ГОТВЕТЕ С - "ЧЕРПАК С МЕРАК"

  • 346 938
  • 849
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ТОСТЕР



*Филийките леко ги мажем с маргарин.
*Слагаме колбаса нарязан на ивици ,колелца по желание ...
*Отгоре кашкавалче едно парче.
*И най отгоре шайби домат.
*Затваряме с другата филия и печем на тостера.


# 61
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЛЕКОВИТИ ФИЛИЙКИ




Искам да споделя със вас една много проста рецепта която е лековита за стомашни проблеми/нервен стомах,чести гастритни болки в стомаха,/
Важното на тази рецепта е да се спазва всеки ден сутрин да се закусва по една две филии до изчезване на проблема.


ПРОДУКТИ
2филии -хляб
зехтин /аз използвам само Италиански по лек е от Гръцкия/
домат нарязан на колелца



Приготвяне
филиите са ръсят със зехтина и отгоре се нареждат колелцата домат и поръсваме със малко сол.По желание може и шарена сол но ако е за лечение само солта е за предпочитане.


# 62
  • Пловдив
  • Мнения: 614
САНДВИЧ НА ПАРТИГРИЛА - ала Зиче


На филията мажем тънак слой маргарин или масло.Слагаме парчета биренка,/или наденица,телешки салам../ нарязана на колелца или на дълго.Домата го режем на шайби и го слагаме върху колбаса.Тънки ивички кашкавал нарязваме и плътно ги слагаме най-отгоре/може и настърган/.Печем на партигрила или във фурна само с горно горене и много близо да е тавата до горния реотан..

# 63
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ОРИЗ С ГЪБИ


ПРОДУКТИ:
2ч.ч. -ориз хубаво измит
гъби
масло 1/2 пакетче
1-морков настърган
1глава -кромид лук на ситно
1 шепа- грах
сол,чер пипер

Приготвяне
Кромида, моркова,граха запържваме за малко в маслото.
В тавичка се слага ориза и добавяме запържените зеленчуци.
Към него се прибавят гъбите, солта,черния пипер,маслото.
Гъбите ако са ви сурови предварително ги запържете в маслото и тогава сложете към ориза.
Долива се вода 2:1 /2ч.ч.вода и 1ч.ч.-ориз/ , ако обичате по разварен ориз направо 3:1 го направете .
Слага се във фурната и се пече до готовност.
Тогава се вади и покрива с кърпа да се задушава ориза ако е 2:1 за другата пропорция няма нужда да се завива.

Аз понякога този ориз го правя в големият тиган с капака на котлона и става също много хубав. Внего запържвам зеленчуците и гъбите прибавям ориза и водата .
Заври ли на котлона и изключвам така се задушава под капака.

# 64
  • Пловдив
  • Мнения: 614
КОНСЕРВИРАНЕ на гъби ПЪНЧЕ


Сега е сезона на страхотните гъби ПЪНЧЕТА ние така им казваме в Пловдив.Някои им казват и КАВАЧКИ.
Те растат около дънера на тополите и най много на одрязан пън от топола.




Та набрах доста оня ден и затворих буркани.
Измих ги, почистих ги и нарязах.
В повечко масло слагам част от тях с малко сол и ги пържа докато останат само на мазнина.
Така докато са топли ги слагам във сухи бурканчета.
Стерилизирам 30 мин.



ЕТО ГИ И ИЗПЪРЖЕНИ




ПО СЪЩИЯТ НАЧИН СЕ КОНСЕРВИРАТ ВСИЧКИ ГЪБИ!!!



# 65
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ОРИЗ СЪС СЪРНЕЛА


ПРОДУКТИ:
1глава -кромид лук на ситно
500 гр -ориз измит и изчистен
5-6 сърнели на по едри парчета и изпържена в масло
масло 1/2 пакетче
сол,чер пипер


ПРИГОТВЯНЕ:
Леко се задушава в маслото сърнелата.В тава се слага ориза.Към него се прибавя запържения кромид и сърнелата, солта,черния пипер.
долива се вода горе доло 2:1 да е или ако обичате по разварен ориз направо 3:1 го направете .Слага се във фурната и се пече до готовност.
Тогава се вади и покрива с кърпа да се задушава ориза още.

Кажете ми как да не снимам тази красота:)


# 66
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЪРЖЕНА МАНАТАРКА


ПРОДУКТИ:
манатарка
масло
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Манатарката се изрязва там където е наранена или има надупчено от червеи.Измива се добре и се подсушава с домакинска хартия.Нарязва се на парчета и се слага в запърженото масло.Бърка се постоянно и след около 5 минути се вади.




# 67
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ПУШЕНО СИРЕНЕ-ала зиче


Рецептата е моя инпровизация.
Стана страхотна препоръчвам ви я горещо.

Продукти:
500гр-пилешки дробчета
3 -кромида нарязани на по едричко
3- моркова на колелца
500гр -гъби и те на едро нарязани
малко повече от половин пакет масло
1 парче 180гр - топено сирене
1чаша 200мл.- бира
сол,чер пипер

Направих така :
Всички продукти обърках добре в тавата без сиренето .
Пекох до готовност.
Сложих сиренето нарязано на колелца и сипах малко водачка и разбърках.
Така запекох докато се стопи сиренето и стане на сосче.


# 68
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С КРОМИД ЛУК


ПРОДУКТИ
500гр.-пилешки дробчета
6глави- кромид лук
1чаша 200гр.- бира
сол,чер пипер,масло +олио

ТАКА ГО ПРИГОТВЯМ
Размразявам дробчетата и ги измивам добре ,слагам ги в тава в която ще се пекат.
Нарязвам кромида на едри полумесеци.
Поливам с бирата ,солта,пипера маслото и олиото и обърквам всичко.
Така пека на 220градуса около 30 мин.

# 69
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ДРОБ СЪРМА само с черен дроб


ПРОДУКТИ:
1 глава- лук нарязан на ситно или 2 връзки зелен лук
2 ч.ч. -ориз
2 ч.ч. - свински или телешки черен дроб измит, сварен в подсолена вода и нарязани на дребно
1 -морков нарязан на ситна
1 ч.л.- червен пипер,
чубрица и магданоЗ, чер пипер на вкус
150гр- масло
4 ч.ч. бульон или гореща вода


ЗАЛИВКА

3 яйца
1 ч.ч.- кисело мляко
1ч.ч.- прясно мляко
3 с.л. брашно
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
*Лука се задушава и се прибавя ориза, свареният дроб и се разбърква добре.
*Прибавя се червения пипер, чубрицата, магданоза и горещия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
*Полива се със заливката и се запича до зачервяване.
*Консумира се топла или поне затоплена.В къщи децата даже с кисело мляко си я хапват.

# 70
  • Пловдив
  • Мнения: 614
БЪБРЕЦИ -КАВЪРМА


ПРОДУКТИ:
4-5- бъбрека нарязан на парчета
6-7глави -кромид лук нарязан на едро
6-7- моркова на колелца
1буркан -кисели краставички нарязани на колелца
1/2 ч.ч -доматено пюре
щипка захар в пюрето,
1ч.ч-олио
1равна с.л.-червен пипер
сол,черен пипер,гьозум,повечко чубрица


ПРИГОТВЯНЕ:
Всички нарязани продукти запържваме в олиото до златисто.Прибавяме доматеното пюре,червения пипер и останалите подправки.Изсипваме в тава и запичаме във фурна.


# 71
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЪРЖЕН ЧЕРЕН ДРОБ


ПРОДУКТИ:
Черен дроб свински
олио сол сода бикарбонат,брашно за овалване

ПРИГОТВЯНЕ:
Черният дроб се измива хубаво и се нарязва на тънки парчета.
Преди да започна да го пържа го осолявам и слагам на върха на ножа сода бикарбонат.
Обърквам хубаво и докато загрее олиото престоява така.
Всяко парче овалваме в брашно и
слагаме в сгорещеното олио да пържим.
Гледам да не ги препържвам.

Така приготвено дробчето е много крехко и вкусно.

# 72
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Бутер розички


ПРОДУКТИ:
Бутер тесто размразено, но студено!
праз
колбас някакъв
чушка
сол
чер пипер
лъжица зехтин
кашкавал за настъргване



*Праза ,колбаса,чушката ги нарязваме на ситно
*слагаме ги за една ,две минути да се запържат
*махаме от котлона и слагаме подправките
*оставяме плънката да изстине хубаво
*разгръщаме тестото и разпределяме плънката върху тестото
*рендосваме отгоре на ситно кашкавала
*навиваме на руло внимателно без да стягаме
*нарязваме на еднакви парчета
*всяко парче се обръща и се слага в тава с домакинска хартия



*Фурната трябва предварително да е загряна до 220 градуса
*Слагаме розичките да се пекат до готовност на тестото



*Много подходящо за предястие и безумно вкусно.



# 73
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ВКУСОТИЙКИ ОТ БУТЕР ТЕСТО


за кошничките:
бутер тесто
сирене
шунка
домат нарязан на кубчета
кашкавал нарязан на ленти

*бутер тестото нарязах на квадрати
*квадрата го сложих плътно по стените във алуминиева форма за малките кексчета като издърпах ъглите да са над ръбчето на формата
*напълних със сирене шунката домата и отгоре кашкавала
*Пекох до готовност на 200 градуса
* при поднасяне вадим от формата



за усуканите кифли:
мармалад
сирене

*бутер тестото нарязах на квадрати
*сложих в края на едните сирене ,а на другите шипков мармалад
*навих на руло и усуках като бонбон
*другите пък сложих плънката в средата ,събрах четирите краища на тестото и пак усуках
*пекох на 200 градуса до готовност




# 74
  • Пловдив
  • Мнения: 614
БОМБИЧКИ СЪС СИРЕНЕ И СПАНАК


ПРОДУКТИ
1пакет бутер тесто малък
200-300гр спанак нарязан и бланширан
100гр сирене



ПРИГОТВЯНЕ
Спанака го бланширах и изцедих хубаво.
Прибавих натрошеното сирене и хубаво обърках.
Тестото го нарязах на квадрати и после на триъгълници.
Във всеки триъгълник по малко от плънката в широката част и завивам двата края към плънката и тогава навих. По същият начин както сърмите се навиват.
Пекох на 200 градуса до златисто.

Общи условия

Активация на акаунт