Сватба 2018 - IV-та част

• 46 877
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Х. Христова  и аз ще имам черно Simple Smile Естествено , че е сватба и няма всичко да е черно, но някой като ме пита за цвят и очакват да чуят един или два цвята и цялата сватба да е в такова. Аз ще имам бейсик бяло и черно с акценти от бордо и златисто заради интериора, ама наистина акценти, не доминиращи цветове. Буквално на 10 бели рози - една червена хахах
 Иначе аз също сама си правя нещата - е, с помощ на шаферки, мами, кума и т.н. Аз използвам Фотошоп за поканите, но просто защото работя попринцип на него и ми е много по-лесен от други измислени програми. Сега си търся работа и имам време да се занимавам - даже на моменти изперквам от скука. Впрочем ако някоя от вас има нужда от помощ или директно да му се направят тейбъл картички и покани и други - пишете ми. От скоро живеем в чужбина и изперквам от скука, докато си търся работа, така че хем ще ви помогна, хем ще ме избавите от скуката. Естествено няма да ви искам пари - просто искам разнообразие хахахх Не се колебайте да ми пишете!
Иначе ние ей така буквално без да разберем напреднахме супер много, въпреки че сватбата е септември, но аз и затова бързам, понеже сме в чужбина и да мога аз да си реша нещата преди сватбата. И нещата някак случайно се нареждат. Така че дерзайте и успех и дано да сме живи и здрави, а сватбата все ще я скалъпим Simple Smile

# 541
  • WonderLand
Черното и на мен ми харесва и съм виждала сватби, на които то е много хубав комплимент. Стига да е с мярка смятам, че ще е добре.

Патенце, и при нас горе-долу са такива цените. 3ма форографа + 1 видео оператор + дрон = 2 600 лв. Много ми се вижда, но като разгледах портфолиото мнооого ми хареса. Отделно от фотографа с когото е говорил е разбрал, че може и на покрива на хотела да се направи изнесен ритуал. На мен ми се иска поне едно нещо да е навън, та ще питам управителката.

Аз още нищо не съм започнала да правя, но време имам. Нямам намерение да купувам неща, които мога да направя сама. Поканите ще са на фотошоп, после само ще дам да ми ги принтират.

Сама ще правя и подаръчета, а мисля и те да играят роля на тейбъл кардс, кутията за пликове и книгата за покани. Ще купя бутониерите и цветчетата за ревер, защото не мисля, че ще се справя с тях. В хотела има номера за масите. След като видя с какво точно разполага и като украса ще помисля дали искам да добавя нещо, но със сигурност искам много цветя.

# 542
Булчета - един съвет от мен - не пестете пари от фотография ! Ако трябва, откажете се от нещо друго, но по-важно от снимките няма.
Тази година бях на 4сватби, включително моята, всички двойки стигнахме до извода, че нашите снимки са на светлинии години от на останалите, както и сумата,
Ние платихме 1600лв за 2ма фотографа, без видео! 2 от двойките платиха 800лв за фото+видео+фотокнига. Познайте какви снимки получиха ... трагични ! Едната булка плака миналата вечер като им ги дадоха, 3 месеца след сватбата. Няма снимка с родителите си !
И все пак, не са важни само парите, а и фотографа да е доказал се. Не се подлъгвайте под красиво портфолио, тези снимки са супер обработени и си ги правят за себе си, да привличат клиенти. Вашите снимки няма да са с такива ефекти и старание.
Наистина ви казвам от опит

# 543
  • София, България
На фотошоп изобщо не мога да работя.
Работя на Аутокад и там си баправих текста и всичко за поканите.

Там обаче не мога да правя цветни неща и сега търся вариант с тейбъл картичките. Май на Word ще ги направя накрая Joy

Curls, много мило, че предлагаш да помогнеш безвъзмездно. Завиждам ти, че имаш време. Аз едни покани правих 2 месеца, а не съм от особено заетите Joy

Аз отново ще кажа, че не съм съгласна с мнението, че задължително трябва да е скъп фотографът. Зависи какви очаквания имат младоженците. Ние не искаме много обработени снимки. Искаме чисти фокусирани снимки, които просто да си отваряме и гледаме през някакво време. Нашият фотограф е с много положителни мнения и ни е препоръчан. Цената е 540лв за 9 часа. На срещата  ни показа всички снимки, които получават младоженците в специално направена онлайн галерия, като пред нас отвори на 3 двойки сватбите и мога да кажа, че е достатъчно добро качеството.
Просто зависи какви очаквания има най-вече булката. Ако иска арт фотография с много обработка на кадрите, да, тогава е добре да наеме фотограф за 2000 лв. Но ако просто иска прилични снимки с лека обработка на цветове и фокус, то в такъв случай може и да не дава тези пари. Wink

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 21:18 от Purple_Peanut

# 544
Ами на мен ми е интересно да правя подобни неща. И не е съвсем безвъзмездно, при положение,че някой път просто истерясвам от това, че съм сама вкъщи по цял ден... Но няма как - преди 3 месеца се преместихме в чужбина и всяко начало е трудно ...

