Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 10 140
Не мога да пека месо и това е - все ми става сурово, или сухо, или като сварено.
Дали няма някое местенце където да продават готово - както печените пилета?

# 1
  • ВАРНА
  • Мнения: 249
Почти във всяка механа предлагат печено агнешко/в повечето по поръчка/.Ако си поръчаш ще ти направят,но ще ти излезе"солено".При печенето на агнешко не се изискват специални умения не знам защо не се получава при теб.  chef

# 2
  • София
  • Мнения: 10 140
Ами аз конкретно агнешко не съм пекла и малко ме е бъз да направя сефтето точно за празник и то при положение, че чакам гости.
Но може пък да се пробвам все пак   chef

# 3
  • София
  • Мнения: 1 492
Виж в Била, не съм сигурна дали има, но за празника може и да пуснат.все пак пекат какво ли не. Аз много често за празниците си взимам печено месо от там.

# 4
  • Мнения: 974
Ми ще ти дадем инструкции и няма начин да се провалиш....при всички положения по-добре ще е да си го опечеш сама. Агнешкото като изтине не е толкова вкусно, залоява се а и ще трябва да се разхождаш да го взимаш...а за парите не коментирам ще бъде скъпо.
Ако се решиш свиркай...ще ти помогнем Hug

# 5
  • София
  • Мнения: 10 140
Свиркам  Mr. Green
Давайте най-лесната и подробна рецепта  Hug

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 866
Казвам ти рецептата на майка ми, аз съм я правила също много пъти : много просто е и много вкусно става.

Значи купуваш едно агнешко бутче. Взимаш малко скилидки чесън и ги подпъхваш на различни места в месото (слагаш колкото си искаш). Посоляваш бутчето от всички страни и го слагаш в една голяма тава. Разполагаш върху него равномерно парченца масло. Слагаш вода да го покрие поне до половината. И покриваш добре с алуминиево фолио, но така че добре да се затвори тавата отгоре, да не се изпарява водата. Слагаш във фурната и печеш около час и половина. След това провери какво става с месото и дали има вода. Бучни месото за да провериш дали е готово. Ако не, пак затвори хубаво и продължи да го печеш. Най-важното е да има достатъчно вода в тавата (не се притеснявай да сложиш повече) и фолиото да е добре затворено. Така месото се задушава много добре, става сочно и се топи буквално в устата.

успех!

# 7
  • София
  • Мнения: 10 140
Много благодаря за бързата реакция!
С толкова подробни и точни инструкции бих се пробвала   bouquet

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 3 755
МОжеш да си поръчаш готово агне, казваш в колко часа  го искаш и ти го доставят вкъщи.
Цяло агне, пълнено и изпечено  е 100 лв. Ако те устройва кажи да взема тел. на фирмата!

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
а можеш да ползваш услугите на фурна за хляб. Ние така сме пекли цяло агне, което не се побираше в печката. Носиш си агнето , пекат ти го и после отиваш и си го взимаш

# 10
  • София
  • Мнения: 10 140
Е, не, за бутче става въпрос, ние ще сме 4 човека.
Благодаря на всички за отзивчивостта!

# 11
  • Мнения: 974
Правя го по същият начин както го е описала lala , но съм много доволна от готовата подправка на Kotany за ангнешко и слагам от нея. Не шпиковам с чесън, защото в подправката има и след като изпека месото махам за няколко минути фолиото и допичам за коричка.
Успех   bouquet

# 12
  • Мнения: 17 518
момичета,вместо в тава с фолио,може ли в йенски съд с капак да пека?

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
да, може

# 14
  • Мнения: 5 136
В Магазини Фамилия можеш да си поръчаш печено агне.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт