Забременели след ин витро - Тема 42

• 100 399
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Аз не съм се записвала на ЖК.Продължих си при доктора от процедурата.Болничните също си взимам от там,лошото е,че си ги плащам,а при ЖК може би са без пари.

# 286
Елдорадо, какво точно не ти хареса в първия ден и първата нощ?
А каква е ролята на акушерките?
Какво е разминаването в епикризата?
Благодаря за споделеното - за мен е много важно.

# 287
Зададох въпроса за жк, защото вече 2 пъти повдигам въпроса за болничен и ми отговарят, че било рано и те нямали право, а днес последно, че трябвало първо да се запиша на жк. Сега съм 9 г.с. На мен също ми трябва лекар за болничен. Не мисля реално друг да ме следи.

# 288
Много зависи в коя клиника си. Имай предвид обаче, че в рамките на година имаш право на 6 месеца болнични. След това се минава комисия (дори и проформа), така че разпитай хубаво в твоята клиника как стоят нещата Peace

# 289
И моят док нямаше право да издава билнични тъй като няма договор със ЗК.Та затова се записах на жк при негов колега,който да ми издава болнични.Хубавото беше,че освен това ми пускаха и изследвания които се полагат по ЗК.А аз се чувствах по—спокойна като си нагласях прегледите горе долу през две седмици.С лекаря от ЖК реално нямах контакт,а ходих само при акушерките.

# 290
Аз с първата бременност преди 2,5г се следях само при лекарката, която ми прави ИКСИ/ИМСИ-то, но тя си е моят единствен лекар от 2012г. Всички болнични тя ми издаде, аз ги започнах от 14-15седмица, че имах нужда от почивка след годините труд. Не съм минавала никакви комисии нито съм лежала в болница. Просто отиваш и си го взимаш Simple Smile Сега пак мисля само при нея да си ходя, но болничен няма да взимам, че имам натрупана много отпуска и живот и здраве след 19-20 седмица направо си я пускам. Май тогава се падам началото на Април, още не съм смятала точно. Simple Smile

# 291
Спрях клексана 48 ч преди раждане, но родих в Щерев със секцио. Там слагат и след раждане. Интересно как е при нормално такова.
Следих се изцяло при тях, ЖК не съм имала.

# 292
Зададох въпроса за жк, защото вече 2 пъти повдигам въпроса за болничен и ми отговарят, че било рано и те нямали право, а днес последно, че трябвало първо да се запиша на жк. Сега съм 9 г.с. На мен също ми трябва лекар за болничен. Не мисля реално друг да ме следи.

Сподели за коя болница става дума, за да може някой да ти даде конкретен съвет.
Чета че някои момичета са се следили при док който им е направил процедурата, но не във всички болници е така и репродуктивните са различни от тези за ЖК.
За ЖК наистина записването става малко по- късно. До 11 г.с. ме следеше док който направи процедурата, след това на ЖК.
Пак казвам че зависи в коя болница си, но вариантите за болничен са следните:
Първия е да лежиш в болница 3 дни пътека след което ще ти издадат болничен за престоя ти + 30 дни дом.лечение, след което ще си се записала вече на жк и ще могат от там чрез комисия да ти продължат болничния. В някои болници самите аг-та движат нещата с комисията ( както е надежда) и после взимаш готов болничен, в други болници се явяваш и плащаш за комисия, трети ти издават направление и отиваш на комисия в някое дкц за 20лв
Втория вариант е да вземеш болничен от личен лекар ( мисля че е 14 дни), след това ще ти издаде направление за преглед за установяване на бременност и ще отидеш при някой по ЗК да те прегледа и той ще ти издаде нов болничен ( не съм сиг дали и неговата продължителност не е 14 дни)....и след това ще ти се продължават с по 30 дни с комисия, както казах вече АГ по ЗК ще ти дава направлвние за комисия и ще се явяваш в няков дкц най- вероятно. Имай предвид че док по ЗК може да смениш само 1 път за цялата Б.
Болнични ти се полагат 180 дни +45 дневния= 225 до термин без прекъсване. ( ако се наложи да ги прехвърлиш се минава телк и не е нищо сложно, но ти си в 9 г.с. и мисля че ще ти стигнат дните без телк)

# 293
  • пазарджик
Аз да се оплача-от вчера ми е некомфортно на корема,къркорят ми червата ,имам газове и през нощта ме боля в зоната около пъпа?Мислите ли,че има общо с бременността или си е стомашно неразположение?Ще звъня по-късно на Стоянова да видя какво ще каже и ако трябва довечера като се прибере мъжо след 17:00 ч.да отидем до спешния в Надежда,че тук в Пз-к незнам къде да отида(да взема направление от личната за аг,а той ако може да ми даде за гастроентеролог ли?)Вече съм 15+3 г.с дано само бебо да е ок.