# 545
С фотографите трябва да се внимава. Действително е ужасно след сватбата да съжаляваш за снимките и да знаеш, че няма как да се върне никога този ден и тези емоции. Да нямаш снимка с родителите си... Огромна и непоправима грешка! В един друг форум бях гледала как се жалват едни хора от някоя си фотографка Станислава от Алекс Вижън - Варна какви кошмарни снимки е сътворила. Ето едната, направо изглежда като от погребение. Някой ако ми направи такива снимки, после не знам какво ще го направя... :/

Скрит текст:

# 546
И аз не съм съгласна за цената на фотографите... ние наехме 2 момичета от Добрич (ние сме от Варна). Мисля, че бяха препоръчани тук във форума. Цената е 700лв. и получаваме всички кадри с базова обработка. Виждала съм снимки на мои познати които дадоха луди пари за фотографи и снимките им изглеждат... като снимани с телефон.

# 547
wastedsunset Това финалната и туширана снимка ли е? Защото наистина е плашещо... Каква е тарифата на тази жена?

# 548
Цената в никакъв случай не е определяща, но ако ти предложат фото+видео+фотокнига за 800лв, аз определено бих се усъмнила в качеството.
Изобщо нямам предвид, че хубавите снимки са обработените, искам да кажа, че ние нямаме нито един пропуснат момент на снимка - настъпването, хвръкването на тапата на шампанското, реакцията на младоженеца като види булката и т.н. Ако фотографа е неопитен или заспал някъде, няма как да се повтори такава снимка.

# 549
wastedsunset Това финалната и туширана снимка ли е? Защото наистина е плашещо... Каква е тарифата на тази жена?
Нямам идея за тарифа, в един сватбен форум я видях, когато търсех фотографи от Варна преди време. Изглежда направо зловещо, не знам как някой, наричащ себе си професионалист, може да направи подобен кадър. Дори лаик с поне малко усет няма да направи такава снимка. В крайна сметка колега на моя мъж ще снима заедно с жена си на нашата сватба, виждала съм негови снимки и са чудесни, определено човекът има усет. Simple Smile

# 550
  • София
Айде, направила я е, не е преценила, ама защо я качва напред- назад.  Laughing

# 551
  • София, България
Така съм по-съгласна, че цената не е определяща. Защото ми се стори много задължаващо да не се пести от фотограф. Може да се пести, просто трябва да се чете и проучва Simple Smile Едно леко проучване може да донесе страхотни спомени на добра цена Simple Smile

# 552
  • WonderLand
Цената в никакъв случай не е определяща, но ако ти предложат фото+видео+фотокнига за 800лв, аз определено бих се усъмнила в качеството.
Изобщо нямам предвид, че хубавите снимки са обработените, искам да кажа, че ние нямаме нито един пропуснат момент на снимка - настъпването, хвръкването на тапата на шампанското, реакцията на младоженеца като види булката и т.н. Ако фотографа е неопитен или заспал някъде, няма как да се повтори такава снимка.

Не мога да не се съглася с теб. За годежа имаше фотографка, маскирана кто приятелка на наш приятел. От снимките да стават 4-5. Тя трябвало да снима и видео на предложението, само дето нейния клип започва малко след като аз съм казала ДА. На клип от обикновена приятелка обаче се вижда всичко и много по-добре. А въпроснта фотографка си седи отстрани и гледа. Абе разочаровах се като видях снимките. Затова за сватбата искам добри снимки.

# 553
Благодаря на момичетата, който се включиха относно черното 💐

И ние със сигурност ще инвестираме във снимки. С фотографа едва ли ще се немерим в нашия град и май ще е от околните. За видеото много харесвам Ламбов и държа да е той. Дори си мисля, че ако е друг няма да искам да има видео. Нещо като с мъжът и роклята- когато намериш свойте, не искаш други и спираш да търсиш😄

Ако познавате някоя певица (да може да пее народно), която да води и ритуалите ще съм много благодарна.

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 06:10 от Х. Христова

# 554
Искам да споделя роклята с която възнамерявам да се омъжа. Това е абитуриентската ми рокля, която обожавам! Мисля да въведа доста корекции по нея, макар модела да е на сватбена рокля има някои нещица по деколтето, които не харесвам. Цвета на сватбата е пепел от рози и сиво, а роклята е точно такъв цвят. Мисля по цялата рокля отгоре да се пусне дантела и се надявам да намеря шивачка, която да се захване.

Общи условия

Активация на акаунт