Той иска второ дете, аз не

• 35 182
  • 443
  •   1
Отговори
# 75
Хич не се изхвърлям. Малките камъчета обръщат каруцата. А тук си имат изцяло сринат път. А вижте и кога са се запознали и влюбили тия хора... В XXI в. жените не избират мъжа си на 20-годишна възраст. The writing's on the wall, отвсякъде.

# 76
  • град-държава
Той ако беше сигурен и предвид натиска, който налага, да беше заговорил за раздяла вече.
Не са много непреклонните по отношение  на деца, брой и дали изобщо да ги има.
Много са горките мъже и жените героини, особено майките героини.
Аз затова съм приела, че съм лигла и се лигавя при всяка възможност. По-лошо от жена лигла е мъж лигльо. 😆

# 77
Той ако беше сигурен и предвид натиска, който налага, да беше заговорил за раздяла вече.
Човекът не е идиот, за да борави с изнудване и ултиматуми. Той просто казва какво иска. Към момента вероятно не осъзнава какво му казва тази жена. Живее извън реалността. Един ден ще го схване. И тогава нито ще я плаши, нито ще я изнудва. Просто ще хване втория път. Сега, има я и опцията първо да си намери следващата жена и чак тогава да отпътува. Но това са подробности.

# 78
  • Варна
Това е супер крайно обаче. Може и изобщо да не стане така, а да приеме гледната точка на жена си. Или да се примири. Изобщо не съм съгласна, че сто процента ще си грабне шапката в някой момент. И аз исках две, ама не съм си тръгнала да търся мъж, дето да ми направи второто. Щото не ми е самоцел, искам и други неща, не просто донор.

# 79
  • град-държава
И моят мъж още не си е тръгнал, само защото иска второ. Всъщност отдавна нищо не споменава за това, но той е от бащите, ходещи зомбита. Брутално наясно е, че не е само да го направи и да му се радва отстрани. 😆

# 80
Познавам брак, който се разпадна веднага след като детето замина студентка на 18 г. Жената никога не бе простила на мъжа си, че не е искал второ дете. Той просто изтика да замине малката и пое свой път. А не е искал второ, защото човек не иска да прави деца с хора, които не обича. Някъде по пътя просто бе спрял да обича жена си.

Между другото.... 1-2% са случаите, в които един мъж и една жена имат само 1 дете по обща воля (изключвам тия, които има репродуктивни проблеми, но пък.... ако много искат второ дете, ще си осиновят, тъй че ... май не ги изключвам дори). Обикновено едно дете остава само, защото един или двама от родителите са били разочаровани от това в какво се е превърнала връзката им след като са станали трима. И не е искал да стават 4-ма. Просто детето променя всичко в отношенията между един мъж и една жена. В основата си то е най-честата причина за развода. Поводи много, но причината е, че след появата на децата всичко става друго и много често партньорите са разочаровани от новата реалност. Нашата авторка е точно този разочарован човек. У някои връзки след децата става по-красиво. У други - става по-скапано. Готините двойки винаги имат повече от едно дете. Що? Ми щото с едното са станали още по-силни, още по-близки, още по-обичащи се, още по-смислени. Затова... логично да искат второ.

Любящата жена иска деца от мъжа си. Нелюбящата казва: "не изключвам в бъдеще и да ми се прииска....".... Simple Smile

Ще ти се прииска, авторке.  Тук спор нямаме. Със сигурност ще ти се прииска. Просто мъжът ще е друг.

# 81
  • град-държава
Дрън дрън.
Със съпруга ми сме били заедно в продължение на 10 години преди да имаме деца. Аз никога не съм представяла живота си с такива в по-младите си години. Била съм и съм с този мъж, заради него самия, защото е точно той. Не защото може да прави деца, не защото ги иска, не защото е добър баща. А защото горя аз, като жена, заради него.  Той е бил с мен преди да реша да родя, поради същата причина(поне така твърди), ако престанем да горим един за друг, не броя на децата ни ще определи бъдещето ни.

# 82
Супер. Ама темата е за една жена, дето не гори.

# 83
  • град-държава
Аз такова нещо не прочетох. Темата е за жена, която в момента не желае деца.

# 84
Сега вече нямам здравословни пречки за бременност, финансово можем да си позволим още едно дете, но...
Мъжът ми се чувства предаден от моето отлагане, от нежеланието ми. Пита ме кога ще съм готова? Освен да извадя оракулската топка и да предвидя бъдещето....
В нашата ситуация всеки е прав за себе си и не виждам как може да се постигне консенсус и компромис. Не мисля да раждам деца, само защото той иска. Ще съм благодарна на всякакви мнения, съвети и коментари от странични хора.
Аз съм на 26, той на 35. В това е и една част от проблема, като цяло.
Тъй ли, предаден се чувства, че не искаш да си инкубатор или изпълнител на неговите фантасмагории за продължение на безценния му ген?!
Той ли ще го износва, ражда, кърми, бърше по нощите дупета, повръщано, ще го носи и му пее на ръце това дете, че ти се сърди и гъзурчи.
Пускаш го по пързалката и да си сумти колкото ще. Дали и кога ще си готова и поискаш друго дете е божа работа, хората се променяме ежеминутно. Питай го затова ли си е взел по-млада жена – да му ражда? Начи той хем нали си начесал егото да се събере с по-млада жена, хем поставя условия и иска. А тези пък индивиди в една двойка (че има и жени такива) дето поставят условия, искат обещания, едва ли не заверки при нотариус, че ще ги обичаш цял живот, ще им раждаш наследници и нам кво, са за точилка. Бе те нормални ли са?!

Не отстъпвай и не раждай насила дете, Авторке. Децата не са залог за любов, обич, семеен дълг. Ако мъжът ти те обича, ще те обича с всяко твое решение.Hands V

# 85
Аз такова нещо не прочетох. Темата е за жена, която в момента не желае деца.
Ами прочети пак. Доста хора го прочетохме. Не е да съм само аз.

# 86
  • град-държава
Хората, за които децата са въпрос на норматив? Не виждам връзка.

# 87
Няма никакво значение дали за някого децата за норматив, пък за друг са позитив, пък за трети негатив. Важното е в един брак хората да са на една страница за някои основни и мащабни неща. Тук не са. Тук четат различни книги.

# 88
Големи крайности се описват тук. Това, че жена с 2 годишно дете не желае второ в ТОЗИ МОМЕНТ означава, че никога няма да пожелае или поне няма да е от този мъж?! Интересна логика.

nofelet , според теб още в родилното ли жената трябва да е готова за второ дете, сега и веднага? Преди да може да си седне на з@дника?

Децата на повечето хора около мен са с по 4 - 5 - 6 и нагоре години разлика. Рядко са тези с по 3, а пък породени познавам много малко и винаги второто е станало по погрешка...

Ти лично, nofelet колко майчинства изкара по 2 години, бършейки дупета по цял ден, дондурайки, хранейки, приспивайки и т.н. бебе по 24 часа в денонощието? А всъщност пропускам и нещо друго - колко бременности и раждания преживя преди това, че веднага заключи, че всяка жена, която обича мъжа си ТРЯБВА ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ от живота си да е готова за още едно дете?

И за колко деца всъщност? Ами утре ако трето поиска пак ли трявба да му го роди щото иначе не го обича и брака им е капут?

Интересно мислене...и не случайно е от мъж

# 89
Нофелетът не е темата на тоя разговор. От първосигнални реакции по линия на женска солидарност и feminine pride авторката няма кой знае какво да извлече. Макар че е пуснала темата всъщност именно затова. За да ѝ кажете колко е права. Нофелетът не ѝ казва, че е права или крива, нито че мъжът ѝ е прав или крив. Казвам само, че истините им не се припокриват. И ще закриваме.

Общи условия

Активация на акаунт