Живот без семейство и деца

• 76 539
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 705
Мисля, че и при бизнеса погрешно се слага знак за равенство между заетост и развитие. Човек трябва да се наблюдава отстрани, не да се зарови в дейност. Но това си е мое мнение, може спокойно да обявите въпросния подход за wannabe, личностен дефицит или каквото се сетите.

За мен е напълно рационален и полезен. По отношение на всичко- и знания, и способности, и здраве, и психика. Човек трябва да си знае нивото и по възможност да го вдига.

Защото- нали знаете еврейската поговорка, който не върви напред, върви назад.

# 706
  • София - Рим и обратно
Тия дето много се самонаблюдават, накрая все решават, че са недоразбрани, недооценени и някой друг им е крив, че не са това, което заслужават. Малко студена вода ги изкарва от самонаблюдението в реалния живот понякога. Ако имат късмет.

# 707
Ами това "много" е относително. Аз пък виждам доста хора, които живеят съвсем несъзнателно, ако и да имат успехи към момента.

И съм имала достатъчно моменти, в които да се уверя, че наистина грешката не е в моя телевизор и наистина някой не ме е дооценил и собствената ми Уау! себеоценка се е оказала по-близка до истината...

# 708
Много внимавам никога в живота си да не съм прекалено самодоволна. От това няма никога полза, но за съжаление дори вреди.

# 709
За мен тайната е в правилната публика. Общо взето ако някой не ме харесва- не е драма, търся тези, които ме харесват. Иначе на всеки се намират кусури и ако човек много се вслушва в т. нар. градивна критика, си е яка спирачка.

# 710
За мен тайната е в правилната публика. Общо взето ако някой не ме харесва- не е драма, търся тези, които ме харесват. Иначе на всеки се намират кусури и ако човек много се вслушва в т. нар. градивна критика, си е яка спирачка.
Open Mouth Честно.
Мислила ли си за кариера на актриса.
Напомни ми една позната, гадже (вече бивше) на мой приятел. Начи, тази имаше удивителната способност да не я харесва никой, ама никой от приятелите на мъжката страна. А те помежду си не са всичките познати и са от различни среди (от обикновени простеещи метали, сервитьорки, през преводачи, писатели, поети, сценаристи до мен самата включая).
Но имаше удивителната способност да демонстрира бохемски начин на живот, невероятно самочувствие (познайте дали с покритие), свръх освободеност, комуникативност, разкрепостеност и завиден хъс към живота (разбирай пиенье, иеденье, ебанье). И все из артистичните среди, тя рисува, тя е модел на художници, муза. Тя е на всеки купон, събитие, постоянно е някъде с "приятели".
И тя така – търсеше удобната за нея публика. Ама по-скоро търсеше убежище да не се замисля, че бяга от себе си.
Доста години изкара с моя познат. С колко заеми и уж пари, които да му върне го остави от любов. Милата, ми то трябват пари за бохемстване. Че и на нейни приятели и роднини го караше да дава.Simple Smile) И той я беше харесал, че била мръсница, разкрепостена, накрая преди да се разделят вече бяха на той: "да се прибирам ли? има ли нещо за ядене", а тя: "не, тази вечер съм на купон с еди кого си".

Нищо, де, важното е, че тя беше намерила своята "публика".

# 711
Това е екстремен пример, донякъде измъкнат поради злонамерено четене. А аз мога да говоря с факти.

Например, в една от работите, с които се занимавах известно време, явно живееха с мнението, че съм адски некомпетентна и не мога да пиша. Сега, аз знам, че мога и че проблемът не е в моя телевизор, а в некомпетентните идеи на критикуващите. И разбира се, не го взех вътрешно, а си смених работата, при това с такава, в която за моите т. нар. "грешки" плащат повече. Та така, под публика разбирам хора, които смятат, че правиш нещо ценно и са готови да плащат. Други хора пък ще мислят, че си в грешка и за нищо не ставаш- оставяш ги назад и отиваш при тия, от които имаш полза.

# 712
Аз те разбрах много добре.
Но ти не търсиш професионална изява, а точно да ласкаеш его. Което приляга повече на хора с артистични изяви и професии. Неслучайно те попитах дали си мислила за подобна професия.
Всичко останало е здраво копане, по-малко овации и търсене на признание.Simple Smile

# 713
За егото не си права, търся главно пари. Въпросът е, че опитът показва, че понякога копането се случва за малко пари, именно защото се пропуска моментът с уникалността. И се превръщаш в нечий инструмент и...ставаш офис планктон. Не е задължително да си артистичен или артист, за да предлагаш нещо уникално.

А особено в 21 век е много рисково да предлагаш нещо стандартно, защото ще те заменят или автоматизират.

# 714
  • София
Марк Твен и Никола Вапцаров за завършек. Браво, много силно!  Hug

Приключихме ли с житието на жалкото wannabe The Siren of Titan?

"A purpose of human life, no matter who is controlling it, is to love whoever is around to be loved."

Сега можем да се занимаем с парвенюшките изхвърляници на англоезичните съфоруци.
Към които и Сирената принадлежи, но то е друг разказ.

На мен ми е интересно, по- големи ли, по- ЕнтЕлЕгЕнтЕ ли се чувстват хората, които цапат с чуждици езика, само за да покажат че са успели да научат английски? newsm78

# 715
  • София - Рим и обратно
Е, то и аз се обграждам с хора, които ме харесват. Много мразя кръвопийци, които се хранят от гадното чувство на жертвата си, като постоянно я критикуват.

# 716
  • София
И се превръщаш в нечий инструмент и...ставаш офис планктон.
Оф, айде стига с тоя офис планктон. Аз съм такъв, ти не си. С тая разлика, че ти си оплакващата се, а аз си свиркам. И пари си имам, и свободно време, и по почивки и екскурзии ходя. Аман вече с тия планктони.  ooooh!

# 717
  • Canada
Марк Твен и Никола Вапцаров за завършек. Браво, много силно!  Hug

Приключихме ли с житието на жалкото wannabe The Siren of Titan?

"A purpose of human life, no matter who is controlling it, is to love whoever is around to be loved."

Сега можем да се занимаем с парвенюшките изхвърляници на англоезичните съфоруци.
Към които и Сирената принадлежи, но то е друг разказ.

На мен ми е интересно, по- големи ли, по- ЕнтЕлЕгЕнтЕ ли се чувстват хората, които цапат с чуждици езика, само за да покажат че са успели да научат английски? newsm78

Не, не можеш да се занимаеш, понеже не разбираш това, което коментираш. Придържай се към темата ако имаш какво да кажеш или си отвори нова, където да коментираш ''парвенюшките изхвърляници на англоезичните съфоруци''. Каквото и да значи ''съфоруци''  Joy

# 718
Absurt, колко пъти трябва да ти обясня, ако исках да снобарея, щях да вкарвам френски. Също така и малко немски и гръцки за по-снобареещо.

Английският ми е насъщен и съвсем обикновен, не смятам знаенето му за нещо престижно и необикновено. Да, не е за тъпи хора и доста труд е вкарано, докато го науча, та го смятам за един вид постижение, но чак да снобарея...но си е вярно, че ако знаеш още един език, живееш още един живот, или както е казал Витгенщай, границите на езика ми са граници на света- и доколкото английският не описва света точно както българският, то светогледът на знаещите езици има по-широки граници, не знам кой ще се навие да спори за обратното.

Кафе, аз имах предвид на работното място. Доста шефове като че ли нарочно искат да те вкарат в миша дупка. Ми като не са доволни, да си намерят човек според изискванията и да си го юркат.

# 719
То не е нужно някой да ти казва и да ти показва в офис, че си униаклен/уникална, Сирен.
Дори е желателно, ако се чувстваш коренно различен и уникален, да правиш нещо самостоятелно, както е модерно сега да се казва "да работиш по свой проект".
В офис надай се надке на признание, оценяване и на мнооого пари. Освен ако не си Парис Хилтън и вестника е на баща ти, а ти си му главен редактор и собственик.
Иначе, ако си с реалистични цели, работиш си като пич в офис за прилични пари, вземаш си шапката след работа и имаш и живееш личен живот. Без да имаш претенции за уникалност като професионалист. И така, докато те устройва.

Общи условия

Активация на акаунт