Оригинал или кавър?

• 117 712
  • 630
  •   1
Отговори
# 615
Е това вече е епидемия Sunglasses Харесвам много азиатската вълна, но това е  направо цунами Laughing
оригинала

кавъра, направо кърти MicrophoneNotesGuitar  и това е само един от многото кавъри

# 616
Danifin1, Томи Йохансон си е класик в кавърите.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 14:47 от Tortilla Flat

# 617
Томи е страхотен наистина, той почти целият му канал е за тук и няма една лошо направена песен.

# 618
Danifin1, Томи Йохансон си е класик в кавърите.
О, зная го , много отдавна го следя. Страхотен е  и друг път съм споделяла негови кавъри Grinning
Цитат
natka
Томи е страхотен наистина, той почти целият му канал е за тук и няма една лошо направена песен.
Абсолютно Hands Ok Hand

# 619
Наистина е супер момчето, но аз предпочитам Jorn и Jeff Scott Sotto - въпрос на вкус. Имат много по-характерни и изразителни гласове, Jorn особено с този леко дрезгав, пясъчен глас ми е в топ любимите кавър изпълнители. Sparkling Heart

https://www.youtube.com/watch?v=UjZ5ocA_qHU&list=RDUjZ5ocA_q … amp;start_radio=1

Да ме прощава Тарето, ама Йорн ми е много ПО- /в случая/! Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 21:19 от cabochard

# 620
Bob Dylan - Knocking On Heaven's Door

Eric Clapton - Knocking On Heaven's Door

Guns n' Roses - Knocking On Heaven's Door

Мисля, че Гънс категорично печелят кавъра.

# 621
Два много сполучливи кавъра направени с ИИ на песни на Еминем в стил 50те

оригинала

кавър

оригинала

# 622
оригинал

кавър

# 623
  • Обран бостан ;)
Оригинал:

Кавър: Wink

Пълен запис:
https://youtu.be/zYdpsBqMCg4?si=vcZ-CVclJuxZ2r10

# 624
Всъщност оригиналът е на Бони Тейлър.

Скрит текст:
Нещо, което ме изненада. Винаги съм мислила, че песента "The Best'' е на Тина Търнър. В петък бях на голям концерт с много звезди от 90-те и една от тях беше Бони Тейлър. Тя каза, че е записала тази песен в края на 80-те и тя не е имала кой знае какъв успех. Една-две години по-късно обаче, Тина Търнър прави кавър и всички знаем в какъв абсолютен и вечен хит се е превърнала.

Оригиналът- Bonnie Tyler - The Best

Кавърът- Tina Turner - The Best

# 625
Току-що ми „докладваха“ този кавър. Оригинала всички го знаете.
Любопитно ми е какво ви е мнението? Аз съм със смесени чувства... Laughing

# 626
  • София
Със смесени чувства си, защото текстът не се връзва със стила музика. Напуши ме хилежа, докато я слушах. Joy

Ето от мен един оригинал на Евърли Брадърс:

Кавъра го знаем всички:

# 627
На мен ми звучи много добре "Пиратката", като се абстрахирам от текста. 🙂

Оригинал:
Los Bravos – Black is Black (1967)
Групата е испанска, с вокалист германец.

Кавъри:
Джони Холидей – Noir c'est noir

Стефан Воронов и "Щурците" – В телефонната кабина

# 628
# 629
Lambada
Оригиналът е на боливийската група Los Kjarkas, които издават песента през 1981 г. на испански под името Llorando se fue

През 1985 г. бразилската певица Marcia Ferreira издава своята версия на португалски език
Chorando se foi

През 1989 г. френската група Kaoma записва своята версия – Lambada, която копира версията на Ferreira. Интересното е, че не плащат авторски права и пишат фиктивно име като автор. По-късно е заведено дело срещу тях, което истинските автори печелят.

Дженифър Лопес също прави кавър на песента, през 2011 г., заедно с Pitbull – On the Floor.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 12:29 от Ditto.

Общи условия

Активация на акаунт