Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора


Мнения: 484
Здравейте, моля Ви да ми дадете идеи за приготвянето на свински пържоли но по начин по различен и вкусен LaughingБлагодаря предварително!
Цитирай

Под звездите

Мнения: 512
 Начуканите и мариновани пържоли оставям в хладилник да постоят 1-2 часа,след това в йенска тенджера слагам малко масло,пържоли,гъби,топено сирене(или няколко вида сирена)готварска сметана и малко вода и печа
Цитирай

На брега на реката

Мнения: 1 478
Аз ги правя на фурна, на ниска температура за около 2- 2,5 часа. Намазвам ги с горчица, нареждам ги в тавичка, заливам дъното й с един пръст вода и ги покривам с фолио. И така поне 2,5 часа ги задушавам ......и чак ги забравям  35
Цитирай

Athens-Varna

Мнения: 2 104
Аз ги приготвям в тава със зехтин,лимон,сол,пипер,чубрица Peace
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Аз съм ги правила по този начин и стават много вкусни  Peace

Начукват се пържолките, заливат с горчица , бяло вино , черен пипер ,лимон и след половин час се пекат на скарата.Могат и да се изпържат в тиган с мазнина. Готовите се слагат в йена и между тях се нареждат малки лукчета и няколко скилидки чесън, заливат се само с вино и се пекат за малко във фурната.
Друг начин е да се начукат предварително и да се намажат със следната паста от соев сос,горчица,черен пипер, лимон.После се оставят да престоят и се пекат в тава с малко вода и вино с фолио отгоре.
Цитирай


Мнения: 4 923
Майка ми ги накисва в прясно мляко  Peace стават много вкусни. Според мъжа ми същото важи и за киселото мляко, но не сме го пробвали.
Цитирай


Мнения: 2 846
Аз ги мариновам с портокалов сок и подправки.
А когато ги сложа да ги пека, в тавичката слагам останалата марината и бяло вино.
Стават супер  Peace
Цитирай


Мнения: 2 800
Аз ги мариновам с портокалов сок и подправки.
А когато ги сложа да ги пека, в тавичката слагам останалата марината и бяло вино.
Стават супер  Peace


Това ще го пробвам. Може ли да ми кажеш какви подправки слагаш?
Цитирай


Мнения: 2 846
Честно казано използвам готови подправки за пържоли, защото са по-ароматни, а и като започна аз да ги слагам на око винаги прекалявам с даден аромат и прецаквам другите.
Цитирай

под голямата лоза

Мнения: 7 727
Аз ги правя на фурна с лук. С много лук.

п.п...ястието е подходящо само, ако на следващия ден нямате светски излизания.
 Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 2 026
Майка ми ги накисва в прясно мляко  Peace стават много вкусни. Според мъжа ми същото важи и за киселото мляко, но не сме го пробвали.

а в прясното мляко ли се пекат или само се накисват в него предварително?
Цитирай


Мнения: 4 923
Майка ми ги накисва в прясно мляко  Peace стават много вкусни. Според мъжа ми същото важи и за киселото мляко, но не сме го пробвали.

а в прясното мляко ли се пекат или само се накисват в него предварително?

Само се киснат - за крехкост  Peace След това се поизмиват Hug
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
   В тази темичка съм дала много хубава изпитана рецепта за приготвяне на свински пържоли.Виж я ,ако искаш. Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 026
argun, мерси  Hug сега ги накиснах в прясно мляко и довечера ще пробваме за какво иде реч  Laughing
Цитирай

Шумен

Мнения: 458
ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И МАЙОНЕЗА

Продукти:Свински пържоли/да покрият дъното на средно голяма тава/;
1 малка майонеза;
същото количество кисело мляко;
1-2 ч.л горчица;
300 гр гъби;
черен пипер,сол,1 с. л брашно,1 кубче гъбен булъон.

Пържолите се осоляват, поръсват с черен пипер ,начукват се и се изпържват леко в загрята мазнина.Нареждат се в тавичка.В същата мазнина се запържват гъбите и се изсипват върху месото.
В компотен буркан се разбиват 1 с.л брашно, горчицата,майонезата ,кис. мляко и натрошеното кубче булъон..Долива се вода два пръста под ръбчето .Буркана силно се разклаща
да се разбият продуктите и се заливат пържолите.
Тавичката се завива с фолио и ястието се пече в предварително загрята фурна.
Пържолите може предварително да се мариноват с малко бяло вино.

Изпитана и много сполучлива рецепта.


 
 


 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора