Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 893
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 345
Озлобяването води до много грозни неща. Дори не ми се четат подробностите за тези гадости. Признавам, че не съм изчел цялата тема за да вникна във всеки детайл на всеки случай за да мога да имам конкретно мнение и отношение, но не е и това целта на тази тема. Взаимопомощ при изневяра е не да тръгнем да осъждаме "злодея", а да помогнем със съвети на "жертвата" евентуално да преодолее случилото се и ако може да прости и да продължи. А ако пък с помощта на по-трезвата преценка на различни гледни точки успее да си изясни, че са стигнали твърде далеч и няма връщане назад да може да вземе осъзнато решение как да успее да се откъсне емоционално от случилото се и да продължи живота си по друг начин. Раздялата винаги е опция.

# 346
  • някъде в орбита...
Не можеш просто така да зачеркнеш всичко само заради нараненото си его преди да положиш усилия да се разберете като зрели хора каква е ситуацията и дали е поправима.
Какво его, какви 5 лева... Тук говорим за това човека дето смяташ за най-близък да те лъже и прави на маймуна.
Няма как да се разберем като зрели хора, щом той се държи като недозрял и вместо да седне да си оправим каквито проблеми има (поправима ситуация), ходи да опрашва която е налична (непоправима такава).

# 347
В този случай изневярата може да е следствие на рушаща се или разрушена отдавна връзка. Със или без други намесени жени нещата обикновено отдавна не са вървяли в много други отношения. Не си го представям за нормално иначе да имате редовно нежност, интимност, доверие и в същото време той да изпитва непреодолимо желание за други. Много други неща са се били разпаднали преди това за да се изгуби и привличането та чак да има нужда това да бъде компенсирано другаде и прикривано с лъжи. Иначе ще се окаже, че човека просто си е бил такъв, а вие не сте го познавали достатъчно. Нежеланието за нормални разговори по проблемите потвърждава, че доверието вече е изгубено, което е следствие на много други загубени вече неща между двамата.

# 348
yahoo, тези общите приказки всички ги знаем. Но пак реагираме различно, ако ни дойде до главата. Жените, които остават с мъж след подобно изживяване, явно наистина предпочитат това и това си е тяхна работа. Чувала съм, че има мъже, които след изневяра си посипват главата с пепел и съжаляват, но не знам за реални такива. Обичайния случай е жената да бъде обявена за луда, което автоматично изключва разговори по темата. Пък тя да си преценява какво ще прави - от нея зависи.

# 349
  • София
Към Yahho: Пак ще кажа: Няма изневяра. Прсосто двама души са се скарали, за една счупена чаша. Той е изникнал внезапно в стаята, тя се е стреснала, изпуснала е чашата и тя се е счупила. Те се скарват. И той я кълне да няма деца, седмици, след като е преживяла аборт на детето, което е искала, защото е имало медицински причини. И ти би я посъветвала да забрави и прoдължи? Не знам, аз не  бих могла да съм с подобен човек.

П.С. Изневярата е предателство. Да, аз ще сложа край, но има хора, за които това не е така. Има хора, които цял живот си изневеряват, и мъжът и жената, обаче си живеят така. Не ги съдя. За мен е лицемерно, но пък щом се чувстват ок, да си живеят така. Но да страда и да се измъчва, че на всичкото отгоре тоя индивид да я прави на глупачка показва липса на всякакво уважение към нея. За мен в такъв момент точно трябва да покажеш самоуважение, щото ако ти не се уажаваш, не очаквай другите да го правят.

И последно: Кучето скача според тоягата. На колкото повече мъже се покаже, че жените трябва да се уважават, толкова повече мъже ще се стараят да го правят.

