Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 464
Мили мами, някоя от вас готвила ли е риба треска?Питам ,защото аз до сега съм я правила само във фолио,та да предложите нещо по-различно.
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Да - понеже е по-суха риба , аз я правя така - в тенджерка с двойно дъно сипвам малко зехтин , редя филетата , леко осолени , намазвам ги с майонеза Краси ( с всяка друга не ми се е получавало ! ), поръсвам ги с малко едро рязан лук и така . Може и 2-3 реда да наредя , зависи от количеството . Майонезата слагам обилно . МОже и отгоре да се наръси с малко зехтин . Включвам на 4 котлона . Като заври хубаво , изкл . и оставям там . Тенджерката е захлупена с капак. Ако ти се струва че няма да се сготви , остави и малко на 1 преди да изкл.  Но 15 мин са и предостатъчни за да се сготви .
Подобна рецепта правя и в МВ , отгоре поръсвам с настърган кашкавал  , правя я в йенска тенджерка с капак .
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Аз правя в йенска съдина - ред картофи на филийки, отгоре филето на парчета, поръсвам с подправка за риба обилно и отгоре заливам с майонеза, добавам вода и след 40 минути е готова манджата. Противно на всички очаквания майонезата се връзва прекрасно на вкус и изобщо не става тежко.
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
ТРЕСКА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

400 г филе от треска, 200 г моркови, 300 г гъби, 2 средни глави лук, 100 г сметана, 60 г масло, 150 г кашкавал, 1 кубче пилешки бульон, 1/2 връзка магданоз, сол.
 Нарежи на парчета морковите и разтвори бульона в хладка вода. Кипва се  бульона и се прибавят морковите, вари се  15 мин. Нарежи на ситно лука, а гъбите на лентички. Слагаш ги  ги в съд и ги поливаш с лимонов сок. Разтопяваш маслото и запържваш до зачервяване лука, прибавят и гъбите, половината от магданоза и сол на вкус.  Смесваш приготвените зеленчуци и поставяш 1/2 от тях в тава за печене. Посоляваш рибата и нареждаш парчетата в тавата заедно с останалата част от зеленчуците. Размесва се  предварително настъргания кашкавал със сметаната и се залива отгоре рибата. Пече се  в загрята фурна. При поднасяне поръсете с останалата част от
магданоза.
Цитирай


Мнения: 1 464
Мерси много за рецептите ,всички изглеждат вкусни eat  eat  eat до сега не съм пробвала риба ,готвена с майонеза,запретвам ръкави и ще видя какво ще излезе
Цитирай


Мнения: 1 464
Nadia,защо да не се получава с друга майонеза?И какво точно трябва да се получи?Долу в магазина нямат "краси" а до центъра не ми се ходи
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Ами не знам . Последната взех от МЕтро , "Наша марка " , една доста жълта , и изобщо не се разтопи , а остана на топчета отгоре . Тогава реших , само Краси !
Предполагам Олинеза е като Краси , пробвай !
Цитирай


Мнения: 1 464
ще пробвам с Олинеза
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.