Аз спрях тотално хляба, сладките и тестените неща, наблягам на нахут. Направо се пристрастихкъм него, а до сега не бях го пробвала никога.
Иначе съдържат почти еди и същи витамини, минерали и т.н.
Иначе за елдата - до 50 г дневно се хапва. Предполагам и с нахута е така.Опитвала съм, но не е моята храна.
Хляба нямам намерение да откажа - в случая този е полезен дори при нашите заболявания и предпочитам него да хапвам пред други енергийни храни. Просто ще се старая да приготвяме само от този хляб.
А защо ще ограничаваш елдата?
На мен пък тя не ми допадна.
Като калориен прием е достатъчно 50 г. Бях чела статия на Руми, фитнес инструкторката, че препоръчва нахут под 100 г прием, дори по-скоро 50 г дневно.
Но иначе не ми хареса това, което прочетох:
Именно затова хората, страдащи от подагра или бъбречни проблеми е по-добре да избягват системната консумация на леблебия. Нахутът може да предизвика още алергични реакции или дори т.нар. протеиново отравяне, която се появява след преяждане с печена леблебия, но се среща доста рядко.