Картофите, обелени и нарязани на пръчици, като за пържене, се пускат във вряла подсолена вода за 2-3 мин. (да са полусварени). Изваждат се и се отцеждат в гевгир.
Темпурата (пането) се подготвя по следния начин:
2-3 яйца (зависи колко картофи ще панирате) се разбиват, прибавя се брашно на око, да стане много гъста каша, разбива се с тел, да няма бучици, разрежда се с вода ( може и малко пр. мляко) докато постигнете гъстота, по-голяма от тази за палачинки (за да полепне тестото по картофите, не да изтича), прибавят се 2-3 настъргани скилидки чесън (или една глава настърган лук), чер пипер, достатъчно сол и се оставя да престои около половин час (може и да не се чака, ако много се бърза ). Картофите, отцедени и изстинали, внимателно се поставят в купата с тестото и още по-внимателно се разбъркват, за да не се натрошат и скашкат. В маслена баня се пускат шепички картофи и се пържат до цвят, който ви харесва. Получават се едни рошави хрупкави неща.
Важно е да сложите достатъчно сол, да не останат безсолни (щото допълнителното солене не е същото) и да ги пържите в достатъчно количество, да плуват, за да не залепнат по дъното.
В същата панировка пържа карфиол, морковени пръчици, зелен фасул, едър зрял фасул.
Може да се използва и паста "патафри", но е по-голяма играчка.