изтляла, направете го заради това, което ви свързва- детето. Тук вероятно отново ще бъда осъдена от някои съфорумки за това, че ти давам подобен съвет, поставяйки детето като изкупителна жертва, но сега когато си слаба определено не би имала сили за развод, предполагам.
 Успех! И не отивай в другата стая, когато си нервна, не оставяй детето само, по-добре плачи заедно с него, бъди до него макар и със сълзи. Дано ги няма вече върху лицето ти!
 

# 3
  • Мнения: 487
Ето ти един тел и майл на психиатър, мисля, че е добър. Преди 7 години работеше в 7 поликлиника. Свържи се ако искаш с него и го попитай дали работи със здравната каса.
Д-р Красимир Иванов

GSM: 088 477 622

mail : indiana@internet-bg.net

Това е от мен, дано да съм ти била от полза.  bouquet

# 4
Благодаря ви момичета за подкрепата и за координатите на лекари. Другата седмица очаквам майка ми да дойде да стои с детето и тогава ще мога да отида и на лекар.
Знам, че едва ли само лекарствата и лекаря ще решат проблемите ми, но поне ще ми дадат някакво спокойствие да мога да взема живота си в ръце, да си намеря работа и да се разделя със съпруга си. Отдавна съжителството ни е ред от скандали, които ескалират в насилие. Караме се почти за всичко - не минава ден без скандал. Понякога ми идва като гръм от ясно небе - уж всичко е наред, а той избухва за нещо, питам го какво има, а той ми казва да помисля какво съм казала, което го е подразнило. Абе, нямам думи за нашето псевдо семейство, когато се опитах да говоря с него за това, че ми е посегнал, той ми казва, че раздувам нещата, голяма работа - един пердах, какво толкова е станало.
Иначе се старая да се контролирам и да не повишавам тон на детенцето, което с нищо не ми е виновно. Надявам се с помощ от лекар да реша проблема си и да го контролирам.
Благодаря ви още веднъж.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт