Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В. Търново

Мнения: 70
Не е много - 4 буркана, но ми свиди да го изхвърля. Предполагам, че не съм го затоплила достатъчно и затова стана такова - ни кисело, ни прясно. Та да ви попитам - какво мога да направя с/от него? Има ли начин да го спася или използвам за готвене? А ако има - в какви рецепти? Благодаря  Hug
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
затопли го.
като за заквасване.
аз слагам буркана в тенджера с вода и загрявам до 40 С.
завивам отново.
така се дозаквасва Peace

ако не стане,просто го свари да се пресече и си направи извара Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 341






На мен също ми се е случвало!
Аз също като  Asyalein го затоплям отново и се получава!
Може и в МВ на по-слаба мощност!
Цитирай

в провинцията

Мнения: 237
Понеже и на мен ми се е случвало, и то неведнъж, имам опит  Embarassed
Използвам го предимно за заместване на теста всякакви.
Понякога си правя маски - лице, коса, тяло...  4470
Цитирай

София

Мнения: 9 918
на мен ми се случи 2 пъти,млякото беше разредено
спрях да подквасвам
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Не е проблема в млякото, ами в липсата на закваска в млякото, което си ползвала.
И на мен ми се е случвало, а наскоро овчето мляко, което се опитах да подквася  се точеше отвратително пак поради тази причина. После говорих с жената, от която го вземам и тя ми предложи от нейната закваска-стана много гъсто и хубаво. Тя сподели, че в началото 5-6 пъти е подквасвала кисело и все така се получавало, докато й се "изчисти" закваската.
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Не е проблема в млякото, ами в липсата на закваска в млякото, което си ползвала.
И на мен ми се е случвало, а наскоро овчето мляко, което се опитах да подквася  се точеше отвратително пак поради тази причина. После говорих с жената, от която го вземам и тя ми предложи от нейната закваска-стана много гъсто и хубаво. Тя сподели, че в началото 5-6 пъти е подквасвала кисело и все така се получавало, докато й се "изчисти" закваската.

 Peace
Обикновено проблемът е в закваската. Ако ползваш купено кисело мляко има голям процент вероятност да не се подкваси.
Цитирай


Мнения: 4 923
Хм, от утре започвам да квася мляко. Записвам се да следя темата.
Цитирай

В. Търново

Мнения: 70
Благодаря ви, момичета. Муза, за такъв тип употреба не се бях сетила   bouquet, ще опитам и така. Иначе сега мисля да пробвам да направя кюфтета с бял сос, дано не ми се наложи да изхвърля и каймата  newsm03 Ще докладвам какъв е резултатът  smile3525
Цитирай

В. Търново

Мнения: 70
Значи - кюфтетата си станаха, сякаш са с нормално мляко. Опитах и палачинки, също се получиха прилично. Все пак дано не ми се налага да правя експерименти и другия път, когато квася.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.