Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 212
Здравейте,
какво мислите за "Отделение патологична бременност" Света София? Споделете своите впечатления от прекараното време там, грижите и отношението на персонала.....

Ето и моя опит там:
През 2007г. попаднах там по насока на лекуващия АГ за да направя абразио в 11та ГС (мисед). Бях шокирана от отношението и изнудването там. Отивам и никой не ми обръща внимание. Слизам за абразио - лекаря си тръгнал... а кой ще ме кюритира??? ... намериха лекар...питаха ме за алергии и аз казах ДА... отказаха се да ме кюритират и ми казаха търси си анестезиолог и прави консултации с него... изрових анестазиолог, платих му под масата .... всичко точно, ама кой ще ем кюритира???? в отделението никой не ме забелязва...вечерта мъжа ми намира Жана Колева...всичко точно, поиска 150 лева, мъжа ми и даде 200 и на другия ден съм и първа приятелка... кюритираха ме, още малко доплатихме на анестезиолога за кюритажа и така всичко точно...Жана Колева ме прегледа и покани след 3 дни в часния си кабинет...там ме прегледа и пусна да си ходя. Дори ми препоръча море и пътуване, без излагане на слънце.
Отидохме на море и на 10тия ден изкървях мощно. Най близката болница беше в Бургас...хората направиха чудеса и изчистиха всичко забравено от Жана Колева... едва се възстанових... психически шока за семейството ми беше голям...
Жана Колева е един от водещите специалисти при рискова бременност, но при мен подходи много несериозно и остави много остатъци при абразиото, които бяха с последтвия за мен. Имам становице от 3клиники, за непрофесионално свършена работа на екипа извършил абразиото!!!

# 1
 • София
 • Мнения: 67
Като цяло е много гадно да си в такова отделение.Аз прекарах там около 10 дена, в болницата работи моята лекарка и имах постоянен контрол,но иначе ако трябва да разчиташ на спешна професионална помощ,ще се наложи да изчакаш,в отделението няма лекар,всички ги викат от родилното,е сетете се колко бързо реагират.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 1 674
Аз също прекарах в това отделение 10 дни. Истината е, че нямаш ли си лекар, с който си говорил или към който са те препратили, не ти обръщат много внимание. Аз бях с много силни болки ниско долу в корема. Назначиха ми терапия с папаверин мускулно + магнерич 3 пъти по две. Всичко ок, обаче като ме заболя страшно силно през уикенда нямаше кой да дойде да ме прегледа. Сестрите излязоха с думите: "Ами ти си имаш назначена терапия, друго не можем да направим." А аз им казах, че най-малкото, което могат да направят е да извикат дежурен лекар да ме прегледа. Но нищо не се случи. Тогава се обадих на лекаря, към който ме беше препратил моят лекар, следящ бременността ми (той е от родилното отделение). И как бързо се задействаха нещата, как бързо се намери дежурен, който да ме прегледа и да ми смени лекарствата. Нямаш ли си човек, на който да звъннеш в момент на нужда е ужасно. Дано имаме повече късмет!

