Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 март 2006, 04:26 ч.

СПЕШНО:как стерилизирате дом.зеленчукови пюрета...

  • 409
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 120
Здравейте,изгоря ми фурната и хладилника се скапа същия ден...имам много продукти...и една бебка на 6 месеца...искам да и направя пюренца със зеленчуци и пиле и да ги съхрания без хладилник...т.е да ги стерилизирам...дайте идеи моля ви...колко време се варят...и т.н. newsm78 Благодаря   bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 102
Ами сваряваш ги зеленчуците, пасираш, ако искаш слагаш малко сол и масло /аз така правех/, след което слагаш в бурканчета и вариш 10 минути, не е нужно повече! След това вадиш и обръщаш бурканчетата на долу с главата и така докато изстинат! След това си ги прибираш някъде като гледай все пак капачките да са хлътнали! При отваряне ако няма - "пук", значи стерилизаията е неуспешна! Съветвам те да сложиш в пюретата и домати, те са един вид стерилизатор, но по към края на варенето, освен ако не е в тенджера по налягане!

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 009
само да кажа че съм категорично против слагането на сол, масло и захар Naughty

# 3
  • Мнения: 4 076
Друга алтернатива - не можеш ли да дадеш продуктите временно на някой да ги съхранява във фризер - сурови и нарязани, онези които позволяват да се съхраняват така или сварени и пасирани. Докато си оправите вашия хладилник.
При съхраняване във фризер е много удобно да взимаш каквото количество искаш от определен зеленчук, и да го комбинираш с каквото желаеш. Не са нужни бурканчета, а и ако бебето не желае да си изяде точно отвореното пюре, няма да има разхищение на продукти.
А ако се съхраняват сурови зеленчуците, витамините им се запазват отлично.

А за пюретата - не те съветвам да добавяш сол до годинката, вредна е за бебетата. Масло - само ако вече сте въвели. Доматите също се препоръчват след годинката /по системата за късно захранване/.

# 4
  • пред компютъра
  • Мнения: 3 042
На времето стерилизирах зеленчукови пюрета на дъщеря ми. Слагах в бурканчето всички зеленчуци сурови, не съм добавяла сол. Заливах с вода до гърлото на бурканчето. След това ги варях по 2ч. След отварянето се чува пук, ако всичко е наред. Не съм имала нито едно негодно за консумация пюре, а ги съхранявах доста дълго време. След отварянето пасирах и добавях АМ. Месни не съм правила, но може предварително да си сариш малко  месото и да го добавиш към суровите зеленчуци /така ми бяха казали/.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт