iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 90

• 68 285
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
  • София
...

Искам да пием всички в къщи вит.Д и нали с калций се комбинира добре или бъркам?
...

С хомеопата, който посещаваме за детето миналата седмица говорихме за витамин Д. Според нея витаминът ако се предозира е причина за натрупване на калций на неправилни места. Каза, че е погрешно да се приема витамин Д, без да се прави редовно проследяване с изследване.
Доста се поинтересувах последния месец-два за хранителните добавки. Специално за вит.Д, четох и наши, и чужди статии. Трудно ще се предозира вит.Д, но средния европеец, американец и т.н. страда от недостиг. Не знам до колко е вярно, но дори дози от порядъка на 10 000 IU за няколко месеца, трудно ще доведат до предозиране. Пак според някъде прочетено, летен ден на слънце без слънчезащитен крем дава еднократна доза от ... тук не помня 100 000 или 1 000 000 IU беше, но доста. За съвместимост, вит.Д мисля се понася с почти всички витамини и минерали, но задължително ако се взима витамин Д3, да се взима и вит.К2. Не мога ясно да се изразя за ползата на вит.К2 в случая, има писано достатъчно. Също така Ц и магнезий, но точно К2 помага на витД да се трупа калция където трябва. Така съм ги разбрал нещата, така неясно ги и обяснявам... Ако бъркам, извинете Simple Smile Не съм медицинско лице, нито съм учил фармация.

# 211
  • София
...

Искам да пием всички в къщи вит.Д и нали с калций се комбинира добре или бъркам?
...

С хомеопата, който посещаваме за детето миналата седмица говорихме за витамин Д. Според нея витаминът ако се предозира е причина за натрупване на калций на неправилни места. Каза, че е погрешно да се приема витамин Д, без да се прави редовно проследяване с изследване.
Доста се поинтересувах последния месец-два за хранителните добавки. Специално за вит.Д, четох и наши, и чужди статии. Трудно ще се предозира вит.Д, но средния европеец, американец и т.н. страда от недостиг. Не знам до колко е вярно, но дори дози от порядъка на 10 000 IU за няколко месеца, трудно ще доведат до предозиране. Пак според някъде прочетено, летен ден на слънце без слънчезащитен крем дава еднократна доза от ... тук не помня 100 000 или 1 000 000 IU беше, но доста. За съвместимост, вит.Д мисля се понася с почти всички витамини и минерали, но задължително ако се взима витамин Д3, да се взима и вит.К2. Не мога ясно да се изразя за ползата на вит.К2 в случая, има писано достатъчно. Също така Ц и магнезий, но точно К2 помага на витД да се трупа калция където трябва. Така съм ги разбрал нещата, така неясно ги и обяснявам... Ако бъркам, извинете Simple Smile Не съм медицинско лице, нито съм учил фармация.

Благодаря!

И аз знам, че за 2-3 месеца през зимния период в БГ няма проблеми да се приема като добавка. Даже някъде из прочетеното и говореното с различни специалисти, знам, че е направо задължително за мъжете. Били по уязвими. Но и аз не съм медицинско лице, така че ...

Имаш ли някакви предложения за нещо съвкупно или трябва да се пият по отделно.

# 212
...

...

По принцип хомеопатът е прав, обаче.. масово сме дефицитни на витамин Д. Добре е преди да започне да се приема да се изследва първо и след това с лекар да се направи консултация каква доза да се приема дневно/седмично.

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 14:38 от Каая

# 213
  • София
DiankaIvo, аз пия мултивитамините на Life Extension, но в момента са изчерпани. Казват, че дневната доза вит.Д3 трябва да е 2000 IU, толкова са и в мултивитамините. По-горе бях писал, че приемам и 5000 IU вит.Д3 отделно. Не съм си правил изследване, смятам да направя, за вит.Д и други, но отлагам от мързел... Това лято не съм се излагал на слънце и по принцип съм нощна птица, та предполагам, че трябва да наваксвам с Д. Тези дни ми идва поръчката за 4-5 опаковки вит.K2 (MK-7) на Nature's Plus. Бях взел на д-р Бест, но тези на Nature's Plus ми се струват по-добри и са с 120 мкг. + гъби и т.н. За съжаление, K2 не присъства в моите мултивитамини, затова ги поръчвам отделно. Дори 120 мкг са малко, бях чел, че 180 мкг са добре за 5000IU вит.D3. Има ги и заедно, просто аз предпочитам този вариант.

код за 5% в iHerb - ROV5021

# 214
Денис,искам да те попитам този витамин С хубав ли е?
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Vitamin-C-500 … Veggie-Caps/61866
Трябва ми за жена 60+ с диабет.Не е предписан,ще го взима профилактично.Колко мг е ок да се пие и как?
Отворена съм и за други предложения  Hug

# 215
Този код APPS2017 -за отсъпка5$ през мобилното приложение   -ще важи ли за сума до 30лв или и тук трябва  да е над 40$ 

Благодаря предварително
код за 5% отстъпка за всяка една поръчка  LUD562

# 216
  • Добрич

...

APPS2017 за поръчка през мобилно приложение -  дава 5$ отстъпка, при поръчки над 40$
от тук можете да изтеглите приложението за Android и iPhone
...

# 217
# 218
Някой попадал ли е на хубава цейлонска канела?

Код за отстъпка: MIH4702

# 219
  • Гулянци
Препоръчайте ми нещо ефективно за подагра.
Благодаря.

Код за отстъпка: VET6867

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 11:23 от cura-

# 220
Здравейте,

някой да разполага с тези таблетки Enzymatic Therapy, Air-Power https://www.iherb.com/pr/enzymatic-therapy-air-power-respiratory-100-tablets/2103 моля да ми пише, трябват ми няколко бройки , естествено срещу заплащане.

# 221
  • София
Денис,искам да те попитам този витамин С хубав ли е?
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Vitamin-C-500 … Veggie-Caps/61866
Трябва ми за жена 60+ с диабет.Не е предписан,ще го взима профилактично.Колко мг е ок да се пие и как?
Отворена съм и за други предложения  Hug
Този вит. С е хубав и не че е проблем, но има някакво разминаване в снимката  на продукта и описанието.
Макар, че е посочено, че е Quali-C /патент/, може и да не е.
500 mg/дн. е добра дневна доза. Посочена е и големината на капс. Peace

Препоръчайте ми нещо ефективно за подагра.
Благодаря.
Кверцетин /поддържа здравословни нивата на пикочната киселина/:
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Quercetin-500-mg-100-Veggie-Caps/40603
Сок от череши: 
https://www.iherb.com/pr/natural-sources-black-cherry-concentrat … fl-oz-480-ml/5963
Може да се ползват също:
Целина, Коприва, Глухарче, Джинджифил
Вит. С, ФК, В - комплекс
Омега 3 - протививъзпалително действие / в случая/
Хлорела, Спирулина
ПЕнзими
За болките Куркума, Босвелия, МСМ
https://www.iherb.com/pr/life-extension-super-bio-curcumin-400-m … veggie-caps/15211
https://www.iherb.com/pr/life-extension-5-lox-inhibitor-with-apr … veggie-caps/40487
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-MSM-Powder-with-OptiMSM-8-8-oz-250-g/5
За това, че е симптом на заболяване, знаеш /напр. ССС, бъбреци, захарен диабет и т.н. вкл. и от медикаменти/.
Ако има наднормено тегло - трябва да се отслабне, да се спазва диета, без белтъчини (те са богати на пурини) /и т.н. 

Каая
Всичката цейлонска канела / това е истинската канела, не Касия/ , която предлага сайта, е много хубава.
Не всеки я харесва, защото не е свикнал с аромата и - аз я обожавам.  Вземи малка разфасовка и  я пробвай / аз поръчвам от 453 гр./
https://www.iherb.com/pr/Frontier-Natural-Products-Organic-Ceylo … -76-oz-50-g/35483

iHerb® Код:    YUL919
дава още 5% намаление - за нови и стари клиенти

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 13:00 от denis.

# 222
Цитат
Всичката цейлонска канела / това е истинската канела, не Касия/ , която предлага сайта, е много хубава.
Не всеки я харесва, защото не е свикнал с аромата и - аз я обожавам.  Вземи малка разфасовка и  я пробвай / аз поръчвам от 453 гр./
https://www.iherb.com/pr/Frontier-Natural-Products-Organic-Ceylo … -76-oz-50-g/35483

Аз точно тази канела поръчах преди време, даже бях писала тук, и просто е супер! Дори детето, което по принцип мрази канела, я хареса. Защото няма нищо общо с масовата касия, няма я тази пиперливост и острота, много мек и приятен вкус, а и е страшно полезна. Както бях споделила преди поръсвам си с нея кафето почти всеки ден. Често правят намаление на марката, за голяма разфасовка не съм мислила, тъй като не я разходвам бързо и се притеснявам да не изветрее.

Денис, като споменах кафе, все се каня да питам - добавките, които се приемат сутрин на гладно, мога ли да пия след това кафе с мед?

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 13:57 от Тъмнозелена

# 223
  • София
Докато сме на темата за канелата и кафето Simple Smile От известно време си слагам цикория в кафето и придава плътност, на мен ми харесва вкуса. Тук си взимам от Берьозка, 4 лв. за 100 гр. Руснаците коментирали цикорията в iHerb, казват, че няма нищо общо с тяхната, много по наситен вкус и т.н. Някой взимал ли е?

Тъй като смятам да поръчвам дори содата от iHerb, първото нещо което ме заинтересува за храните, това беше маята. Трябва ми мая за хляб, понеже си правя хляба в хлебопекарна. Сега ползвам една френска, но направих грешката да взема веднъж от Лидл - няма такава гадна миризма... После прочетох, че тук продаваната мая се добива по много гаден начин. Тази мая може ли да ми замести маята за хляб - Bob's Red Mill, Large Flake Nutritional Food Yeast? Някой ползвал ли е?

# 224
  • София
........

Денис, като споменах кафе, все се каня да питам - добавките, които се приемат сутрин на гладно, мога ли да пия след това кафе с мед?
Голямо кол-во канела съхранявам в хладилник, добре затворена - отсипвам от нея по 40-50 гр. за ползване, която съхранявам в кухн. шкаф.
За добавките - изпиваш на гладно и след около 30 мин може да пиеш кафе / най-вече заради меда - въглехидрат/

Общи условия

Активация на акаунт