# 3
 • София
 • Мнения: 120
Здравейте и от мен!Случайно попаднах на темата и бързам да ви пиша.На 8.04.09г. ме приеха в Тина Киркова,защото получих кръвоизлив.Настаниха ме в стаята в която настанявар жените за абразио,беше късно през ноща,а аз бях изпаднала в ужас,защотонезнаех какво ми се случва.До тук добре,дойде една сестра при мен да ми слага абукат и беше ужасно груба,държеше се с мен всякаш съм легнала в нейното легло,а тя няма къде да спи.След като ми постави абуката ми забрани да ям и да пия,а на мен устата ми така пресъхнала,че немога да преглъщам-пропуснах да кажа,че ме приеха с диагноза отлепване на плацентата,но всичко с бебето е ок.Та въпросната сестра ми каза,че немога да ям нито да пия нищо,тъй като утре ще ми слагали упойка,аз много се изненадах и попитах за каква упойка става въпрос-тя ми отговори много пренебрежително,че утре ще ми правят абразио!Аз изпаднах в ужас,незнаех какво ми се случва та нали долу ми казаха,че всичко е ок. с бебето,а и аз го видях на ултразвука!Започнах да плача и жените,които бяха с мен започнаха да ме успокояват,така след час дойде мъжа  ми,който ми носеше чисти дрехи за преобличане и ме завари нито жива нито умряла-разказах му за думите на"Хитлер"/така я нарекохме в нашата стая/ и той като отиде при нея-тя му казала,че се е объркала!Добре,преживях го и това,на сутринта обаче дойдоха на визитация,преместиха ме в друга стая/първата стая номер 603/и всичко приключи с това-два дни никой не дойде да види дали съм жива или умряла,а аз исках да си видя кръвните изследвания,защото знаех,че при такава загуба на кръв е невъзможно всички показатели да са ок.Изследвания,обаче нямаше-скараха ми се дори,че се бъркам в техните работи,но аз не съм от най-мълчаливите и реших да говоря с д-р Панова,като завеждащ отделение.Мили момичета ами проблема бил,че имали Вип стаи,и срещу 40лв. на ден няма никакви проблеми с теб.Мъжа ми веднага ме премести във въпросната Вип стая-незнам дали ми вярвате,но от този момент нататък се намериха изгубените ми изследвания,а "Хитлер" идваше да ми прави компания,за да не се чувствам изолирана!Е кажете ми струва ли си за 40 лева на ден да си отидеш като куче,защото от изследванията разбрахме,че хемоглубина ми е доста под нормата!Това беше преживяването ми в Тина Киркова-там мили хора са го обърнали на търговия,а клетвите,които са дали за спасяване на човешки живот,вече нищо не значат!Никога повече няма да отида там или в която и да е държавна болница така или иначе плщаме като луди,поне да е на място,което не те подтиска толкова с ходещите хлебарки и лошото отношение,жалко за хората,които наистина нямат възможност да отидат другаде!

# 4
 • София
 • Мнения: 125
Да споделя и аз опит от въпросното отделение. Преносвах и ме настаниха там. Имах избран лекар, но въпреки това като ме качиха една от сестрите се накара на санитарката защо взимали още хора, при все, че им било пълно отделението. Щели да ме настанят в стаята с ромките. Laughing Е не ме настаниха там, а в друга стая. Но аз полежах няколко часа и си поисках въпросната ВИП стая. Като казах, че искам такава стая много се зарадваха и от там насетне вече беше друго отношението.  Laughing

# 5
 • Мнения: 212
Darian666, напълно те разбирам... и моите преживявания там бяха ужасни...
подкрепям те за търговията !!! и при мен всичко беше въпрос на търговия, но за съжаление колкото и да платиш не винаги получаваш правилно отношение!

# 6
 • София
 • Мнения: 120
vili7,права си за това-та ти все пак си платила,но искам да ти кажа,че същата тази лекарка Жана Колева в частният си кабинет ще ти направи и кафенце,много добре я знам,там няма как да си позволи грешки,защото ще и се отрази на клиентелата,а прегледа е 50 лева!Същите тези лекари в частните клиники се държат много добре и рядко правят грешки,но за жалост щом си отишъл в държавната болница си балък,който или плаща и си мълчи или само си мълчи!Наистина е жалко,а ние сме потърпевшите в крайна сметка,но кой го интересува за нас,важното е бизнес да има!

# 7
 • Мнения: 212
vili7,права си за това-та ти все пак си платила,но искам да ти кажа,че същата тази лекарка Жана Колева в частният си кабинет ще ти направи и кафенце,много добре я знам,там няма как да си позволи грешки,.....
ходих няколко пъти и в частния и кабинет... точно преди да тръгна на път и да изкървя ходих и си платих 45-те лева... усмихна ми се , беше миличка, кафе не ми сложи но поздрави специално мъжа ми , който и даде парички...каза, че съм в идеално здраве и тя препоръчва път и море за почивка !!! в спешното на Бургас само не ме удушиха , че съм пътувала толкова и съм отишла на море с остатъци от абразиото. Да не говорим, че в Шейново и МД потвърдиха всичко казано от Бургас.
Усмихват ти се само до като ти вземат парите... иначе един господ знае какви ги вършат!

# 8
 • София
 • Мнения: 858
 Аз лежах във въпросното отделение 2 пъти по време на бременността. Първият път в 8-ма седмица след редукция прокървих и отидох там на своя глава. Там попаднах на една мила и доста загрижена лекарка д-р Гогова, която за съжаление нямаше опит с бременности след инвитро и изкара нещата доста по-страшни отколкото бяха всъщност. След като видях, че там не ми приложиха никакво лечение, различно от назначеното ми след трансфера след три дни и разговор с д-р Стаменов помолих да ме пуснат.
 Вторият път вече в 31 седмица след три месеца контракции и скъсена шийка под 2 см. Този път, когато нещата наистина бяха сериозни не получих почти никакво внимание. Първо спряха ми гинипрала, който аз си бях намерила (в болницата нямаха от това лекарство) сложиха ми система с кормагнезин. При положение, че обясних, че пия магнезии още от 4 месец и няма ефект срещу контракциите и единственото, което помага донякъде е гинипрала. Без да ме прегледат за състоянието на шийката и разкритие просто ме вързаха за системата и ми казаха, че трябва да устискам още един месец. След два дни ми изтекоха водите. В този момент ни жива ни умряла от притеснение срещнах ужасно грубо отношение от акушерките и въпросната д-р Панова. Първия въпрос на акушерката, която дойде да ме вземе за преглед беше имам ли пари да си платя ВИПа. След като ми се накараха решиха да ме преведат в МД (заради неонатологията). Върха на всичко беше, че на листа, с който ме преведоха за раждане там беше отбелязано, че и двата близнака са главично разположени, като в действителност си беше точно обратното - бяха седалищно.
 И накрая да отбележа, че и двата пъти ползвах въпросните ВИП стаи, но на по-специално или по-любезно отношение не съм се радвала.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 13:54 от miramar

# 9
 • Мнения: 46
И аз лежах два пъти при предишната си неуспешна бременност. Бях във ВИП стая точно уж да ми обърнат някое внимание, но уви това не стана. Дори имам съмнение че нарочно не ме лекуваха качествено че по дълго да им цакам парици. Прегледите продължаваха максимум 5 мин през които само мълчаха като пукали. След аборта ходих при други специалисти и всички казваха едно , че в патологията не са направили и най-елементарните неща  за да спасят бебето. На всичкото това като ме изписаха и вече влизах в асансьора една сестра ме върна че не можело да си тръгна без да подпиша разни документи. Накараха ме да подписвам празни бланки. Бях в шок и чинно си подписах всичко. Радвам се че не ми липсват органи. За сравнение следващата бременност ходих на частно. Оказа се че всички прегледи а те бяха доста барабар и със многото изследвания и барабар с самото раждане в частна болница ми излезе на парите които бях наринала в патологията на Тина Киркова .
Та освен да кажа БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТТАМ

# 10
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 8 740

Та освен да кажа БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТТАМ
Абсолютно те разбирам и подкрепям!
Още не мога да се съвзема от шока, който преживях там. Добре, че имах сили и воля да се преместя оттам в последната решаваща минута, едва ли не, иначе сега нямаше да се радвам на рожбата си, а дали и аз щях да съм жива #2gunfire И освен това СИ ПЛАЩАХ на "лекарка" и подаръци й носех #Cussing out

