Снощи ми се случи много неприятна случка с червен пипер. Слагам да топля яденето - картофена яхния с пилешко месо и след сервиране на масата установявам, че в соса плуват червейчета. Добре, че тъкмо изключвах супата, която правех за днес за обяд. След размисъл от какво може да са се появили - днес се сетих да си проверя червения пипер. Имаше ги издайническите дупчици, а след като го изсипах на един вестник и го оставих така около час - се видяха и червейчетата.
Аз използвам само купен червен пипер и го съхранявам в кутия за подправки. Не помня кога съм купила и отворила този. Много използвам тази подправка, но не мога да кажа със сигурност кога за последен път съм се заглеждала в кутията.
Та ме интересува - как и къде си съхранявате червения пипер, колко време след отваряне на опаковката е годен, записвате ли си някъде/помните ли кога сте го отворили, има ли начин да се предпази от "червясване" и въобще всякакви полезни съвети по този случай.
Не видях такава или подобна тема, затова предварително се извинявам, ако съм пропуснала. Също и ако темата не е за тук - да бъде преместена.