# 350
Щом са общи приказки значи четете избирателно и отхвърляте реалностите. Пак ще кажа, че изневярата е следствие на разпадаща се връзка, а не причина за разпадането. Това при положение, че е имало доверие и вярност преди това. Какво ни казват като факти тук са краен резултат на нещо почти приключило. Нормално е тогава всичко да е стигнало и до озлобление срещу неприятен вече партньор. Пропускат да ни кажат всичко което се е случило за да се стигне дотук. Съмнявам се, че само единия е в тотална грешка, а другия е бил съвършен. Избягвам да взимам страна просто защото казах, че не съм чел подробностите понеже темата е за друго.
ПП: Аз не съм споменавал, че това което казвам се отнася за конкретен случай от многото описани в темата. Още по-малко пък бих коментирал скандали около счупена чаша.

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 09:40 от Анонимен

# 351
Е добре де, дори така да е - нещо се било разпаднало. Ами кажи си. Ела, кажи "Марче, еди какво си еди що си много ме обиди/много не ми харесва/ме дразни ужасно/ме кара да се чувствам зле..."
А не "Жена ми не ме разбира, я да взема да си намеря Голямата Любов (ТМ), ама все пак ще си седя И с жената, че кой знае."
Зрял човек, който до скоро се е канил да става баща би следвало да е способен да вземе решение. Марчето или Голямата Любов (ТМ). И вземе ли решението, да си поеме всички последствия от това.

Вариант 1. Ако реши - Марчето - да е приготвен, че след такъв сюрприз ще има бая да се извинява и компенсира, и реваншира. Абсолютен блок на всякакви контакти с ГЛ (ТМ) - смяна на телефонен номер, ако трябва, но край и точка.

Вариант 2. Ако реши - Голямата Любов (ТМ) - хваща си партакешките и излиза от апартамента, нает от Марчето, сбогува се по живо по здраво с нея, дава й едно кратичко извинение, че се е получило така и устройва живота си с ГЛ (ТМ).

Не може по средата. Мъжете (и някои жени де) обожават да седят на два стола и да лъжат всички. Това не са мъже. Това са ... май след Истанбулската Конвенция не мога да ги нарека така, но всички се сещат.

А понеже засягаш темата за вината на другия ей сега ще ти кажа точно какво е станало в тази конкретна ситуация.
Този любовчия си е бил съвсем добре с авторката - тя добре си го описа (били щастливи, влюбени, искали дете, помагал с едно друго), но си е мислел, че това връзката се случва между двама души в перфектно състояние, които са в идеално здраве, идеален външен вид, всичко тече по мед и масло. Ама не щеш ли Марчето има проблем - губи бебе, разклаща й се здравето, сигурно и психиката й след такова преживяване, имало е някакво изнервяне, стрес. И мамин златен се е стреснал и набързо си е забравил чувствата. Само че в едно истинско семейство хората НЕ правят така, а се подкрепят в трудните моменти, защото няма безоблачен живот и на всеки може да се случи всичко - двамата трябва да намират начин да са заедно дори, когато не е лесно, за да могат да са двойно по-щастливи, когато всичко е наред. Та да, разрушило се е нещо - Марчето от ухилена, секси мадама е изпаднала във временна дупка след голям стрес плюс здравословен проблем. А героят е абдикирал със спринт към първата девойка на хоризонта, която няма проблеми и го харесва.

# 352
  • София
Всеки случай е различен и не може да сте толкова категорични с раздаването на присъди. Ако така се разпадаха връзки и семейства особено с деца заради всяка изневяра то щяха да са изключения тези които изобщо останат с някой за по-дълго. Ако си в началото на една връзка е много лесно да си тръгнеш, но когато си градил нещо с този човек дълго време, опознал си го добре, доверил си му се, създал си семейство и имате деца нещата стават различни. Не можеш просто така да зачеркнеш всичко само заради нараненото си его преди да положиш усилия да се разберете като зрели хора каква е ситуацията и дали е поправима. Разбира се, че съм против изневерите, но не бих желал и да се разпадат семейства заради някакво моментно увлечение на единия, което е било изключение в живота му и може да се забрави. Всеки би трябвало да познава партньора си достатъчно добре и да може да прецени кое може да прости и къде е границата на необратимост при която връзката се налага да приключи. Универсална рецепта няма. Останалото са лични мнения.