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 16:11 от ЛЮБИМА

# 11
 • Мнения: 1 668
Направо се учудвам наистина ли за това отделение говорите... Аз съм лежала в 28г.с. с първата бременност за кръвопреливане. Отношението беше повече от добро, а аз съм си крива по принцип... Вип стая нямаше свободна и останах в обща стая с още 5 момичета. Едното от тях вече лежеше 2 месеца с дупка в мехура на легло, повдигнато откъм краката и се радваше на завидни грижи и внимание. Според нея - не плащаше нищо (засекахме се в родилното с живи и здрави младежи). станалите момичета бяха с по-малки проблеми - повръщания, болки, отминали вече контракции. И те бяха доволни от всичко. Вторият път лежах с тази бременност към 8 г.с. за задържане. Приеха ме в 12 през нощта и акушерката и лекаря дори се опитваха да ме разведрят с бъзици, докато явно им личеше, че са ги събудили заради мен. този път бях във вип стая. Първото си дете родих в Тина киркова и там вече имам някои забележки, но те не касаят това отделение (искаха да ме обезболяват с инжекции в задника, при положение, че имах абокат и на 6 ден активно отричаха причината за истерията на иван - оказа се, че акушерката е заспала и не беше нахранила всичките бебета).

# 12
 • гр. София
 • Мнения: 112
Да, мила, за същото отделение говорим.Мога да направя сравнение.
Значи...
Лежах във въпросното отделение в 12-13 г.с. (септември 2007 год.) Тогава завеждаш отделението беше една рускиня, възрастна. Минаваше всеки четвъртък заедно с другите лекари на визитация и чепкаше случая ти до косъм, независимо дали си с уговорка с някой лекар.  много съм доволна от отношението тогава.
НО!!!
по време на престоя ми там се запознах с момиче, също в 12-13 г.с. бременно. Беше си избрало за лекуваща лекарка д-р Пашова, тя още не беше завеждаща въпросното отделение. Та момичето кървеше, пиеше страшни дози утрогестан за задържане и над 3 седмици чакаше въпросната Пашова да  дойде да го види, а не само по телефона да говори с нея. Единият път лекарката не дойде на обещаната среща, защото беше на кръщене, после се оказа на сватба, после не помня вече, но на момичетата в стаята ни направи впечатление това `отношение` и съветвахме момичето да я смени. Оказа се, че вече е платен 200 лв.(толкова беше тогава) абонамент за тази лекарка... Лично аз мога да кажа, че за своите 10 дни там престой видях лекарката САМО надничаща от вратата-така преглеждаше тя своята, платила си абонамент при нея пациентка.
Изписаха ме, но продължех да се чувам с това бременно момиче. Беше преживяло не един аборт преди тази си бременност. И какво мислите се оказва-в началото на 6-ти месец (някъде ноември 2007) моята позната загубва бебето си. За пореден път.  От това, което каза тя, всъщност е трябвало да се направи серклаж, защото е имало предишни спонтанни аборти и шийката била нам си каква. Но серклажът е трябвало да стане до края на третия месец, после ставало тежко бебето и не се получавал както трябва. На нея такъв серклаж не беше направен. Тя при огромен кръвоизлив отива с мъжа си в Шейново и там просто кюртират, за да спрат кръвоизлива. От там така й казват-бебето е излязло здраво, нямало е причина от към бебе да се получи това, което  е станало. Просто е трябвало серклаж...
И искате ли да научите нещо интересно... Това се случва някъде началото на ноември 2007, а декември 2007 д.р Пашова започва да работи като завеждащ въпросното отделение, нищо, че печели конкурса си за мястото през март 2008
Това го гарантирам, защото аз самата влязох в 39 г.с. отново в това отделение (края на март 2008), тя пред мен черпеше за спечеления конкурс!!! Ха, тя е била `заета`, жената ...  нищо, че нейна пациентка е имала нужда от някакъв си серклаж, за да не направи отново спонтанен аборт...
Е, мога да ви кажа, че влязох с високо кръвно 160/100, подута, отекла, с денонощни главоболия  и никой нищо не направи за мен, едан акушерка на своя глава ми даде валидол под езика... #Crazy а имах уговорка с лекар от това отделение, той ми води цялата бременност. Е, познайте дали някой въпреки това ми обърна внимание. Помолих да ме изпишат и веднага се отправих към МД, където укротиха в някаква степен кръвното с хапчета. А когато казвах на въпросния лекар, че се самоизписвам, той каза :"Стой поне три дни, де, че да платят клиничната пътека!" #Crazy Да стоя и да не правят за мен и бебето нищо, ама разбирате ли, да им платят клиничната пътека...
Е, не стоях!!! кой щеше да поеме отговорността, ако нещо с  мен или бебето се случеше междувременно???
Та в резюме - момичета, бягайте от там, ако ви е мил животът на бебето!!!