# 294
Потърси някой приятел или роднина, който днес през деня да те закара до спешния на Надежда, ако се наложи да те прегледа и гастроентеролог, може би Петрова ще бъде там и от спешния ще те насочат.
Според мен е хубаво човека, който ще те прегледа все пак да е роботил с бременни жени, не всеки гастроентеролог ще има нужния опит ако те изпрати личния при някой.
Ако няма как да пътуваш до София , може би и спешния на Селена в Пловдив ще е по- добър вариант от това личния да те изпрати някъде.

# 295
Добро утро.Бих искала да попитам имали момичета,който пишат тук но живеят ,в чужбина(Германия)Аз имам гинеколожка ,която посещавам и тя ще ми води консултациите.До момента са 2 в рамките на 1 седмица.Тук нещата са много различни ,от България.Кога се издава документ от арбайтферботен за работното място?

# 296
Дрейм16, благодаря за изчерпателния отговор. Клиниката е в Плевен. Аз сега ползвам отпуска и имам колебания как да продължа. По принцип нямам против да ходя на работа, но точно в момента съм притеснена, че е зима, студено е и най-вече се страхувам от вируси разни и грип. Терминът ми е 10.08.2018, което според това, което ми обясни значи, че 45 дни преди термин са 26 юни, а 180 дни назад е 26 декември, т.е. включвам се в този период. Ще питам в клиниката по-подробно при следващото посещение в края на месеца. Дотогава ще търся личната.

# 297
  • София
Герда, ще отговоря възможно най-изчерпателно, може да е полезно и за някой друг.

Скрит текст:
Относно ролята на акушерките. Моята беше едно младо момиче. Сложи ми абокат, направи ми клизма и включваше тонове от време на време, насърчаваше ме да седя върху топката, по време на по-силните контракции и накрая ми обясняваше кога и как да напъвам.

За Клексана - спрях го на своя глава на 13.12( тогава бих последния), беше ме страх ако се наложи секцио или нещо несъвместимо с него.

За първата нощ в болницата - бяхме 5 жени в  една стая на 3 етаж. Долу в отделението нямаше места. Освен, че бяхме много, си бяхме и забравени, никой нищо не ти казва, не обяснява и на другия ден като ни свалиха на втория етаж, питат ама това не ви ли казаха, ама онова не ви ли казаха, а то просто никой не се мерна, освен на нещо като визитация един свръх кисел доктор, който просто ни огледа от вратата и си излезе. На втория етаж беше много по различно, нямам от какво да се оплача.

Относно епикризата - пише, че ми е правена консултация с анестезиолог и, че ми е правена епидурална, това категорично не е вярно. Единственото което ми хрумва е ако взимат пари за упойката от касата и затова да пишат глупости. Но аз за 4 коремни операции, един път не съм си тръгнала с епикриза с точни данни от никоя болница, все има измислици и лъжлива информация, та това ми е най-малкия проблем. Просто го отчитам като факт, който оставя един неприятен привкус, че нещата в БГ си се случват по тоя начин.

Не записах ЖК в болницата именно, защото ми трябваха болнични от по-рано. Сега се радвам, че не се наложи секцио, защото много зависи как ще се отнесат като раждаш,  от това дали си се следил там или не, според мен де.Това, че ходех след третата ФМ постоянно при Михова, че се видях неколкократно с Христов, че тоновете ги записвах там, не стигна.

Ако мога да бъда полезна с още нещо съм насреща.

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 12:11 от eldorado_f

# 298
helinor 17 в темата за майчинство и счетоводство също може да попиташ за нещо ако те интвресува и от към финансовата гледна точна. Но имай предвид че ако започнеш с доста продължителен болничен за теб ще бъде финансово по- изгодно ако до края продължиш с болничните. Не мога да бъда по- конкретна защо и как, в другата тема може да попиташ ако нещо те интересува.

# 299
helinor 17 в темата за майчинство и счетоводство също може да попиташ за нещо ако те интвресува и от към финансовата гледна точна. Но имай предвид че ако започнеш с доста продължителен болничен за теб ще бъде финансово по- изгодно ако до края продължиш с болничните. Не мога да бъда по- конкретна защо и как, в другата тема може да попиташ ако нещо те интересува.
Благодаря за инфото. Ще потърся тази тема. Моята брутна заплата е малко над минималната и вероятно, както и да глася нещата няма да взема сума, която е над минималната.

Общи условия

Активация на акаунт