По-бърз растеж на косата - тема 9

• 120 880
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
За масажа-чела съм, че е добре с главата надолу за да се засили кръвообращението и аз така го правя. Да,  хаха като се изправя съм като лъв в началото. С пръсти, имам и едно уредче за масаж от Jysk. Слагам ампула и масажирам до пълно попиване /от 3 месеца ампули, преди това със серуми или ако е преди миене с масло/.
П. С. Много харесвам едно масло за коса на Икаров, скоро не съм си вземала, но като попривърша наличните неща ще си взема.

# 346
  • Leeds, UK
Ако не полагаш грижи за дължините, косата започва да се къса надолу при употреба на преса и сешоар. Но ако ползваш козметика за целта, не мисля че ще имаш проблеми. Зависи ти как ги ползваш тези преса и сешоар. Иначе верно е че косата си има лимит според гена, но до средата на гърба мисля че всеки може да я пусне. Имам колежка афро. Тя ми е казвала, че косата и расте 1-2см от скалпа и след това пада. И кара на перуки. Това е жизнения ѝ цикъл. Общо взето това бил гена на всички афро. Но при нас случая не е такъв.
И моите колежки афро казват същото, че климатът в Англия не им понася изобщо и косата им пада. Носят перуки или се сплитат с екстеншъни разни.

# 347
Момичета, това, което казвате е много логично! Сестра ми от къса коса в момента е с такава до кръста, адски гъста и просто беше спряла да се изправя за около година Simple Smile Аз поддържам моята с хубави продукти, витамини и терапии, но наистина не виждах растеж. А това за афро косите беше много интересно инфо, винаги съм се чудела защо повечето са заплетени или носят перуки, но го отдавах на факта, че много къдревата коса им пречи и заради това я подстригват късо/сплитат. Simple Smile)

# 348
Те реално нямат коси. Моята е до средата на гърба, и точно такава колежка вечно ахка по моята. А аз не мога да вдяна какво толкова я впечатлява, защото си ми е баш тънка, слепната абе нищо и никаква. Но дълга (в нейните очи). После я попитах и ми обесни че природно коса нямат (явно тия 1-2см не ги брои за коса). И останах много учудена.

# 349
  • София
Радвам се, че отново в темата говорим за бърз растеж на косата.  Grinning
Ягодка, опитай маската с горчица. Имарецепта в началото на темата.
Моята коса вече видимо е по-дълга. И аз обмислям да зпочна маската с горчица, но този път си обещавам да бъде сериозна в прилагането й.  Simple Smile

# 350
Amiamo, пробвала съм я с горчицата. Харесваше ми, но аз сега не бързам вече с растежа. По-скоро искам да е здрава както сега и затова си правя маски и всичко друго.

# 351
За дължините бадемовото масло удачно ли е ?

# 352
На мен бретона ми расте,дължините не.Дразни ме така.Спрях маските за десетина дни,защото забелязах омазняване.Сега след баня пръскам с реконструктора на Афоджий със зеления чай.Иначе мия само с Алтерната.Имам нови косъмчета.Важно е да знаеш какво говорят извънземните Grinning може да е грозно,но аз се радвам на всеки нов косъм.

# 353
За дължините бадемовото масло удачно ли е ?
Да.

# 354
И аз се радвам на всяко косъмче Smiley
Относно маската с горчица - правила съм 3 курса досега за около 2 месеца всеки, мисля че помага за растежа, но така ми пресушава дължините!!! А мажа дължините с много плътна маска с глицерин и масла, понякога дори и свинска мас. И я препоръчват пролет и есен, та засега почивка от нея.
Бадемовото масло ми е любимо за косата, кокосовото май ми пресушава въпреки всички предварителни овлажнявания, които правя преди да го нанеса. Маслото от пшеничен зародиш четох, че било против цъфтеж и накъсване, та и него ще започна.
Благодаря на всички вас за споделеното и помощта и дано всички се сдобием с желаните коси.

# 355
Маската с горчица дали ще раздразни скалпа при себореен дерматит?
И за  обливането с лайка - малко повече инфо ? Simple Smile

# 356
И аз същото четох за маслото от пшеничен зародиш,днес ще заредя и аз.

# 357
Обичах, почти съм убедена, че горчицата няма да повлияе добре на себореен дерматит. Аз не бих рискувала.

# 358
Горчицата пари страшно, зависи и каква точно сте купили, но за да е ефективна, тя затопля страшно. Та си мисля, че при раздразнен скалп няма да е добре.

# 359
Специално ми носиха горчица на прах от Берьозка заради тая ненормална маска.Никога повече!Кажи речи ми изгори скалпа,а по дължините не се слага.Ще ги изпържи.

Общи условия

Активация на акаунт