На думи е така, но на практика, за мен поне- няма как да си легна с този човек отново.
Ей това е проблема- не би ми пречило да продължим съжителството, да си се грижим за децата и дома, но без интимност.
Ако е съгласен така, на принципа " Мир вкъщи и любов навън", но без никакво афиширане, става.

# 353
  • София /Абсурдистан
Щом са общи приказки значи четете избирателно и отхвърляте реалностите. Пак ще кажа, че изневярата е следствие на разпадаща се връзка, а не причина за разпадането.
Никой обаче не иска да го разбере, че това е точно така, развиват се теории само.

# 354
ОК, сега съм по-наясно с грубите факти. Има такива хора, които само си мислим, че познаваме, а не сме ги изпитали в реалния живот с реалните проблеми. През медения месец на връзката изглежда сме си затваряли очите да видим всичко и приемаме за даденост това, което ни се иска да видим. Често се случва. Една връзка се доказва цял живот и не трябва да се прибързва с по-сериозно обвързване с някой, който явно не познаваме достатъчно добре. Очевидни неща са. Неприятни ситуации с незрели индивиди. Може само да се радва, че това не се е случило чак след като вече имат деца.

# 355
В този случай изневярата може да е следствие на рушаща се или разрушена отдавна връзка. Със или без други намесени жени нещата обикновено отдавна не са вървяли в много други отношения. Не си го представям за нормално иначе да имате редовно нежност, интимност, доверие и в същото време той да изпитва непреодолимо желание за други Много други неща са се били разпаднали преди това за да се изгуби и привличането та чак да има нужда това да бъде компенсирано другаде и прикривано с лъжи. Иначе ще се окаже, че човека просто си е бил такъв, а вие не сте го познавали достатъчно. Нежеланието за нормални разговори по проблемите потвърждава, че доверието вече е изгубено, което е следствие на много други загубени вече неща между двамата.

Първото болднато - необяснимо е и за мен, но изброените нежност и интимност не са липсвали, въпреки че сме имали и спорове и заяждания, както всяка дългогодишна връзка.Поради тази причина дълго не се усещах,че има друга жена. Също така да загубя 2 години от живота си, живеейки с човек,на който акъла му е бил мнооого далеч от вкъщи.

Второто - истина е, в рамките на 1 час време, си дадох сметка, че срещу мен стои непознат човек.Не този, с който сме били семейство и сме имали много щастливи моменти.Тотално друга личност.Не знам в що за илюзия съм живяла, но след нещата,които чух от него след като разбрах за другата си дадох сметка, че и грам  не съм подозирала какво всъщност се случва в главата му.

# 356
 И аз си дадох същата сметка като прочетох съобщенията на БНД. В един и същ ден ми обяснява как аз и детето сме целия му живот държи се повече от добре и си пише с любовницата си " защо не искаш да ме виждаш, знам какво ти обещах, рано или късно ще съм свободен, заради детето стоя с нея" .

# 357
  • София
Познава две СЕМЕЙСТВА /нарочно наблягам на думата "семейство/ - едното с две деца, другото с едно. В първия случай след раждането на второто дете мъжа /доста заможен/ залитна по едно момиче. Жена му е изключително красива и интелигентна жена, която не работеше и си гледаше децата. Разбира се тя знаеше за увлечението на мъжа си, каза му само веднъж, че знае и повече не повдигна темата. Залитането му продължи около година. Измисляше си командировки, тийм билдинги и т.н. Когато дойде кризата бизнеса на мъжа се срина до основи. А със свършването на парите свърши и "голямата любов" с другото момиче. Около 5 години той не можеше да се съвземе финансово. Жена му започна добре платена работа и издържаше цялото семейство. Не каза нито дума на мъжа си, не му натякваше - нищо. 5 години по-късно мъжа си стъпи на краката и отново пое финансите в семейството. До ден днешен повтаря, че не може да си прости постъпката към жена си и децата си. В момента гледа жена си буквално, като кралица и непрекъснато казва, че има късмета да има най-прекрасната жена на света и да се чувства много щастлив със своето семейство.
С втория случай горе-долу нещата бяха същите.
Та това според мен е еднократен случай, в който след време мъжа осъзнава какво има и какво е могъл да изгуби. И жената е успяла да издържи, да прости и да продължи напред. Това търпение най-вероятно е било стимулиране от дългогодишния брак и детето/децата.

Но, ако нещата започнат да се повтарят - една любовница, втора, трета, то тогава няма какво да се премълчава и прощава. А ако няма деца няма и смисъл жената да се бори. Тепърва има избор и може да си позволи раздяла с такъв мъж, като този на авторката. Затова горещо й препоръчвам да бяга сега, докато още нямат деца

# 358
Хора, това за вината най-много ме побърква! След цяла нощ безумни спорове, той не ми каза и едничко извинявай! Не чувства никаква, ама никава вина. И не спира с клетвите - кълне се, че не е спал с нея, кълне ме и мен следващия да ме зарежел, както аз сега него и т.н и т.н. Говори ми, че много искал да оправим нещата, ама не можел да ми прости злото, което съм му сторила (да го изгоня)!!! Той обръща нещата по най-безумния начин. Просто нереално, аз не мислех, че моят човек е способен да измъдри такива простотии. Според него нещата са така: Аз заради моите проблеми (които започнаха декември), не съм му обръщала внимание. Като съм била по болници, той седял самичък, пък самотата му действала зле и си намерил компания (нали и той е човек и имал право на контакти с интересни хора, които да го разсеят). Как смея аз сега да му държа сметка, че искал просто да поговори с някой, не ми бил вързан на каишка, той да не би да е мъж под чехъл (това му е голям страх, не за първи път го казва). С тая били само приятели, виждали се рядко (лъжи), кълне се че е така и това е. И никаква, ама никаква вина или съжаление, че я е допуснал между нас. Нямало да се извинява за нещо, което не е направил, поне да бил спал с нея, че да има за какво да го гоня и т.н. Разбила съм му живота за едното нищо, била съм безсърдечна, той колко неща бил направил за мен (това е вярно), колко ми е помагал с пари (също), и общо взето аз съм виновната за края на връзката ни. И друго - мрънкане, че бил сигурен как и аз съм му изневерявала, ама съм била хитра и съм се криела. После смяна на плочата и пак колко ме обичал, пък аз кучката как може така...

Това е развоя на събитията за сега, аз съм като гръмната. Не съм очаквала от него подобни театри. А и друго, звънна й на оная пред мен и почна да й крещи, как заради нея съм го била изгонила и не искал да я вижда повече.

Много е гадно да обичаш толкова много един човек, а той да пада в очите ти с всяка изречена дума, след която няма връщане назад Sad

# 359
  • София
Цитат
Аз заради моите проблеми (които започнаха декември), не съм му обръщала внимание. Като съм била по болници, той седял самичък, пък самотата му действала зле и си намерил компания (нали и той е човек и имал право на контакти с интересни хора, които да го разсеят).

Ето това направо ми избоде очите!!!! Извинявай, но как така ТИ САМА ще ходиш по болниците, след като си изгубила НЕГОВОТО дете, а той ще стои сам, ще се чувства самотен и ще търси утеха при друга жена????????
Изобщо да не ти пука какво говори - и БНД беше така. Един ден ми обясняваше, че съм боклук, парцал и за нищо не ставам, а на следващия ми падаше на колене и ми обясняваше, че аз съм целия му свят. И то не след една, а след цели три връзки с доста дълга продължителност.
Кога заминаваш по работа?

Общи условия

Активация на акаунт