Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 май 2009, 17:29 ч.

КАЙЗЕРШМАРЕН - рецепта?

  • 7 129
  • 9
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 207
Това е един невероятен сладкиш, който задължително си поръчвам в доста ресторанти. Представлява сладко тесто с плодове и сладолед. Знае ли някой точно как се прави и ако може да сподели рецептата. Ще съм му задължена, много искам да опитам да го направя.

# 1
  • USA
  • Мнения: 1 777
Тава не е ли като пенкейк гарниран със сладолед и плодове?

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 7 170
    Защо ли ми се асоциира с нещо изварено? newsm78

    Май Пети е права!Това намерих в Гуугъл.

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 18:39 от Селма

# 3
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
Иван Звездев има рецепта за кайзершмарн:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=2659
Обаче гледам, че в рецептата му няма нито плодове, нито сладолед  newsm78 Та не знам дали е същото.

# 4
  • Мнения: 10 303
    Защо ли ми се асоциира с нещо изварено? newsm78

   

Селма, не е, ако беше нямаше да го пропусна. Grinning На мен ми прилича по скоро на омлет-палачинка с карамел и може плодове, може сладолед. Не е лошо, но не ме впечатли много.

А рецептата на Звездев е близка до оригинала, кайзершмарена се поднася с гъст сливов компот, ама почти като сладко. Може би някой, живеещ из австрийско или немско ще ни светне?!

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 18:49 от labrex

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 7 170
  Мисля,че в сладкарницата Романс имаше някакъв изварен пай с приличащо на горепосоченото име,затова помислих за извара.... Rolling Eyes

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 766
в Любими съм дала рецепта на КайзершмарнаWink

това е австрийски специалитет.
сервира се с плодове или със заквасена сметана ( в отделна съдинка)
обикновено го сервират само поръсен с пудра захар.

в Бг съм яла какви ли не измишльотини, напоен с мазнина или плуващ в топинг Sick
ние го ядем само с пудра захар, за да усетим вкуса на останалите съставки Peace

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 207
Да точно това е или поне изглежда така. Благодаря ви ще пробвам да го направя.
Аз съм го яла поръсен с пудра захар и гарниран с плодове и сладолед.

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 766
Да точно това е или поне изглежда така. Благодаря ви ще пробвам да го направя.
Аз съм го яла поръсен с пудра захар и гарниран с плодове и сладолед.

та знам, че го сервират така, но така се смесват много вкусове и става на топка в стомаха Wink
незнам защо го слагат този сладолед, явно вместо сметаната newsm78

# 9
кайзершмарен-а не се поднася със сладолед и/или плодове.а със сливов сос както беше писал някой,сос-а отделно а шмарена поръсен с пудра захар.до колкото си спомням тестото се пържи а не се вари.пържи се в краве масло с нищо друго не става,имаше някаква тънкост която не успях да науча,обаче гарантирам че се пържи,научих го от един немец-готвач на кораба на който работих за кратко/между другото не съм гледал още рецептата на звездев, тоя десерт има отвратителн вид,на вкус е много добър,но на вид не/


    Защо ли ми се асоциира с нещо изварено? newsm78

   

Селма, не е, ако беше нямаше да го пропусна. Grinning На мен ми прилича по скоро на омлет-палачинка с карамел и може плодове, може сладолед. Не е лошо, но не ме впечатли много.

А рецептата на Звездев е близка до оригинала, кайзершмарена се поднася с гъст сливов компот, ама почти като сладко. Може би някой, живеещ из австрийско или немско ще ни светне?!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт