Нашите кухни - 71

• 111 954
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Вече и аз мога да се похнваля с полу-готова кухня. Остана само блендата към тавана и още няколко дръжки, които трябва да поръчвам навън, че в БГ се изчерпали.  Ремонта в кухнята се наложи от смяната на хладилника, който подменихме с по-голям. Използвахме на 50% стария корпус и най-накрая осъществих моята мечта - шкаф с подвижен плот. Аз съм любител сладкар, а до момента разполагах с някакви си 50 см. работна площ. Сега запазих простора на стаята, а в същото време, когато ми се наложи имам над 2 м. допълнителна работна площ. Невероятно удобство ми е. Ето го и него: http://merianna.snimka.bg/daily/kuhnya.5114851.38357917
Страхотно решение! Много ми харесва идеята. Много щастливи моменти ти пожелавам в новата ти кухня Simple Smile (сладките изглеждат страхотно).

# 271
Марияна, страшна е кухнята. Поздрави. Пожелавам ти да готвиш с голямо удоволствие в нея.

# 272
Поздравления за кухнята. Имам въпрос относно издърпването на плота. Как става точно това? Има ли вероятност от много често издърпване да се надере повърхността на статичния плот?

# 273
Asmegin
Цитат
Ако не успея да намеря моя оттенък на виолетовото, трябва да избера някакъв цвят, и то черния е следващия, който харесвам. Не знам как точно да натаманя цветовете още.

Ох, разбирам те. Майка се е заинатила за светло лилаво горни шкафове и средно лилаво долу. Не мога да и обясня че в студена, северна тясна кухня няма да отива студен цвят, а топъл, средно наситен. Ако има студени цветове на вратичките, трябва топъл цвят за стените.

Огледай всички сайтове от предната страница, аз гледах Егер, Кроношпан, салекс, роси, сайтове на разни магазини като бриколаж, баумакс, всички частни фирми които предлагат всякакви цветове на други  непознати марки плоскости. Я сложи тук лилавото което си харесала. Може да го намерим. Дай и име и цвят по рал.Wink За цветова схема търси в пинтерест, има страхотни.

Мериана, честита кухня! Очароваха ме бутиковите сладки с фонданова украса;)

Маделейн, аз какъвто голям отцедник и ред за чинии съм харесала  за шкаф горе, на мен ще ми капе.. подкрепям те. Няма да е приятно, затова ще си купя симпатичен отцедник за плот, а след това съм харесала долу от двете страни на печката чекмеджета. Там с някакъв висок бокс и разделители ще скупчвам чиниите. И без това ме болят рамената от  работата, където само ги вдигам, ще се щадя. Wink
Някой знае ли някакъв сайт, в който приемливо като за мен е написано колко струват механизмите на блум. Изтеглих някакви пдф и са само на английски.
Сори за дългия пост.

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 19:28 от Blagoslovena

# 274
На първо четене открих този сайт, където има цени за механизмите на блум http://interior-i.bg/, на мен също ще ми е много полезно да го разгледам.
Аз отцедник не харесвам в шкафовете, и аз, като Blagoslovena, ще си купя някой симпатичен за плот.
Ох, този виолетовия цвят ... Как разбирам майка ти Laughing
За съжаление номера и название по РАЛ не помня, и в интернета нещо не мога да го открия, като гледам цветовата схема. Това тесте с цветовете по РАЛ, което гледах в офиса на фирмата, съдържаше къде повече цветове от тези, които открих Sad А оттенък, който искам е този:
тук е по стената

в тази цветова схема се казва темный индиго, намира се във втора колонка, 5ти отгоре.

# 275
Mariat, точно за да не се надере сме сложили 6 (на 2 реда по 3) гумени малки колелца, като валячета. Реално те се движат по долния плот и няма търкане между двата. Такива колелца има и на крака отдолу и става много лесно издърпването. Доста измъчихме дърводелеца, но се получи Simple Smile

# 276
Майка иска нещо глициниево и фиалково.
http://www.cadnav.com/3d-models/model-16344.html

Ох, сега се опитах да измеря кухнята и да начертая проект, еми не ме бива. Явно ще трябва да снимам и да платя на умните в темата;).
Нашата кухня след разпускането се оказва дълга, от към мястото на печката 3.44, а от към вратата и мивката е 2.61. Направо е като обор за овце, а мислех че ще се разшири повече.
Искам да те питам колко е голяма кухнята ти.  Пак мое мнение е че, стената трябва да е контрастна, ако ще се правят два цвята шкафове, долните да са по-тъмни. Може да направиш тях така, а горните розови, фуксия, бяло, ще е твърде  шок разлика според мен. Wink Горните да са по-светлите.  Търси, аз ще помагам, нооо...не вярвам да найдеш точно този цвят. Може би след като търсиш и не намериш, трябва да се откажеш и да замениш с по-светъл.
Може би съм виждала кухни в сливово и тъмно патладжанено, разгледай кухните в сайта на гласс студуио.Ние се споразумяхме вместо цвят между лайм и ярко жълто или лайм да е цвят по-пастелен цвят. Както е с мъжете. Като няма принца, намираш някой който да търпиш;);}.
Твоите хора харесват ли цвета? Защото аз ще крещя ако трябва да ям в тази кухня. Не се обиждай. В едно фън шуй шоу се казваше да избирате цветове които ви карат да изпитате дадена емоция, примерно весело, топли цветове, на оранжево се яде много, зелено успокоява, за два три ярки цвята беше нещо от сорта весело. Wink

Между другото хюауейа ми прави екрани снимки и наснимах всички цветовена мдф и пдч. Ето тук има подобен цвят.
Дано те устройва.
http://gs-bg.com/bg/product-view/118/143.html

Астра се води.
Това пак от снимките. В сайта на егер.
https://www.egger.com/shop/bg_BG/Shop/Sample/Eurodekor-297-x-210 … 1183434-U414-ST9-Тъмно-Виолетово/p/1183434
Води се цвят u414 st9 тъмно виолетово. Понякога когато споделишще ти помогнат;) Виж и u 430.
http://neoform.bg/bg/product-view/137/2033.html

https://kolosbg.com/products.php?category=125

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 22:09 от Blagoslovena

# 277
Отцедник в шкафа според мен е подходящ само за хора, които редовно ползват миялни машини и измиването на някой и друг съд на ръка е нещо инцидентно. В този случай е много удобно, практично и красиво - не ти се мандърцат разни чашки от кафе или прибори по разни големи отцедници върху плота. Обаче за нон-стоп миене на чинии, или още по-зле - обемни купи, салатиери, тенджери - не ми се струва добра идея, тогава бих предпочела отцедник върху плот, твърдо. Шкафът е от ПДЧ все пак, рано или късно от непрестанно мокрене ще се прецака. Виждала съм вече такъв опропастен от вода от мокри съдове шкаф и въобще не е лицеприятно.

# 278
Flowers HibiscusFlowers HibiscusPurple HeartPurple HeartPurple HeartPurple HeartPurple HeartАх, Blagoslovena, златна си!!!  Flowers HibiscusМного ти благодаря! Purple Heart Точно моя цвят си намерила, това на Еггер и на неоформ. Сега вече имам надежда, че, може би, ще станат нещата, трябва да се разправям с фирмата, която прави проекта. Аз пък как съм търсила, все вратички търсех, та не ми е хрумвало да търся плоскостите.
Относно контраста, аз много харесвам контрастното съчетание, с бялото сиди много добре, и с черното също, виждала съм в чужбина. Бяло, принципно, не харесвам, но съчетанието ми харесва. Ще имам черен плот, и най-вероятно, черен гръб за кухнята, или по гърба черно с нещото, все не успявам да си харесам плочките, които да не са много скъпи. ММ няма нищо против този цвят, тъй че имам пълна свобода за него, просто досега не можех да го намеря. То всеки има своя вкус, не се сърдя, аз, например, бих крещяла, ако трябва да ям в кафява или бежова кухня, толкова ми е гаден този цвят, че не искам грам от него да имам в апартамента си, но с подовите настилки няма как да стане, защото не намирам черен или бял ламинат 12 мм на адекватна цена...
Кухнята ми ще е сравнително голяма,  ще върви по една стена, която е 4,70, и ще завива на другата, която е 5,60, но кухнята ще бъде около 2 метра максимум, и ще "прелее" в секцията, която също ще правя, но тя, май, цялата ще я оставя бялата, че да не стане пък прекалено тъмно. Още не съм решила. Жалко, че от фирмата не ми дават проект преди да подпишем договора, да го кача тук, да събера малко идеи, евентуално, по-удачни от моите. Освен сама да го направя, но не знам, дали ще се получи.

# 279
Радвам се че съм помогнала. Само виж на лични какво ти писах за други варианти и плот. Сега всички ще кажат че   се бъркам. Но ще много захлупено ако плот и гръб е в един цвят. Сега гледах подобна картина, фурнир врати, ламинат, гръб, плот. Абе направо да повърнеш.Wink между другото се натрових в момента от един хумус.... Не харесвам монохромността. Потърси схеми с този цвят. Ще ти харесат.
Ето това виждам за секция в кухня...преливащо. Дай го като идея на майсторите. Естествено ще го осъвремениш.
http://www.adara.info/bg/kitchens_0005.html
Лека нощ💞

Последна редакция: сб, 25 ное 2017, 00:19 от Blagoslovena

# 280
Да, казвали са ми това, относно гръб и плот в един цвят, но пък ММ се запъна гърбът да е черен, аз се запънах плота да е черен, и няма мърдане...Ще разглеждам и другите варианти.
Лека нощ и оздравявай Flowers Hibiscus , че като се натровиш с нещо...бррр

# 281
Кажи на мъжа ти че той трябва да знае от кръста надолу. Това ще си е твоята кухня;)

# 282
Аз съм супер доволна от отцедника ми над мивката.
https://rosi.bg/otcednik-za-vgr-s-pvc-postavka---za-shkaf-700-80 … -900-mm-2155.html
Ползвам го за чаши ежедневно(плоската серия) - няма течене извън тавичката, няма мърдане 5 години! Събира на 100% текущите чаши -
 10-12 да кажем. Не го и гледам и поддържам изобщо. Мила съм тавичките през годините, но не мога да го мисля. Предполагам ако тавичката(не крепи нищо, тя е за капки), е пластмасова, ще е по-добре с оглед да няма ръжди. Навремето май затова взехме "без дъно", за да не се мокри мдф/пдч и да не се раздуе.

# 283
merianna, много уютна кухня!

Все повече се отказвам(по-скоро мъжа ми се дърпа) от техническия плот или ест.камък и клоним към плот с вид на някакви греди...Търсим контаст. Нашата кухня ще е горен ред бяло или сиво мат мдф/боя + долен ред петрол мат. Обаче ел.уредите ще са бели и не знам това бяло с дървесното...Гръбчето сме го измислили, само тоя плот малко ме бърка.

# 284
Вчера импулсивно взехме този абсорбатор https://www.technomarket.bg/absorbatori/aeg-x-66164mp1-09150040 и днес май съжелявам за избора си, как ви се струва? Кухнята е 12- 13 квадрата, ще върши ли работа? Започна да ме притеснява и декоративната лайсна.

Общи условия

Активация на акаунт