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 12:39 от LeAn

# 13
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 8 740
LeAn това за клиничната пътека е всеизвестна истина, за съжаление #2gunfire Когато и аз като теб се самоизписах от въпросната "болница" и се отправих с 300 към МД, там това ме питаха "Държаха те в патологията няколко дни нали? Да си вземат пустата пътека..." Е да, така беше - с контракции, кървене и изтичащи води в 29 г.с. не само че лекарката на която плащах не дойде нито веднъж за 5 дни, ами и през нощта ходех да издирвам спящи акушерки, за да ми сменят системата #Cussing out Понеже имах неблагоразумието да съм в това положение точно около новогодишните празници, госпожа Григорова (за мен тя не е лекар и не мога да я нарека доктор) ми заяви по телефона, когато й се обадих да й кажа, че системите не помагат, контракциите ми зачестяват, а и водите ми вече текат, че "...нищо не мога да направя в момента, мъжът ми има днес рожден ден, да ти правят записи там, лежи и т'ва е. Ще дойда на 05.01" #Crazy (беше 01.01.09)  Сега като си спомня този кошмар и настръхвам. После загубих още 2 часа, за да накарам някоя от акушерките да доведе лекар, за да ми даде документите и да се махам #2gunfire Когато най-сетне благоволи да дойде някакъв доктор от родилно каза, че не можел да ми даде епикризата, защото било почивен ден и ксероксът не работел ooooh! #Crazy Е, казах му, че предполагам, че поне знае да пише и да сяда и да я преписва. Преписа я на гърба на една рецепта и с този "документ" отидох в МД. Там направо се хванаха за главата  ooooh!

# 14
 • гр. София
 • Мнения: 112
LeAn това за клиничната пътека е всеизвестна истина, за съжаление #2gunfire Когато и аз като теб се самоизписах от въпросната "болница" и се отправих с 300 към МД, там това ме питаха "Държаха те в патологията няколко дни нали? Да си вземат пустата пътека..." Е да, така беше - с контракции, кървене и изтичащи води в 29 г.с. не само че лекарката на която плащах не дойде нито веднъж за 5 дни, ами и през нощта ходех да издирвам спящи акушерки, за да ми сменят системата #Cussing out Понеже имах неблагоразумието да съм в това положение точно около новогодишните празници, госпожа Григорова (за мен тя не е лекар и не мога да я нарека доктор) ми заяви по телефона, когато й се обадих да й кажа, че системите не помагат, контракциите ми зачестяват, а и водите ми вече текат, че "...нищо не мога да направя в момента, мъжът ми има днес рожден ден, да ти правят записи там, лежи и т'ва е. Ще дойда на 05.01" #Crazy (беше 01.01.09)  Сега като си спомня този кошмар и настръхвам. После загубих още 2 часа, за да накарам някоя от акушерките да доведе лекар, за да ми даде документите и да се махам #2gunfire Когато най-сетне благоволи да дойде някакъв доктор от родилно каза, че не можел да ми даде епикризата, защото било почивен ден и ксероксът не работел ooooh! #Crazy Е, казах му, че предполагам, че поне знае да пише и да сяда и да я преписва. Преписа я на гърба на една рецепта и с този "документ" отидох в МД. Там направо се хванаха за главата  ooooh!


Ти ме разби... #Crazy
Аз нямах ни обменна карта, ни изследвания, ни нищо. Само едно адски високо кръвно Confused
Зная я тази д-р Григорова...Голяма мазня е тя, направо  Sick

...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт