ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 104
  • 728
  •   5
Отговори
# 345
  • Испания
  • Мнения: 37 503
PETIT-SUISSE*



Следващите ще ги оцветя със сладкарска боя.

200 г обезмаслено разбито сирене /за БГ Ескуиза/
400 мл обезмаслено прясно мляко
3 супени лъжици желатин
подсладител

Разбийте сиренето, подсладителя и половината от прясното мляко до получаване на еднородна смес, без бучки.
Загрейте почти до завиране другата половина от млякото, добавете желатина**. Разбъркайте. Дръпнете от огъня и изсипете сместа със сиренето, като отново разбъркате добре.

Разпределете в чашки за крем карамел. Оставете в хладилника поне за 4 часа.
На мен ми се получи като мус и следващия път ще сложа повече желатин.

Източник

------------------------------------------------------------------------------------------
*Френско сирене от района Нормандия.
**Не пише за предварително накисване, но аз винаги предварително го накисвам в студена вода, за да се отпусне. Не го слагам в МВ, за да стане съвсем течен.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Още преди да публикувам рецептата, го направих. Видях снимката и се сетих, че имам точно такива чашки за крем. Пластмасови са. Купих ги преди години и изобщо не ги бях ползвала. Ето ги:

 

Тъй като прочетох, че авторката на рецептата пише, че е станало като мус, сложих 4 пакетчета желатин /4 х 10 г/. Сложих също есенция. Желатинът предварително накиснах в студена вода. След като разпределих в чашките, в някои от тях капнах по 3 капки червена, в други - 3 капки зелена сладкарска боя. Бялото не е съвсем бяло, защото подсладих с течна Стевия, която е кафява.

 

След като стегнаха в хладилника /за по-малко от 4 часа/, отделих едното с помощта на остър нож, обърнах в чинийка и украсих с канела. Вкусно е!

 

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 18:53 от smileys

# 346
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЕMPANADA /Пай/ С ШУНКА И СИРЕНЕ



2 яйца
1 супена лъжица Маисена
сол
2 капки подсладител

обезмаслено топено сирене /за БГ Ексуиза или извара/
пуешка шунка

Разделете белтъците от жълтъците.

Разбъркайте жълтъците, Маисената, солта и подсладителя. Разбийте белтъците на сняг и го добавете внимателно към първата смес.

Застелете тавата на фурната с хартия за печене. Изсипете половината смес, изравнете я. Покрийте я с парчета обезмаслено топено сирене /Ескуиза или извара/ и върху тях – пуешка шунка. Изсипете отгоре другата половина от сместа и пак изравнете.

Печете 10 минути на 200 градуса.

Източник

--------------------------------------------------------------------------------------------
Понеже не обичам да включвам фурната само за едно нещо, винаги /когато е възможно/ използвам МВ.

Направих доза и половина с 3 яйца и 1,5 супени лъжици Маисена, не сложих подсладител. Използвах квадратна силиконова форма /17 х 17 см/. Изсипах половината смес, в която сложих малко маково семе, отгоре с пръсти поръсих с извара, след това с парченца пуешка шунка и добавих втората половина от сместа, поръсих с малко сусам. Да предупредя, че за Първа и Втора фаза са забранени семената.
Пекох на максимална мощност 5 минути и още 2 минути на програма Грил само отгоре.

Ето какво се получи:

 

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 12:35 от smileys

# 347
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ДЮКАНСКИ КРОАСАНИ



3 яйца
2 чаени лъжички бакпулвер
2 супени лъжици Маисена
подсладител*
ванилия



Разделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците с бакпулвера, Маисената, подсладителя и ванилията. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете внимателно към сместа с жълтъците.

Застелете с хартия за печене кръгла тава /за да получите кръгла кора/, изсипете сместа и печете 10 минути на 170 градуса /докато видите, че порозовява/.

Извадете хартията с кората и с точилка натиснете малко кората, за да стане по-фина. Разрежете отгоре-надолу, отляво-надясно, по диагонал, за да получите 8 триъгълника.

Оставете да изстине малко и внимателно отделете от хартията. Може да напълните с дюканска Нутела и да завиете от по-широката страна към по-тънката. Намажете с разбито яйце и върнете във фурната, за да се дозапекат. Може да се поръсят с подсладител на прах.



Източник

------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Рецептата е за сладки кроасани, но могат да се направят солени: да се сложи сол в тестото и като пълнеж извара/извара с яйце.

# 348
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КОКОСОВ СЛАДКИШ



2 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
3 супени лъжици Маисена
1 чаша обезмаслено прясно мляко*
1 яйце
1 обезмаслено кисело мляко с вкус на кокос (125 г)
4 супени лъжици подсладител на прах, подходящ за топлинна обработка
½ чаена лъжичка есенция кокос
½ чаена лъжичка есенция масло
1 пакетче бакпулвер

Разбийте жълтъка, млякото на прах, чашата прясно мляко, киселото мляко и подсладителя.

Добавете Маисената, бакпулвера, есенциите и белтъка, разбит на сняг.

Изсипете сместа в силиконова форма и печете 30 минути на 180 градуса и още 10 минути само отдолу. Сервирайте студен, след като е престоял в хладилника.

Източник

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Може да замените есенциите и киселото мляко с такива, каквито имате.

*В рецептата пише чаша и след това в скоби: от малките. Така че може би е кафена чаша.  newsm78

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 18:29 от smileys

# 349
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТОРТА С КИСЕЛО МЛЯКО ЛИМОН И ЯГОДОВ МАРМАЛАД



2 обезмаслени кисели млека с вкус на лимон /2 х 125 г/
1 супена лъжица лимонов сок
4 супени лъжици обезмаслено разбито сирене /за БГ извара или Ескуиза/
2 листа желатин
4 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
1,5 супени лъжици подсладител на прах

Сложете листата желатин в хладка вода.

Затоплете обезмасленото разбито сирене/извара/Ескуиза с киселото мляко, млякото на прах и бъркайте. Не трябва да завира. Добавете подсладителя и лимоновия сок, бъркайте. Накрая прибавете и желатина и разбъркайте добре.

Изсипете сместа в силиконова форма и сложете в хладилника. Украсете с ягодов мармалад  лайт или с дюкански такъв /рецептата/.

Добре е да я приготвите един ден преди консумация, за да може да престои достатъчно време в хладилника.

Източник

# 350
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТОРТА ДУО /ЛИМОН И КАФЕ/



2 обезмаслени кисели млека с вкус на лимон /2 х 125 г/
1 супена лъжица лимонов сок
3 супени лъжици Ексуиза
4 листа желатин
4 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
подсладител на прах
2 обезмаслени натурални кисели млека /2 х 125 г/
1 чаша кафе

Накиснете листата желатин по 2 листа в две различни купички.

В тенджерка или канче затоплете /без да завират/ Ексуизата, обезмаслените млека лимон и обезмасленото мляко на прах. Бъркайте. Добавете 1,5 супени лъжици подсладител и лимоновия сок, както и 2 листа накиснат желатин, бъркайки непрекъснато. Изсипете сместа в силиконова форма. Изчакайте да стегне.

В купа разбъркайте натуралните кисели млека, подсладител и чашата кафе. Вторите два листа желатин разбъркайте в малко горещо мляко и добавете към сместа с кафето. Изсипете върху първата смес във формата. Сложете в хладилника.

Пригответе един ден преди консумация.

Източник

# 351
  • Испания
  • Мнения: 37 503
НУТЕЛА ДЮКАН /2/



4 супени лъжици Ексуиза
2 супени лъжици обезмаслено прясно мляко
3 супени лъжици обезмаслено какао
1 супена лъжица обезмаслено мляко на прах
подсладител на прах
есенция лешник

Смесете с миксер Ескуизата и прясното мляко, не трябва да останат топчета. Добавете подсладителя, млякото на прах и есенцията. До края разбивайте с миксера.

Изсипете в стъклен буркан, затворете и сложете в хладилника. На другия ден може да се консумира.

Може да използвате за пълнеж, за мазане на палачинки, хляб.

Това количество консумирам 3 дни.

Съхранявайте в хладилника.

Източник

# 352
  • Испания
  • Мнения: 37 503
РУЛЦА ОТ КРАСТАВИЦА И РИБА ТОН



Много лесна рецепта. Нарежете надлъжно краставицата. Намажете с обезмаслено сирене за мазане, поръсете с риба тон в собствен сос и завийте на рулца.

Получава се чудесно предястие.

Източник

# 353
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЦЕЛУВКИ







2 белтъка
2 супени лъжици подсладител на прах
5 капки есенция ванилия
1 чаена лъжичка канела /по желание/

Разбийте всичко на сняг с миксер с бъркалки на максимална мощност. Изсипете в силиконови формички за мъфини. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, докато започне да се зачервява. Внимавайте да не ги изгорите.

Източник

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Според мен, първо трябва да се разбият белтъците с няколко капки оцет и след това да се прибавят подсладителя и есенцията. Иначе има опасност да не станат на твърд сняг.

# 354
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КИШ С КАРФИОЛ



1 пакет замразен карфиол на парченца /около 500 г/
2 яйца и 3 белтъка
100 мл обезмаслено прясно мляко
30 г настърган обезмаслен кашкавал /под 6% масленост/
100 г пилешки гърди /или пуешки, или пуешка шунка/
сол
половин глава лук /по желание/

Разбийте яйцата, белтъците и млякото.

Сварете карфиола /не е необходимо да го размразявате/ в литър вряща вода с добавена сол в нея.

Когато се свари, изцедете добре водата и раздробете карфиола с вилица /на мен ми харесва да оставям парченца, така че не го намачквам прекалено, но ако го обичате като пюре, може да го направите/.

Добавете карфиола към разбитите яйца и изсипете сместа в кръгла форма, подходяща за МВ или във форми за мъфини.

Нарежете месото/шунката на парченца /по-бързо става с ножица/ и ги “изпържете” в сух тефлонов тиган. Ако обичате лук, добавете нарязан ситно към месото.

Прибавете ги към останалата смес във формата/формите, поръсете с кашкавала и печете около 10 минути в МВ на максимална мощност.

Източник

------------------------------------------------------------------------------------
Би могъл да се направи и пресен карфиол.
Преведох и като продукт кашкавала, защото извън България има такъв обезмаслен. Може да се замени с Ескуиза /е, няма да изглежда като на снимката/ или да се пропусне.

# 355
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МИНИ БУРГЕРИ СЪС СьОМГА И ТОФУ



400 г сьомга от консерва*
100 г тофу
1 глава ситно нарязан лук
4 супени лъжици овесени трици
2 яйца

Разбийте яйцата. Изцедете добре сьомгата и я намачкайте с вилица. Направете същото и със соевото сирене. Смесете го със сьомгата и лука, триците и яйцата. Омесете добре.

Оформете кюфтенца и изпечете в сух тефлонов тиган.

Поднесете с режимен сос, салата.


Източник
----------------------------------------------------------------------------
*Тъй като в България, доколкото знам, няма сьомга в собствен сос, може да се замени със сварена такава.

# 356
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЛАЗАНЯ ЗА ПЗ-ДНИТЕ



600 г режимна кайма
½ нарязана глава лук
2 супени лъжици смлени домати
1 пакет пуешка/пилешка шунка
30 г обезмаслен настърган кашкавал /за БГ Ексуиза/
подправки според вкуса ви /чесън на прах, босилек, черен пипер.../
щипка сол

За сос Бешамел: 2 чаени чаши обезмаслено прясно мляко, 1 супена лъжица Маисена, индийско орехче, щипка сол

“Изпържете” каймата и лука в сух тефлонов тиган. Добавете смлените домати, подправките и солта.

За соса на средно-силен огън загрейте 1 чаша обезмаслено прясно мляко. В купа разтворете Маисената в другата чаша мляко. Разбъркайте много добре, да не останат топчета. Когато се затопли първата чаша /без да завира/, добавете разтвора с Маисената. Бъркайте непрекъснато, като добавите и индийското орехче, солта. Сосът е готов, когато се сгъсти.

Започнете да редите лазанята. Вместо традиционните листа от паста използваме шунката. Редите шунка, смес с каймата, пак шунка... Завършете с шунка. Залейте с бешамела.  Поръсете с настъргания кашкавал/Ескуиза.

Печете 15 минути на 210 градуса и още 5 минути на грил.



Източник

# 357
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Снощи си правих един десерт, невероятен е. Осмелявам се да ти предложа рецептата и ако ти хареса и желаеш, най-вече, да я постнеш за всички.Наистина е много добър десерт Wink
И така...

"Баварски" шоколад с лимонов мус

Продукти за шоколада

250 мл обезмаслено прясно мляко
2 жълтъка
3 листа желатин /половин пакетче/
150 г кисело обезмаслено мляко-може да се изцеди малко
2 с. л. обезмаслено какао
подсладител на вкус

-Продукти за мус-а

2 листа желатин /половин пакетче/
кората на един лимон
1 яйце
подсладител на вкус
250 г кисело обезмаслено мляко-изцедено

Приготвяне на шоколада:
Приготвяме желатина по съответната технология-лист/на прах.
 Прясното мляко се кипва, след което на тих огън се прибавят разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане. Като се посгъсти до степен да залепва на лъжицата, се дръпва от котлона и веднага се добавя желатина и какаото. Разбърква се много добре и се смесва с разбитото заедно с подсладител кисело мляко. Разбърква се още веднъж много добре и се разпределя в чашки или купички. Оставя се да стегне малко.

Приготвяне на лимоновия мус:

Приготвяме желатина.
Настъргва се лимоновата кора и разбиваме добре с жълтъка,подсладителя и 50 г от киселото мляко.
Загряваме сместа на тих огън за 2 мин., след което се маха от огъня и при непрекъснато бъркане добавяме желатина.
Разбива се добре останалото кисело мляко-200 г и смесваме с лимоновия крем. Накрая добавяме внимателно разбития на мнооого твърд сняг белтък.
С така приготвеният лимонов мус се покрива вече постегналия шоколад.
Оставя се в хладилника за поне 2 часа и воала... имаме един невероятен десерт!!!

Авторката на рецептата за шоколада е една френска дюканка от арабски произход.

 

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 01:54 от smileys

# 358
  • Испания
  • Мнения: 37 503
MILHOJAS*, CANUTILLОS, НЕАПОЛИТАНИ, ОХЛЮВИ



За корите

2 супени лъжици овесени трици
1 супена лъжица пшенични трици
1 супена лъжица разбито обезмаслено сирене /за БГ Ексуиза или извара/
1 белтък

За сладкия вариант: подсладител и есенция

За соления вариант: сол и подправки

С вилица разбийте в купа всички продукти. Не е необходимо да разбивате на сняг белтъка.



Отрежете парче хартия за печене и изсипете върху него лъжица от сместа.



Сгънете хартията наполовина и разпределете равномерно сместа, внимавайки да не излезе от хартията.







Печете 2 минути на максимална мощност в МВ. Първия път не рискувайте и внимавайте, защото може във вашата МВ да се опече и за 1 минута. Кората трябва да е фина и хрупкава.







Повторете, докато свърши сместа.



Тъй като беше първи опит, нямах представа какво точно ще ги правя тези кори. Излязоха много големи и ги разрязах с помощта на ножица.



Корите са готови!



За намазване може да използвате сместа за дюкански целувки, гъст режимен крем, желатинов крем.**



CANUTILLAS /Пурички в наш вариант/

(Типичен десерт в страната на баските)



 Към продуктите за корите добавете щипка обезмаслено какао. Изсипете чаена лъжичка от сместа върху парче хартия за печене и оформете руло.

Печете в МВ само 40 секунди, за да се запече кората, но да не става хрупкава и да може да се моделира. Отделете от хартията и оформете пуричка. Сложете за още 30 секунди в МВ.



Като изстине, може да напълните с: режимен крем, режимен какаов крем, обезмаслено сирене за мазане с подсладител и есенция и т. н.

НЕАПОЛИТАНИ



Солен вариант

Достатъчни са 60 секунди печене в МВ /зависи от количеството смес, която използвате за кората/. Трябва да не става хрупкава, за може да се “моделира”.

След като извадите от МВ, сложете парче пуешка шунка и четвърт парче обезмаслен кашкавал /за БГ Ексуиза или суха извара/. Сгънете на две заедно с хартията, след което прегънете още веднъж, но този път без хартията. Печете още 60 секунди в МВ.

ОХЛЮВИ /Фунийки/

Стъпка по стъпка:

1.Пригответе сместа за корите
2.Изсипете 1 супена лъжица върху хартия за печене, прегънете, като оформите триъгълник
3.Печете 1 минута на максимална мощност в МВ /за да не стане хрупкава/
4.Направете фунийка и я върнете за още 45 минути в МВ, за да изсъхне
5.Оставете да изстине и напълнете според вкуса си



Източник

---------------------------------------------------------------------------------------------
*Популярен десерт в Испания. Превежда се като щрудел, но не е, тъй като се състои от два тънки блата, между които има сметанов крем. Това е в оригиналния вариант. По-скоро е като нашата крем-пита.

**Авторката искала да го направи със смес за целувки, но нямала подходящ миксер, после друго, в крайна сметка е направила нещо като крем с желатин.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 23:52 от smileys

# 359
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Преведени от официалния френски сайт и от чат с д-р Дюкан

Въпрос: Не знам колко време трябва да трае първа фаза. Може ли да продължи според желанието ми, за да отслабна по-бързо?
Отговор: Да се изчисли времетраенето на първа фаза, е много лесно: с калкулатора на уеб страницата. Изчислява точното тегло. Освен това безплатно ще получите календар на режима.

Абсолютно е излишно удължаването на първа фаза. Ще ти е необходимо същото време да достигнеш подходящото тегло, както и ако спазваш една нормална първа фаза.

В: Престанах да отслабвам. Какво да правя?
О: Причините може да са различни: задържане на вода, запек, прекаляване с толерираните храни, т. н.

Прочети: Какво да правим в случай на задържане? Тук
В: Губя мотивация. След загуба на тегло през първа фаза имам задържане от втория ден на втора фаза, дори качих 100 г след ден на ПЗ.
О: Запек, задържане на вода, увеличаване на телесната маса и т. н. Мотивите за задържане са многобройни, но продължавай стриктно режима, ще продължиш да отслабваш, преди всичко ще достигнеш тегло, което от доста време не си имала. Продължи с диетата. Не се вманячвай! Кураж, ще продължиш да отслабваш.

ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С ХРАНИТЕ

В: Може ли да заменя обезмасленото мляко с полуобезмаслено?
О: Не. Трябва да се консумират само млечни продукти с 0% масленост. Трябва да се консумира само обезмаслено мляко.

В: Може ли да заменя овесените трици с овесени ядки?
О: Не. Триците са обвивката на овеса, а ядките – съдържанието. Не е едно и също.

В: Мога ли да консумирам неограничено количество яйца от първа фаза?
О: Белтъкът е изключителен заради своето протеиново съдържание, за разлика от жълтъка, който благоприятства повишението на холестерола. Съветвам жълтъците да са максимум 1 или 2, а белтъците – неограничено количество.

В: Задължителни ли са овесените и пшеничните трици, могат ли да се консумират в неограничени количества?
О: Овесените трици са задължителни: 1,5 супени лъжици в първа фаза, 2 във втора и 3 в трета и четвърта.
Пшеничните трици са по желание и могат да се използват при поява на запек. Максимум 1 супена лъжица на ден.

В: Всички разрешение продукти ли могат да се консумират в неограничено количество?
О: И да, и не. 100-те продукта са в неограничено количество. За овесените и пшеничните трици количествата са посочени по-горе.

В: Кой алкохол е най-малко опасен за загубата ми на теглото?
О: Най-безопасният алкохол е Кока Кола Лайт. Ако си бременна, твоите близки биха го разбрали. И тук е същото. Сега е моментът от живота ти, когато трябва да изхвърлиш алкохола.

В: Защо нямам право на чаша портокалов сок сутрин и една ябълка следобяд?
О: Защото плодовете са забранени по време на първите две фази просто, защото съдържат фруктоза, т. е. захар, която се изключва абсолютно от режима. В трета фаза вече можеш малко по малко да включваш плодовете и да извличаш напълно ползата от тях.

В: Мога ли да ходя на фитнес и да спортувам от първа фаза?
О: Всичко зависи от килограмите, които трябва да свалиш, от възрастта ти и медицинските ти показатели. Ако си много тежък, за предпочитане е в първа и втора фаза да не натоварваш сърцето, кръвообращението и артикулацията на бедрата, колената и гръбнака. Ако си на над 55 години, трябва да спортуваш, постепенно увеличавайки натоварването, имайки предвид ограниченията на натоварването и изходното наднормено тегло. В обратния случай, ако си по-млад и нямаш много килограми за сваляне, е възможно спортуването, но по време на първа фаза отслабването може да е скорострелно и може, в случай на физическа активност, да изморява и да редуцира добрата ти форма, енергийното ти гориво и мотивацията.

В: Чувствам се изморен/-а откакто започнах режима. Какво мога да направя?
О: Това може да се случи, ако не ядеш достатъчно. Не забравяй, че количествата не са ограничени. Месото е най-доброто средство срещу умората и, преди всичко, червеното месо, постното говеждо. Умората може да бъде предизвикана от консумацията на сол и от водата. Солта влияе върху кръвното налягане. Ядейки без сол, редуцирате поне с един пункт кръвното налягане, и ако то е било вече ниско, например 110 горна граница, може да падне на 100 и до 90, което вече е ниско и предизвиква умора. Прекомерното количество приемана вода /ако пиете повече от 2 литра/ има същия ефект. Водата измива кръвта и помага за смъкване на кръвното налягане. По-тежкият от двата случая е съчетаването на двата фактора. Не пийте прекалено много вода късно вечер, за да не ставате прекалено много през нощта. Ако умората продължи, консултирайте се с лекаря си.

В: Може ли да ям повече от 2 супени лъжици овесени трици на ден?
О: В първа и втора фаза не трябва да превишаваш дневната доза от 3 супени лъжици. 1 супена лъжица не е посто разрешена, а препоръчителна. Внимание! Овесените трици не са носочени към това да направят режима по-приятен. Тази доза е необходима, за да ти помогне да отслабнеш, както и за да намали апетита, като помага за редуцирането на калориите. 2 супени лъжици леко увеличават този ефект и влияят върху чревния тракт. 3 супени лъжици подобряват още повече този ефект, но вече имат и увеличаващ калориите ефект.

В трета фаза трябва да се ограничиш пак в тези количества, защото в тази фаза вече имаш право и на нишестени 2 пъти в седмицата. В четвърта фаза 3-те супени лъжици овесени трици е един от трите основни фактора за поддържане на постигнатото тегло. Но от 4 фаза вече може да увеличавате дозата без никакви ограничения. Ако приемате някакви лекарства, трябва да разпределите тези количества по време на целия ден, защото овесените трици намаляват усвояването на храните и на лекарствата, които се приемат.

В: Кой е най-подходящият момент за консумиране на триците?
О: Той варира в зависимост от начина на живот и неговото влияние върху храненето. Ако сте свикнали да закусвате по-обилно, е ясно, че овесените трици ще внесат сладост в закуската ви със своята консистенция и засищаш ефект, особено ако си приготвяте питки или палачинки. Ако ядете повече следобяд, тогава най-подходящият момент за консумацията на триците е 17 часа. Ако закусвате малко и набързо и ако нямате време да си приготвите едно истинско ядене, с една дебела питка с 2 супени лъжици трици, бяло обезмаслено сирене и белтък може да си направите основата на един дюкански сандлич с парче пушена сьомга, с обезмаслена пуешка или пилешка шунка. Ако обичате сладко, една сладка питка с обезмаслено какао би била по-подходяща.

В: Кога трябва да се меря?
О: В повечето случаи е по-добре да се мерите сутрин на гладно. Това, което е по-важно, е да се мерите винаги в един и същи час и в едно и също положение.

В: За бирената мая
О: Имате право да я консумирате на прах върху салата или по друг начин. Тя е страхотен продукт, защото е един от най-богатите на витамин В и серни аминокиселини. Есента е сезонът, в който се появява чупливост на косата и лечението с бирена мая е препоръчително.

В: Откакто започнах диетата имам запек. Какво да направя?
О: Храните, богати на протеини генерират много малко отпадъци за изхвърляне. 1 яйце и 1 кисело мляко, например, не съдържат нито една фибра, всичко се усвоява, без да остава отпадъци.
Липсата на мазнини редуцира овлажняването на храносмилателната система. Ясно е, че при повечето хора, които са предразположени към запек, този проблем ще се изостри.
Запекът е обезпокоителен, ако се съпровожда с болки и подуване на стомаха. Ако това е вашият случай, започнете да пиете по 2 литра вода. Минете на режим на редуване 1/1. Правете своите сосове с парафиново олио /1 супена лъжица на ден/. Правете серия от коремни преси на серии по 10, като правите поне 5 пъти две серии по 10. Това са 100 движения, разпределени през целия ден. Консумирайте по 3 супени лъжици овесени трици на ден. Ако и това е недостатъчно ефективно, направете си компот от ревен*. Ако въпреки това, запекът продължава, се консултирайте с личния лекар.

* http://zelena-prolet.com/Rheum_rhabarbarum

В: Ще пътувам по време на отпуска и съм във втора фаза. Какво да направя, за да не възвърна свалените килограми, тъй като не съм минала през трета фаза?
О: Трябва да не се поддаваш на изкушенията. Много често има маси “европейски тип”*. Лесно е: печено месо, печена риба... Не гладувай и продължавай да пиеш много вода. Носи си овесени трици, за да ги консумираш с кисело мляко.

*Шведска маса

В: Изкарвам почивните дни със семейството си и не мога да контролирам приготвянето на храната. Ако месото е сготвено с мазнина, това тежко нарушение ли е?
О: Мазнината е забранена! Ако можеш ти да избираш, предложи барбекю или печено на тефлонова плоча /още по-добре/. Говори със семейството си за режима, могат да ти бъдат голяма опора и с удоволствие да ти предложат адаптирана за режима храна.

ЧАТ С ДЮКАН. ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

В: Може ли да спазваме режима, ако ни е изваден далакът или жлъчката?
О: Да, няма проблем.

В: Възможно ли е режимът да повлияе на месечния цикъл? /Мнозина наблюдават значителни закъснения/
О: Режимът не е причина. Вярно е, че загубата на тегло влияе на овулацията.

В: Режимът влияе ли на възможността за забременяване?
О: Да, в смисъл, че подобрява овулацията в случай на значителна загуба на тегло и в значителна степен влияе положително на стерилитет, в следствие на затлъстяване.

В случай на загуба на тегло повече от здравословното, може да провокира спирането на овулацията.

В: Може ли да се консумира неограничено количество тофу, както в П, така и в ПЗ-дните?
О: Да, както в П, така и в ПЗ-дните.

В: Могат ли да се ядат 2-3 бонбона /с аспартам/ на ден?
О: Да.

В: Как може да се приеме соята: разрешена – толерирана /какво количество?/ - забранена?
О: Винаги свободна за консумация.

В: Соевото прясно мляко?
О: Толерирано в малки количества /чаша на ден/.

В: Соевото кисело мляко?
О: Не повече от две на ден.

В: Соевото фиде?
О: Забранено. Съдържа 50 % ориз.

В: Соевите бургери?
О: Да, но само в ПЗ-дните.

В: Може ли да се консумира соева сметана вместо такава са 5% масленост?
О: Да, 2 супени лъжици на ден.

НАПИТКИ ЛАЙТ

В: Можем ли да пием неограничено количество Кола лайт?
О: Да.

В: Има ли норма за напитките лайт по време на режима?
О: По принцип, 1 калория на чаша, с изключение на напитки с портокал, които реално не са лайт.

В: Трябва ли да избягваме цитрусовите напитки?
О: Да

В: Можем ли да заместим реално водата с напитки лайт?
О: Да.

В: Може ли пиенето на напитки лайт да спре загубата на тегло?
О: Не.

МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

В: Може ли да се консумира неограничено количество домашно кисело мляко /от обезмаслено мляко/?
О: Да.

В: Може ли да се приеме млякото без лактоза /с по-малко от 80%/ като разрешено?
О: Не, само умерено количество /половин литър на ден/.

В: Може ли да се консумира неограничено количество крем, направен с литър прясно мляко? Трябва ли да се редуцира разрешеното количество разбито обезмаслено сирене? Как действа реално? Това е много често задаван въпрос. Можете ли да ни помогнете да разберем по-добре намаляването на млечните продукти?
О: Всички млечни продукти произхождат от млякото. Не могат да се консумират повече от разумните количества, без да се стопира загубата на тегло, специално когато става въпрос за по-голямо количество наднормено тегло и значително количество свалени килограми. На практика, има ограничение: килограм млечни /1 КГ ОТ ВСИЧКИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, включително прясно мляко, т. е. 800 г сирена и кисели млека 0% + 250 мл обезмаслено прясно мляко/.

ДРУГИ

В: В ПЗ-дните може ли да консумираме вътрешността на палмата?
О: Да.

В: Думата “неограничено” продължава ли да е валидна за рулцата от раци, които съдържат картофено нишесте и 6% въглехидрати?
О: Да.

В: Мога ли да употребявам ленено семе при запек?
О: Да, но не е във Ваша полза: единственият ефикасен начин, който е безопасен и неагресивен, е приемането на Forlax /пакетче на ден/.

В: В трета фаза по време на гала можем ли да изядем 4 кроасана?
О: Не, не е разумно. Разумно би било:
1 предястие
1 ястие с гарнитура
1 десерт
1 чаша вино

Никога не си досипвай! 4 кроасана означават 4 десерта!

В: Мога ли да използвам кора от цитрусови плодове?
О: Да.

В: Могат ли да се консумират бамбукови връхчета?
О: Да.

В: Мога ли да използвам мая?
О: Да.

В: Може ли да се консумира хляб без мая?
О: Не.

В: Колко яйца седмично могат да се консумират?
О: Ако нямате проблем с холестерола, може да консумирате по 1 яйце дневно. Палачинките също стават добре само с белтък. Синът ми пусна в продажба свои диетични храни  и ги прави само с белтъци.

Източник

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 23:09 от smileys

Общи условия

Активация на акаунт