Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 540
 • София
 • Мнения: 1 771
След дипрозон кожичката може да се е отпуснала, но ако при ерекция не се забелва нормално, това вече е проблем. Може би трябва да преценим за частична пластика.
Колкото до зачервяването в топлата вода, това е нормално кръвонапълване на този орган, богат на кръвоносни съдове.

# 541
 • София
 • Мнения: 1 771
Здравейте проф. Бранков,

синът ми е на 2 год. и 3 месеца. Преди една година педиатърката му забели пишлето насилствено и се получиха разкъсвания на кожичката, които след срастването доведоха до вторична фимоза. Използвахме дипрозон един месец и сега пишлето го забелваме всеки ден. Когато е в ерекция обаче няма никакъв шанс да бъде забелено. Това проблем ли е? Дали ще се оправи от само себе си с времето? Също ме притеснява и това, че като му забеля в банята вечер пишлето и го оставя така 20 секунди, главичката става червена и после синьо-лилава. Това нормално ли е?

Здравейте, извинете ме че не Ви отговорих навреме.
Ако забелването е трудно при ерекция, значи кожичката е стегната от патологичен фимозен пръстен. Тъй притиска главичката и тя се кръвонапълва - от там и тъмно-червения цвят. Изглежда трябва да се направи малка частична пластика за да се отпусне препуциумът.

# 542
 • Мнения: 3
Синът ми е почти на 17 години и ми сподели, че доста дълго не си е оголвал главичката докато се къпе както му бях казал да прави. От скоро пак го прави, но казва че когато е в ерекция не може да оголи главичката, когато не е в ерекция успява. Заболяването фимоза ли е? Нужно ли е да се подлага на операция или може и от само себе си да се получи. Казва също и, че му е много чувствителна главичката, но това е разбираемо. Извинявам се, че се отклонявам от темата за малки деца, но сме много притеснени всички и не знаем какво да правим. Благодаря за помощта

# 543
 • София
 • Мнения: 1 771
Здравейте, Честита Нова година.

При Вашия син има патологична вторична фимоза. Най- вероятно ще се наложи обрязване, такъв е моят опит. Може да опитате 1 - 2 месеца да мажете стегнатата част на кожичката с Дипрозон 0,05 % два пъти дневно, на фин слой. После ще се направи преценка.

# 544
 • Мнения: 3
Благодаря за бързия отговор. Ако се стигне до операционно лечение, къде ни препоръчвате да го извършим и има ли от какво да се притесняваме. Благодаря отново за помощта.

# 545
 • Мнения: 3
Също има от време на време болки и в областта над пениса и около него. Четох, че може да е от фимозата, но се притеснявам

# 546
 • София
 • Мнения: 1 771
Аз също извършвам такива операции. Те се правят в отделението по урология на Токуда.
Освен това се правят и във всички урологични отделения.

# 547
 • Бургас
 • Мнения: 166
Здравейте проф. Бранков,

синът ми е на 4 години и все още не е забелен напълно. Стигнали сме до някакво междинно положение, но от повече от година насам нямаме напредък. Мисля, че е време да го заведем на хирург, понеже не вярвам вече нещата да станат от самосебе си.
Желанието ми е това да стане възможно по-безболезнено и нетравмиращо за детето. Тук, в Бургас, мои приятелки ми споделиха как е протекла процедурата при техните деца - детето ляга, а двама човека го хващат здраво - единият за коленцата, другият за рамената и докторът забелва. Ясно е, че това е съпроводено с пищене и ужас за момчето и родителя. Предпочитам да го докарам в клиника в София, ако там използвате някакви по-безболезнени процедури или поне локална, дори обща анестезия.
Моля да ми отговорите, дали е възможно и дали извършвате някакво обезболяване при самата процедура? Синът ми е вече голям и не желая да му нанасям психическа травма.

# 548
 • Мнения: 95
Здравейте, професор Бранков!
Голямото ми момче, на 2 години и 3 месеца, никога не е забелвано, а и, поради ред причини, от раждането му съм го измивала почти без да дърпам (никога не се е откривала главичката).
През месец декември бяхме при Вас на консултация и тогава отдръпнахте с около 1/3, казахте, че има леки слепвания. След това мазахме 1 месец с Дипрозон и започна по-леко да се отваря, до положението, в което стигна на прегледа. След това продължихме всяка вечер при баня, но от известно време той плаче истерично, като се опитваме да направим процедурата и се свива, така че не мога и да пипна. Не съм убедена, че изпитва болка, макар да твърди, че е така, като питаме.
Имам нужда от съвет дали да пробвам или да се откажа за известно време, защото не желая да го травмирам и да предизвиквам ненужно негативно внимание върху тази така чувствителна зона. Срещала съм и много материали от този тип https://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/18/basic_care_intact/ , според които не е необходимо изобщо да се прави каквото и да било с кожата на пениса и тя ще стане гъвкава от само себе си. Разбира се, не съм медицинско лице и не мога да съм сигурна кое е правилно, ще ми се да избегна и евентуална хирургическа намеса в бъдеще.
Таткото не може да даде личен пример, тъй като е обрязан като дете, при операция на хипоспадия.

