Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 432
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Бърз въпрос за цената на биохимичния скрининг в к-ка Щерев в днешно време да знаете каква е?
Ценоразпис

# 661
Бях в ценоразписа вече, не открих БХС, или поне не се ориентирах в сложните терминологии.

# 662
Бях в ценоразписа вече, не открих БХС.
Ценоразписът на МЦ за прегледи, раздел "Пренатална диагностика", ред 31 и 29-30 (в зависимост близнаци или не) - 65 лв + 90/110 лв.

# 663
  • Blondeville
ARIA, в такъв случай го мери по два пъти на ден вкъщи. И намали нещата, които вдигат кръвно, солено, кофеин и тн.. Аз винаги съм била с 60/90, с първата ми бременност останах така и съм смъквала даже и до 50 на 80, с втората съм още в началото и тепърва ще го следя. Вдигнах първият път кръвно чак в родилното - 70 на 110 и акушерките се шегуваха, че явно някой наистина ме е ядосал. Но кръвното не е шега работа при бременност, редно е да се мери и на ЖК, и у дома.

На мен ми го мерят в ЖК, но си го меря и аз. Нормалното ми е 90/60, сега обаче не пада под 120/80, което за мен е направо високо. 😒

# 664
coelum, благодаря ти за помощта, имах нужда от ориентир Simple Smile

# 665
  • Някъде там
Относно кръвното! На мен на всяка консултация ми го мерят кръвното, а аз си го меря всеки ден с много точен апарат! Вземала съм го с мен за да се уверя, че наистина е точен!

# 666
Кръвното си искай да го мерят на консултациите, ако забравят. Ако се ослушват искаш направо направление за кардиолг, защото не те следят.
Кръвното се мери след 5 мин. покой. И сутрин още в леглото в "неразмърдано" състояние. Луканка и аз си хапвам. Гледам да е от сертифицирани големи хроизводители, които подлежат на контрол.
Шунката я избирам варено! пушена.
Салатките си ги изкисвам във вода ( падат и нитратите)  и после на силна струя в гевгир.

# 667
На мен ня всяка жк ми мерят кръвно, обиколка корем, височина на матката.
Вкъщи няколко пъти съм го мерила, когато ми прилошее.

# 668
На мен днес ми мериха кръвно за първи път. В 10-та г.с. съм.

# 669
На мен и урина всеки път ми взимат и кръвното всеки път го мерят Simple Smile

# 670
  • София
Чак всеки път урина не са ми вземали.  Simple Smile

# 671
Здравейте мами.
Вчера беше секциото, мина добре.
Имаме здраво момченце.
Гледат му сега постянно главата... всичко е наред, има корпус калозум.

# 672
Здравейте мами.
Вчера беше секциото, мина добре.
Имаме здраво момченце.
Гледат му сега постянно главата... всичко е наред, има корпус калозум.

Честито! Дано всичко да е наред и занапред! Hug

# 673
Здравейте, момичета. Следя всичко, което споделяте, но до сега не съм писала. След три години на дълго чакане и надежди най накрая и аз съм бременна Heart Eyes. Всичко беше добре само до 8 г. с.  Първо лежах в болницата, защото бях с голямо отлепване, почти бяха отписали бебчо, после направих бронхит и пак в болницата, а миналата седмица ме изписаха след тежка бъбречна криза. Вече мисля, че съм и за психиатър, защото много се тревожа, заради всички лекарства които приемах. Днес си пуснах една урина и още не са ми хубави резултатите. Може ли някой да ми обясни нещо повече за еритроцитите. Много се притеснявам, защото пише че инфекцията може да доведе до аборт, а съм на преглед на 08.02.

# 674
Имаш ли неразположения при уриниране? Аз съм имала подобен резултат при цистит. Еритроцитите всъщност са червените кръвни телца, доколкото знам
Сега видях, че и криза си имала. Според мен е от това, а до прегледа можеш да минеш през личния, за да не се притесняваш

Общи условия

Активация на акаунт