Следващите ще ги оцветя със сладкарска боя.
200 г обезмаслено разбито сирене /за БГ Ескуиза/
400 мл обезмаслено прясно мляко
3 супени лъжици желатин
подсладител
Разбийте сиренето, подсладителя и половината от прясното мляко до получаване на еднородна смес, без бучки.
Загрейте почти до завиране другата половина от млякото, добавете желатина**. Разбъркайте. Дръпнете от огъня и изсипете сместа със сиренето, като отново разбъркате добре.
Разпределете в чашки за крем карамел. Оставете в хладилника поне за 4 часа.
На мен ми се получи като мус и следващия път ще сложа повече желатин.
Източник
------------------------------------------------------------------------------------------
*Френско сирене от района Нормандия.
**Не пише за предварително накисване, но аз винаги предварително го накисвам в студена вода, за да се отпусне. Не го слагам в МВ, за да стане съвсем течен.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Още преди да публикувам рецептата, го направих. Видях снимката и се сетих, че имам точно такива чашки за крем. Пластмасови са. Купих ги преди години и изобщо не ги бях ползвала. Ето ги:
Тъй като прочетох, че авторката на рецептата пише, че е станало като мус, сложих 4 пакетчета желатин /4 х 10 г/. Сложих също есенция. Желатинът предварително накиснах в студена вода. След като разпределих в чашките, в някои от тях капнах по 3 капки червена, в други - 3 капки зелена сладкарска боя. Бялото не е съвсем бяло, защото подсладих с течна Стевия, която е кафява.
След като стегнаха в хладилника /за по-малко от 4 часа/, отделих едното с помощта на остър нож, обърнах в чинийка и украсих с канела. Вкусно е!