Живот без семейство и деца

• 76 579
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 225
Ми не мисля, че аз и мъжът ми сме инфантили, защото искаме нещо такова. Или защото не мога да се концентрирам да прочета книга, докато някой писка и тряска.

Да бе, то четенето на книги не е задължително, направо си е глезотия и егоизъм, виж децата, децатааа...ми обясняват в темата, все едно не знам какво представлява туй чудо "дете"...

# 226
  • София
И нещо друго, на 30-40, че и 50 може да си ок с това да си сам. Ама купоните са до време. На дърти години да се прибираш вкъщи и да знаеш, че си сам, че нямаш никого, че ако се разболееш няма кой една чаша вода да ти подаде, дето се вика, не, благодаря. Да не дава Господ.
Защо генерализирате нещата - да нямаш деца не значи че не можеш да имаш мъж до себе си?!

# 227
  • София
децата те изоставят
повече или по-малко ефективно, но те изоставят
и ти се налага да направиш нов избор за живота си

може, разбира се да продължиш да им се натрапваш, с цел да се изживяваш като грижовна майка, а може и да ги оставиш да започнат да живеят самостоятелния си живот на възрастни, като стоиш отстрани в готовност да дадеш подкрепа или съвет, но не оставяйки се това да е единственото в живота ти

ако си омъжена се оказваш сама с един донякъде непознат мъж, с който нямате вече много общо, защото досега децата са ви били спойката
кофти
или в идеалния случай сте сама с мъж, с когото се допълвате като интереси и преживяване и си прекарвате супер наваксвайки с всичко заедно, за което не ви е оставало време преди
дай боже

та накрая пак сме в позицията на сами

не мисля, че да не родиш дете е егоистично или егоцентрично
познавам доста самовлюбени егоцентрични хора, народили си деца за чудо и приказ и най-вече за показ
познавам и жени, омъжени заради парите и удобството, родили дете за да задържат въпросния мъж ефективно, а и за да не са сами вечер, когато този мъж е при друга
познавам и жени, за които майчинството е цел и мечта, не с еинтересуват от нищо друго освен от създаването и отглеждането на деца
познавам и такива, които освен камара деца имат и кариера и интереси и не са с промити мозъци и способни да говорят само за ако и памперси
познавам жени, родили попогрешка и оставили деца на баби и детегледачки и проявяващи само небрежен интерес към тях
познавам и жени без деца, по една или друга причина, някой осъзнато и целенасочено, а други по стечение на обстоятелствата
познавам огорчени и депресирани по случай, а също и доволни от живота си, въпреки че съжаляват за ситуацията, да речем
и радващи се пълноценно на племенници
хора всякакви, съдби и решения всякакви
никой не знае какво им е в душата и щастливи ли са или не

опасно е само да се вменява чуство за непълноценност и обвинения в егоизъм, защото това води само до доста нещастни майки с нещастни деца

# 228
Е извинявай, но ако преднамерено избереш живот без семейство, нали ще намериш начини да НЕ си останеш сама кукувица в апартамент? В смисъл, имаш десетилетия да събираш пари, да инвестираш, да го мислиш...имаш огромна свобода. Даже хората с деца може да се окажат по-закрепостени и самотни, защото са се пуснали по една писта и докато оправят и изучат децата, и животът, и парите са свършили и нищо не е останало за човешко пенсиониране.

# 229
  • Най-накрая на безкрая
Цитат
Ми не мисля, че аз и мъжът ми сме инфантили, защото искаме нещо такова. Или защото не мога да се концентрирам да прочета книга, докато някой писка и тряска.

То какво мислиш и как изглеждаш отстрани са две различни работи. Никой за себе си не мисли, че е инфантил. Другите мислят така за него.
Важното е колко ти пука.

И мисля, че не говорим за хора, които има деца и искат малко спокойствие(какъвто е твоя случай), а за такива, които нямат деца, защото смятат, че биха им попречили да се забавляват емоционално.

# 230
Ами прави са- ще им попречат. Ти ще се отпуснеш ли да празнуваш, ако знаеш, че утре в 6:00 те чака "Мами, закуска, СЕГА!!!Уааааа!" или да четеш книга до 2 през нощта?

Е, ако нямаш никакви лични желания, няма да ти пречат и децата, но е факт- пречат.

# 231
А мъж без деца машина за какво е?? Grinning

Е как какво - машина за цветя и рози. Bowtie

Сега сериозно - това, че жената е жена и "реализирана" единствено ако е обгрижила някого е дълбоко вкоренена представа за ролята на жената в обществото (най-вече патриархалното) и има не един и два доста интересни научни труда от известни антрополози, които третират тематиката.

Мен лично подобна представа ме отблъсква. Говорейки за екскременти, предпочитам да смятам, че стойността ми като човешко същество не се измерва нито с производството, нито с бърсането на л***а.

# 232
  • Най-накрая на безкрая
Цитат
Публикувано на: пн, 16 окт 2017, 10:51 Публикувана от: The Siren of Titan
Вмъкни Цитат
Ами прави са- ще им попречат. Ти ще се отпуснеш ли да празнуваш, ако знаеш, че утре в 6:00 те чака "Мами, закуска, СЕГА!!!Уааааа!" или да четеш книга до 2 през нощта?

Е, ако нямаш никакви лични желания, няма да ти пречат и децата, но е факт- пречат.

Аз затова казах, че е форма на егоизъм да не искаш деца. Ще попречат на това, ще попречат на онова... Амо то ако и ние сме пречели на родителите си, да ни е нямало сега. Хубаво, че природата си знае работата. Масово хората са хетеросексуални и по-малко са с различна сексуална ориентация. Масово имат нормална ценностна система, искат семейство и деца и по-малко са без такива желания.
То иначе светът ще се затрие.

# 233
  • София - Рим и обратно
Как си представяте живота си ако нямахте късмета (или нещастието) да бъдете семейни и с деца ?
Никак.
Сто пъти съм го повтаряла, но изцяло изразява моето виждане по въпроса - жена без деца (родени, осиновени, припознати - няма значение) е просто една машина за л...на. Оттам нататък може да е самороден талант в каквото си иска, но все пак няма да се е погрижила за някого наистина.

Това е най-гнусното мнение, което съм чела в този форум. Само изключително гнусен човек може да напише такова нещо.

А по темата - аз все още нямам деца, защото не се чувствам готова.
 някои изключително отблъскващи хора се възползват от нея, за да натрапват извратената си житейска философия.
Предполагам, че са жертва на тормоз и така намират отдушник. Нямам намерение да я следя за в бъдеще и ако тези хора намират мнението ми за обидно, могат направо да го докладват, вместо да се опитват да завържат спор или да плюят. Innocent
Благодаря, благодаря, ти също си много симпатична Grinning. Аз съм подчертала, че това е моето мнение по темата. Та, не се чувствай длъжна да споделяш твоето за мен, не е интересно за никого  Mr. Green.
Само жалко, че си толкова несигурна относно житейския си избор, за който явно намираш успокоение във факта, че имаш още 20 години за мислене.
Значи не всичко е решено, успокой се.

Е, кафе с канела, щом за някого създаването на човек се изразява в бърсане на л...на, значи наистина е по-добре да се отдаде на изкуство и храносмилане.

# 234
  • Пловдив
Е, що чак до Дора Габе... леля Кате от съседния блок, дето няма деца (било заради репродуктивен проблем, липса на мъж или друга причина, дори нежелание), е машина за лайна, а леля Пепи, дето живее на горния етаж над нея и има едно или колкото там деца, не е машина за лайна, а нещо различно, видите ли.

Изказването за лайната че е просташко, такова е, ама и логично на всичкото отгоре не е. Значи ако си произвел (или обработил вместо произвел - в случая с осиновяването) други машини за лайна, не си машина за лайна (ами сигурно си машина за производство на машини за лайна), а ако не си произвел...

Обаче да - ето И това е сертификатът за нормалност: и Дора Габе да си, все остава въпросът: "ама тя деца има ли, защо няма, ми като няма, язък и за другото, ама ако имаше, нямаше да е Дора Габе", и тънъ, и тънъ.

Иначе съм съгласна, че изричното нежелание за деца е нещо като хомосексуализма: на никого не пречи и не е задължително да се отразява както и да било на останалите аспекти на личността, но и норма не е.

# 235
Опасявам се, че много ниско започва да пада дискусията.

П.С. Не знам защо нежеланието да имаш деца непременно се отъждествява с егоизъм. Има хора, които просто не намират децата за интересни, не се вълнуват от тях и не примират при мисълта за дете.

# 236
В интерес на истината моето поколение губи повече, ако роди деца, в сравнение с поколението на родителите ми. Днес има много повече възможности. Брат ми например никога нямаше да може да се реализира, ако беше завъдил деца на моята възраст. Още няма деца, още има накъде да се реализира и да расте. Такива възможности е нямало за предишното поколение.

А откъм пътуване, удоволствия и преживявания нещата са направо несравними.

Но иначе според баба ми една жена освен като майка, трябва на по-късни години да се реализира и като болногледач, щото ако не е бърсала и дърти задници на легло, никаква жена не е. Та така, на жената трябва да й е гадно, иначе не й се признава животът...

# 237
  • София - Рим и обратно
Е, що чак до Дора Габе... леля Кате от съседния блок, дето няма деца (било заради репродуктивен проблем, липса на мъж или друга причина, дори нежелание), е машина за лайна, а леля Пепи, дето живее на горния етаж над нея и има едно или колкото там деца, не е машина за лайна, а нещо различно, видите ли.

Изказването за лайната че е просташко, такова е, ама и логично на всичкото отгоре не е. Значи ако си произвел (или обработил вместо произвел - в случая с осиновяването) други машини за лайна, не си машина за лайна (ами сигурно си машина за производство на машини за лайна), а ако не си произвел...

Еми различно е, да.... Самият факт, че подскочиха толкова нависоко момите, означава, че има голяма доза истина. А тя не е винаги добре ухаеща и напудрена, истината де.
За репродуктивни проблеми не съм отваряла дума, не ми навирай още простотии в устата Mr. Green.
Човек е създаден за да бъде полезен на някого с нещо, това включва не само писане на поезия, но и доста по-прозаични неща. А л...та са част от ежедневието, не бива толкова да сте префърцунени, приемете го, все някой ден се налага да избършем нечий задник - на деца, на родители.
Мамасита, абе ти други песни пееше преди години, кво ти стана Laughing.

# 238
П.С. Не знам защо нежеланието да имаш деца непременно се отъждествява с егоизъм. Има хора, които просто не намират децата за интересни, не се вълнуват от тях и не примират при мисълта за дете.

Такива осъзнати хора за мен са достойни за уважение. Иска се много твърдост да устоиш на натиска отвън какво е нормално, на обидите, че си ненормален, болен, сбъркан, на настояванията на родителите за внуци и какво ли още не.

Сирената точно обратното пишеше преди време, как инфантилите искали да си живеят, вместо да се размножат, и колко лошо било това, защото пътуванията, кариерата и изживяванията били тъпотия и мода.

# 239
  • Пловдив
Цитат
А л...та са част от ежедневието, не бива толкова да сте префърцунени, приемете го, все някой ден се налага да избършем нечий задник - на деца, на родители.
Разбира се, че са част от живота. Точно затова машините, произвели други машини, си остават подобно на непроизвелите също толкова машини за същото нещо, дето е част от живота, а не се превръщат в машини за нещо по-възвишено.

Общи условия

Активация на акаунт