Снимките ги давам от друг сайт, от там където взех рецептата.
http://www.gotovimdoma.ru/publ/foto_recept_klassicheskikh_tonkik … lenice/34-1-0-401
Ето и начина по който правих аз.
Продукти:
-Брашно 550гр
-Мляко прясно около 500 мл
-Краве масло 25гр
-Олио 3с.л
-Яйца 3бр
-Мая(суха) 7гр
-Захар 2ч.л
-Сол 1чл
Брашното заедно със захарта и солта и маята добре го разбърквате, след като разбъркате добавете по малко мляко до като не стане по гъсто от боза(почти като кексово)
ВСИЧКО СЪМ ПРАВИЛА С ПОМОЩА НА МИКСЕР НА НИЗКИ ОБОРОТИ.
След като разбъркате много добре да няма топчета добавете олиото, покрийте с фолио и сложете да втасва.
Трябва тестото да удвои обема си, ако сте го сложили на топло, това ще стане след около 40-50 мин.
През това време разбийте добре яйцата и добавете разтопеното масло (гледайте да не е горещо)
След като тестото ви удвои обема добавете сместа от яйца и масло, разбъркайте внимателно до като не стане всичко гладко и с консистенция на боза.
Оставете тестото да поседи още 15 мин и започнете да печете палачинки като наливате направо в горещ тиган тънък слой от тестото.
Предполагам знаете от какъв тиган имате нужда , нали?, ако не, тиган с не прегарящо дъно (тип тефал)
Като забележете че палачинката се е изпекла отдолу, обърнете я на друга страна със шпатула.
След като свалите палачинката от тигана намажете я с краве масло.
И така наредете една палачинка върху друга. Палачинките стават много въздушни и мекички с много приятен вкус.
Подайте ги с мед и масло, или пък със сиренце, може да импровизирате.
У нас ги обичаме със сьомга.
P.S Да копирам и тук рецептата за сьомгата
Аз я купувам в метро сурова.
Режа я на тънки парченца(желателно като на снимката) редя в пласмасова кутийка един ред, поръсвам добре със сол, поливам със лимонов сок (може купен), отгоре със зехтин малко.
Остваям в хладилника за 2 денонощия.
примерно количество
500гр сьомга
50 мл лимонов сок
50 мл зехтин
сол на вкус (около 3-4 с.л)