# 549
 • Мнения: 7
Здравейте доктор Оги,
след две забелвания, сега синът ми (5г.) има стеснен пръстен на кожата при главичката и ужас от пипане на пишлето. При запретване на кожата, тя стисва главичката и главичката посинява. Напоследък отстрани, под кожата се появи "мехурче" със светложълта маса - като влажно сухо мляко, която при запретване не се показва. С какво да мажа стеснената кожа, за да омекне? Налага ли се цепване?
Нашата педиатърка настоява пишлето да се забелва, защото в по-късна възраст често се получавали възпаления. Как да постъпя, за да му спестя понататъшен стрес?Здравейте д-р Оги, и моят син е със същия проблем Той е на почти 6 години. Два пъти съм го водила при вас и двата пъти препоръчахте мазане с Елоком, кожата се отпуска за няколко месеца и после пак се връща в старото състояние - демек тесен пръстен. Всеки ден я отваряме, не го боли. Да го доведа ли пак да го видите? На няколко пъти имаше сериозни зачервявания.

# 550
 • София
 • Мнения: 1 771
Здравейте проф. Бранков,
.......
 Предпочитам да го докарам в клиника в София, ако там използвате някакви по-безболезнени процедури или поне локална, дори обща анестезия.
Моля да ми отговорите, дали е възможно и дали извършвате някакво обезболяване при самата процедура? Синът ми е вече голям и не желая да му нанасям психическа травма.

Здравейте,
вярно е, че амбулаторната манипулация е много стресираща. Но... няма такова локално средство, което да успокои детето. При показания тези манипулации се правят под обща упойка, тоест детето се приема в болницата и се третира като болен за операция.
Всичко зависи от локалното състояние. Трябва да прегледам детето и да преценя какъв подход да използвам. Все пак има варианти.
Потърсете ме на 0888 373 857

# 551
 • София
 • Мнения: 1 771
Здравейте, професор Бранков!
.........След това продължихме всяка вечер при баня, но от известно време той плаче истерично, като се опитваме да направим процедурата и се свива, така че не мога и да пипна. Не съм убедена, че изпитва болка, макар да твърди, че е така, като питаме.
Имам нужда от съвет дали да пробвам или да се откажа за известно време, защото не желая да го травмирам и да предизвиквам ненужно негативно внимание върху тази така чувствителна зона. Срещала съм и много материали от този тип https://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/18/basic_care_intact/ , според които не е необходимо изобщо да се прави каквото и да било с кожата на пениса и тя ще стане гъвкава от само себе си.

Здравейте, аз винаги препоръчвам да се изчака със забелването, освен ако вече не е възникнала патологична фимоза - тоест много стегната кожичка, която прави кожен фимозен пръстен. В тези случаи първо препоръчвам Дипрозон, както правят по целия свят. Но ако той не помогне, смятам че една частична пластика ще разреши положението, в противен случай нещата се задълбочават с напредване на годините.
При мен са идвали големи младежи, при които този проблем е възникнал поради неговото неглижиране в детска възраст.
Потърсете ме отново.

# 552
 • София
 • Мнения: 1 771
Здравейте доктор Оги,
след две забелвания, сега синът ми (5г.) има стеснен пръстен на кожата при главичката и ужас от пипане на пишлето. При запретване на кожата, тя стисва главичката и главичката посинява. Напоследък отстрани, под кожата се появи "мехурче" със светложълта маса - като влажно сухо мляко, която при запретване не се показва. С какво да мажа стеснената кожа, за да омекне? Налага ли се цепване?
Нашата педиатърка настоява пишлето да се забелва, защото в по-късна възраст често се получавали възпаления. Как да постъпя, за да му спестя понататъшен стрес?

Здравейте, изглежда нещата не са напреднали към подобрение. Елате, трябва да преценим съвместно какво да предприемем.


Здравейте д-р Оги, и моят син е със същия проблем Той е на почти 6 години. Два пъти съм го водила при вас и двата пъти препоръчахте мазане с Елоком, кожата се отпуска за няколко месеца и после пак се връща в старото състояние - демек тесен пръстен. Всеки ден я отваряме, не го боли. Да го доведа ли пак да го видите? На няколко пъти имаше сериозни зачервявания.

# 553
 • Мнения: 2

Здравейте проф. Бранков,

Бяхме на преглед с моя 7 м. син. Диагнозата на вашия колега е пълна фимоза и склеротично изменение на върха на препуциума и не допуска мануална аблация. Предписа кортикостероиди.

Много изчетох по темата и въпросите ми са: Не сме забелвали, оставяме го голичък на ден по 4-5 часа и той сам си играе с пишлето. Какви са според вас шансовете да се оправят нещата с кортикостероидите? Не са ли опасни за 7м бебе? Ако няма подобрение с кортикостероидите, операция ли е единственото решение? На коя възраст се прави тази операция? Възможно ли е да се оправи тази фимоза без оперативна намеса въобще като се оставя бебето само да свърши тази работа?

Много ми се иска да има решение без кортикостероиди и без операция.

Благодаря Ви за отделеното време

Поздрави

# 554
 • Мнения: 4
Мъж на почти 30 години съм.
Появи ми се Фимоза което е твърде неприятно.
Може ли съвет към кой специалист във Варна да се обърна защото съм много уплашен.
И също така има ли лазерно лечение във Варна защото в Интернет не намерих никъде да се извършва това лечение?
Някой който се е сблъскал или негов близък би ли ми дал съвет какво да правя?
Благодаря много предварително
От Варна съм

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт