Моят специалитет - "Шоколадова торта" - Вижте снимка на 2ра стр.

  • 21 387
  • 33
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 6 743
Реших да ви пусна рецептата , дано някой се престраши да побва.Колкото пъти съм я правила съм обирала точките с нея.Всчики са казвали, че и на сладкарница по-вкусно нещо не са яли.Само, че за тези които обичат каковите неща де  Hug

Време за приготвяне - 2 часа

*Шоколадова торта *
[/color]

Блат:
5яйца + 1 ч.ч. захар се разбъркват до побеляване.Добавят се 1 и 1/2 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер + 4 с.л. какао.
Пече се в подмазана тава (аз лично пека в дъно не ел. тенджера, защото блата става дебеличък и е удобно да е разреже на 3 след това)
Разделя се на 3 част с нож или конец до като е още топъл и се сиропира.

Сироп:
2 ч.ч. пр. мляко
3 с.л. какао
1 ч.ч. захар
Всичко да заври и се сваля от котлона.

Когато се сиропира блата студен, а сиропа топъл!

Крем I:
4 с.л. брашно
4 с.л. какао
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. пр. мляко
Това нещо се разбърква хубаво и се слага на котлона.Бърка се непрекъснато (аз бъркам с това дето се пасират картофи - едно на дупки такова).Бърка се до като се сгъсти много.Оставя се да изстине НАПЪЛНО като се разбърква от време на време за да не хване коричка.

Крем II:
1/2 kг. масло
1 ч.ч. пудра захар
Разбърква се много добре да стане гладък крем.

От кафявия крем се прибавя лъжица по лъжица към масления и се разбърква до еднородна смес.

Реди се блат, сироп, крем и така до края.
Украса по желание  Hug
Да ви е сладко   bouquet

Последна редакция: чт, 13 апр 2006, 23:14 от Дамаянти

# 1
  • София
  • Мнения: 6 258
Копирах си я и при удобен случай ще бъде изпробвана. Wink  bouquet

# 2
  • все тук
  • Мнения: 1 716
И защо досега не си казвала за това кулинарно чудо, а? Криеш я?
Супер вкусно звучи, при първа възможност ще я направя. А колко парчета излиза горе-долу от такава доза?

# 3
  • Мнения: 377
ВКУСНОООООООО!
Както съм на диета така хубаво би ми се отразила тази тортичка.

# 4
  • София
  • Мнения: 2 019
Дамаянти, първия крем дали може да се замени с шоколадов пудинг? newsm78 Не зе друго ами по-лесно ми е с него.  Grinning

# 5
  • Мнения: 1 771
А дали тортата е вкусна и на следващия ден. Мисълта ми е, ако се прави ден преди това пак ли ще е толкова вкусна

# 6
  • София
  • Мнения: 1 121
А какъв диаметър е ел. тенджерата?

# 7
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
goldenova, задължително всяка торта се прави от предния ден, за да може да стегне и да поеме хубаво  Wink

# 8
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Дамаянти, аз да питам, че не доразбрах - това в белия крем половин КГ. краве масло ли е или е грешка?

# 9
  • Мнения: 22 867
И аз малко се зачудих, не е ли множко това количество масло? А може би самата торта става по- голяма?

# 10
  • Мнения: 38
И аз чакам отговор за количеството масло.

# 11
  • София
  • Мнения: 6 743
Дамаянти, първия крем дали може да се замени с шоколадов пудинг? newsm78 Не зе друго ами по-лесно ми е с него.  Grinning
Не, за жалост не става  Naughty
А дали тортата е вкусна и на следващия ден. Мисълта ми е, ако се прави ден преди това пак ли ще е толкова вкусна

Вкусна е , стига да остане  hahaha
Дамаянти, аз да питам, че не доразбрах - това в белия крем половин КГ. краве масло ли е или е грешка?
Не е много - аз купувам 2 пакетчета от немското масло което е 250 грама едното.
Да ви кажа, че съм пробвла и с маргарин и не става  Sick
А какъв диаметър е ел. тенджерата?
25 см. заради теб тичах със сантиметъра до кухнята  Laughing

# 12
  • София
  • Мнения: 1 121
Поласкана съм  Heart Eyes

# 13
  • София
  • Мнения: 974
Да се похваля спретнах тортата в събота Laughing
Стана СТРАХОТНА, щерката отказа да яде супа и само тортата нагъваше #Crazy


Сега видях, че сте коментирали количеството на маслото в крема Thinking ...ми аз реших, че е грешка и сложих 1/2 пак. масло и стана...много добре при това Peace

# 14
Направих тортата.МНООООГО ДОБРА.Поздравления от цялото семейство

Общи условия

Активация на акаунт